Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2024
29.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΒρετανία: Απαγόρευση ταξιδιών μέχρι 30 Ιουνίου;

Βρετανία: Απαγόρευση ταξιδιών μέχρι 30 Ιουνίου;

Απροσδιόριστη είναι η κατάσταση στη Βρετανία σχετικά με τα (πολυαναμενόμενα ομολογουμένως) ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό καθώς τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αντικρουόμενες δηλώσεις και δημοσιεύματα.

Στις 22 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε ανακοινώσει τον οδικό χάρτη εξόδου από το lockdown σύμφωνα με το οποίο, 12 Απριλίου το ειδικό task force θα ανακοινώσει τι μέλλει γενέσθαι και τα ταξίδια δεν μπορούν να ξαναρχίσουν μέχρι τις 16 Μαϊου.

- Advertisement -

Ωστόσο, τα δεδομένα μάλλον αλλάζουν καθώς με νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη βρετανική Βουλή, προβλέπεται απαγόρευση ταξιδιών για μη ουσιώδεις λόγους και πρόστιμο 5.000 λιρών, μέχρι τις 30 Ιουνίου, προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο έντονες αντιδράσεις από την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Σε αυτό ήρθαν να προτεθούν δηλώσεις, όπως αυτή του Υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο οποίος είπε ότι πριν από αυτή την ημερομηνία θα επιτραπούν τα διεθνή ταξίδια, την ίδια στιγμή που ο συνάδελφός του Υπουργός ‘Αμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για διεθνή ταξίδια και η κράτηση διακοπών τώρα θα ήταν «πρόωρη και δυνητικά επικίνδυνη», ενώ αρνήθηκε να αποκλείσει πιθανή παράταση της απαγόρευσης ταξιδιών.

Οι ρυθμίσεις αυτές τέθηκαν χθες προς ψήφιση και αν ψηφιστούν θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Χωρίς καραντίνα η είσοδος στην Ελλάδα για όλους τους Ισραηλινούς επιβάτες που έχουν εμβολιαστεί

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε στο επιβατικό κοινό την νέα αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά σε όλους τους εμβολιασμένους Ισραηλινούς επιβάτες οι οποίοι θα εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς 7ήμερη καραντίνα.

Αεροδρόμιο Βενιζέλος

H αεροπορική οδηγία που ισχύει ήδη από χθες Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 και έχει διάρκεια έως την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί προβλέπει ότι η είσοδος στην Ελλάδα των επιβατών από το Ισραήλ, (μόνιμοι κάτοικοι), επιτρέπεται και στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορωνοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Της παρόδου δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους,

β) Της αρνητικής διάγνωσής τους κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID- 19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ειδικότερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων και να επιδεικνύεται στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Οι αφιχθέντες μόνιμοι κάτοικοι από το Ισραήλ που θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού απαλλάσσονται από τον υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό 7 ημερών που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους αφιχθέντες από το εξωτερικό αλλά και για τους αφιχθέντες από το Ισραήλ που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,303LikesΚάντε Like
88,234 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ