Αεροδρόμιο Heathrow

Νέα έρευνα από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) δείχνει ότι οι κρατήσεις πτήσεων για εξερχόμενα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς για τον ήλιο έχουν ανακάμψει. Ωστόσο, το inbound έχει σε μεγάλο βαθμό αποτύχει να απογειωθεί.

- Advertisement -

Τα δεδομένα αποκάλυψαν μια τεράστια διαφορά μεταξύ των κρατήσεων μπροστινών πτήσεων για εξερχόμενα και εισερχόμενα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η παγωμένη επιθυμία για ταξίδια δείχνει στα δεδομένα κρατήσεων πτήσεων για παραθεριστές στο Ηνωμένο Βασίλειο που συρρέουν σε προορισμούς, όπως η Τουρκία (αύξηση 53%) και η Ελλάδα (αύξηση 51%) κατά την πολυάσχολη καλοκαιρινή περίοδο, σε σύγκριση με την προ στοιχεία πανδημίας.

Η Ισπανία, ο αγαπημένος προορισμός του καλοκαιριού για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο πιο δημοφιλής προορισμός συνολικά για τους Βρετανούς ταξιδιώτες που αναζητούν τον ήλιο, έχει επίσης καλές επιδόσεις και πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία . Εν τω μεταξύ, οι κρατήσεις κατά την ίδια περίοδο στις ΗΠΑ, οι οποίες το 2019 ήταν ο πέμπτος πιο δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς με jet-setting, παραμένουν 10% χαμηλότερες από ό,τι πριν από την πανδημία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ενώ οι εισερχόμενες κρατήσεις για διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 1.453% σε σύγκριση με το 2021, όταν ίσχυαν αυστηροί περιορισμοί στα ταξίδια, οι κρατήσεις μέχρι σήμερα εξακολουθούν να είναι πολύ κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα – μειωμένα κατά 45% σε σύγκριση με το 2019.

Η Τζούλια Σίμπσον, διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Η τεράστια ανισορροπία μεταξύ των κρατήσεων εξερχόμενων και εισερχόμενων βρετανικών διεθνών πτήσεων είναι ένα ανησυχητικό σημάδι για τον ανακάμπτοντα τουριστικό τομέα και την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. «Καθώς η πανδημία υποχωρεί και τα διεθνή ταξίδια επιστρέφουν, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους παραθεριστές να αξιοποιούν στο έπακρο τη νέα τους ελευθερία να ταξιδεύουν με ασφάλεια».

Όσον αφορά τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο η Σουηδία έχει ανέβει πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία (αύξηση 15%), ενώ άλλες βασικές αγορές προέλευσης δεν έχουν ανακάμψει, υποδεικνύοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να ενθαρρύνει τους διεθνείς ταξιδιώτες να επιστρέψουν στο ακτές.

Δείτε επίσης

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ