Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
35.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ ΕΕ συστήνει την χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τρίτες χώρες από...

Η ΕΕ συστήνει την χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τρίτες χώρες από την 1η Μαρτίου

Tο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνέστησε στα μέλη της ΕΕ να χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε επιβάτες που φτάνουν από «τρίτες» χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. Το συμβούλιο είπε ότι από την 1η Μαρτίου τα κράτη μέλη θα πρέπει να επιτρέψουν τα μη απαραίτητα ταξίδια για άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 ή που έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις ως εμβολιασμένοι, οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν κάνει την τελευταία δόση του αρχικού τους εμβολιασμού «τουλάχιστον 14 ημέρες και όχι περισσότερες από 270 ημέρες πριν από την άφιξη, διαφορετικά έχουν λάβει αναμνηστική δόση». «Τα κράτη μέλη θα πρέπει επίσης να άρουν τον προσωρινό περιορισμό στα μη απαραίτητα ταξίδια για άτομα που έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 εντός 180 ημερών πριν από το ταξίδι στην ΕΕ», πρόσθεσε το συμβούλιο.

- Advertisement -

Η σύσταση προσέθεσε ότι οι χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν επίσης να απαιτήσουν από ταξιδιώτες από τρίτες χώρες να κάνουν τεστ PCR έως και 72 ώρες πριν από την αναχώρηση και να εφαρμόσουν μέτρα καραντίνας ή αυτοαπομόνωσης εάν το επιθυμούν.

«Μπορεί επίσης να απαιτηθεί αρνητικό τεστ PCR πριν από την αναχώρηση για άτομα που έχουν αναρρώσει από τον Covid-19, καθώς και για άτομα που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο από την ΕΕ, αλλά δεν διαθέτουν πιστοποιητικό ΕΕ ή ισοδύναμο πιστοποιητικό».

Για να αρθούν όλοι οι περιορισμοί Covid για ταξιδιώτες από τρίτη χώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων Covid σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να είναι έως και 100 ανά 100.000 άτομα τις προηγούμενες 14 ημέρες.

Αν και το συμβούλιο κάνει συστάσεις, οι χώρες της ΕΕ εξακολουθούν να είναι ελεύθερες να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με τους συνοριακούς τους κανόνες που σχετίζονται με τον Covid, όπως έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, γεγονός που οδήγησε σε επικρίσεις για έλλειψη συνέπειας από την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Η Τζούλια Σίμπσον, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ ως «λογική» κίνηση.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,162 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ