Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
28.1 C
Athens
ΑρχικήTravelΒρετανία: Επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Βρετανία: Επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η Βρετανία σύντομα θα επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα στους ταξιδιώτες που φθάνουν αεροπορικώς στη χώρα.

Ο κ. Τζόνσον δεν προσδιόρισε ακόμα τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει η καραντίνα. Αλλά με το ρυθμό μετάδοσης του ιού να έχει μειωθεί απότομα σε ολόκληρη τη χώρα, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θεωρεί τώρα τους ανθρώπους από το εξωτερικό ως τη μεγαλύτερη απειλή για μια χώρα που είναι ήδη μια από τις πιο σοβαρές μολύνσεις στην Ευρώπη.

- Advertisement -

Ποια είναι τα μέτρα που θα ληφθούν;

Σύμφωνα με την Βρετανική κυβέρνηση οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στην χώρα αεροπορικώς θα τους επιβάλλεται καραντίνα 14 ημερών. Σε αυτό το διάστημα οι ταξιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στις Βρετανικές αρχές τον τόπο διαμονής τους. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 1.000 λιρών (1.100 ευρώ).

Εξαίρεση στα μέτρα, θα ισχύει για τους ταξιδιώτες από την Ιρλανδία αλλά και την Γαλλία.

Οι λεπτομέρειες του συστήματος καραντίνας που θα εφαρμοστούν μόνο στα αεροδρόμια, δεν έχουν ακόμη επεξεργαστεί, ανέφεραν αξιωματούχοι. Αλλά είναι απίθανο να εφαρμοσθεί για αρκετές εβδομάδες, αφού ο ρυθμός μετάδοσης έχει μειωθεί σημαντικά.

Δείτε το σχετικό διάγγελμα:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,380 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ