Αεροδρόμιο Λονδίνου

Παρά την απόφαση της Βρετανικής Κυβέρνησης για άρση της 14 ήμερης καραντίνας, σε όσους ταξιδεύουν στην χώρα από τις 10 Ιουλίου, φαίνεται πως η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται στην λίστα των χωρών με αυτήν την εξαίρεση και οι Έλληνες ταξιδιώτες θα μπαίνουν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες από τις οποίες από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα στη Βρετανία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

τηλεφωνικός θάλαμος, Λονδίνο

Η Ελλάδα δεν θα προστεθεί στον κατάλογο αυτών των χωρών εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρίνισε ο Σαπς, μιλώντας στο Radio 4 του BBC, επομένως οι Έλληνες ταξιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν καραντίνα 14 ημερών μετά την είσοδο τους στην χώρα.

Επιστροφή στα θρανία: Πώς ανοίγουν τα σχολεία οι χώρες της Ευρώπης - τι γίνεται με τις μάσκες

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ