Αεροδρόμιο Λονδίνου

Παρά την απόφαση της Βρετανικής Κυβέρνησης για άρση της 14 ήμερης καραντίνας, σε όσους ταξιδεύουν στην χώρα από τις 10 Ιουλίου, φαίνεται πως η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται στην λίστα των χωρών με αυτήν την εξαίρεση και οι Έλληνες ταξιδιώτες θα μπαίνουν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες από τις οποίες από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα στη Βρετανία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

τηλεφωνικός θάλαμος, Λονδίνο

Η Ελλάδα δεν θα προστεθεί στον κατάλογο αυτών των χωρών εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρίνισε ο Σαπς, μιλώντας στο Radio 4 του BBC, επομένως οι Έλληνες ταξιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν καραντίνα 14 ημερών μετά την είσοδο τους στην χώρα.

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ