Αεροδρόμιο Heathrow

Το αεροδρόμιο του Χίθροου κατέγραψε μικρή μείωση των προ φόρων ζημιών του για το 2021, στο 1,8 δισεκ. λίρες, αλλά ο βασικός «κόμβος» αερομεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας κατέγραψε τον χαμηλότερο αριθμό επιβατών εδώ και 50 χρόνια, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη. Μόλις 19,4 εκατομμύρια επισκέπτες μετακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου.

- Advertisement -

Το Χίθροου ήταν ο μόνος ευρωπαϊκός κόμβος που σημείωσε μείωση της κίνησης πέρυσι, λόγω των αυστηρότερων ταξιδιωτικών περιορισμών από τις χώρες της ΕΕ.

Το φορτίο, που μεταφέρεται κυρίως με επιβατικά αεροπλάνα, μειώθηκε κατά 12% σε επίπεδα πριν από την πανδημία. Συνολικά, το αεροδρόμιο έχει χάσει τώρα 3,8 δισεκατομμύρια λίρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, John Holland-Kaye, δήλωσε:

«Ενώ το 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά στην ιστορία του Heathrow, είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο που οι συνάδελφοι εστίασαν στους επιβάτες και μπορέσαμε να διατηρήσουμε τη θέση μας ως ένα από τα δέκα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για εξυπηρέτηση. Η ζήτηση αρχίζει τώρα να ανακάμπτει και συνεργαζόμαστε στενά με αεροπορικές εταιρείες για να κλιμακώσουμε τις δραστηριότητές μας και να ανοίξουμε ξανά τον τερματικό σταθμό 4 για την καλοκαιρινή αιχμή των ταξιδιών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε περισσότερους επιβάτες πίσω στο Χίθροου για να ζήσουν τις χαρές του ταξιδιού και να κάνουν την οικονομία της Βρετανίας να πυροδοτήσει ξανά όλους τους κυλίνδρους».

Το Heathrow αναμένει να υποδεχθεί 45,5 εκατομμύρια επιβάτες φέτος, πολύ χαμηλότερα από τα προ του Covid-19 επίπεδα.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ