Ξεφύτρωσαν τα τελευταία χρόνια. Για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μεταναστών που ψάχνουν αυθεντικά προϊόντα από την πατρίδα τους. Τα αγαπούν όμως και οι έλληνες gourmet που αναζητούν εξωτικές γεύσεις..

Σωκράτους, Γερανίου και Μαινάνδρου είναι οι δρόμοι που σε ταξιδεύουν από την Αίγυπτο μέχρι την Ινδία. Οδός Σωκράτους. Εδώ βρήκαμε τον Μωχάμεντ που τον τελευταίο χρόνο εργάζεται σε μίνι μάρκετ με Αραβικά προϊόντα. Οι πιο πολλοί πελάτες του είναι Άραβες, μας λέει, αλλά συχνά ψωνίζουν απο εδώ και Έλληνες της Αιγύπτου που γνωρίζουν καλά τις ιδιαίτερες γεύσεις της Μέσης Ανατολής. Οδός Γερανίου. Εδώ βρήκαμε ένα μίνι μάρκετ με προϊόντα από το Μπανγκλαντές …

Σοκολάτες, μπισκότα , ρύζι, κρέμες για το πρόσωπο αλλά φυσικά και όλων των ειδών τα μπαχαρικά. Οι μυρωδιές σε αρπάζουν μόλις πατήσεις το πόδι σου στο μαγαζί.. Ακριβώς απέναντι , στον ίδιο δρόμο, ο Αλί από το Μπανγκλαντές μας κάνει μια γλυκιά ξενάγηση στην χώρα του. Σένα, Ροσιγκούλα, Τσον Τσον είναι μερικά μόνο από τα γλυκίσματα που μπορεί κανείς να βρει. Οποίος δοκιμάζει τα γλυκά μας ξανάρχεται.. μας εξηγεί.

Ανακαλύψτε 7 θαυμάσια στέκια για aperitivo στην Αθήνα!

Μάλιστα φτιάχνει τα παραδοσιακά προϊόντα της χώρας του, με αγνά ελληνικά προϊόντα. Λίγα μέτρα παρακάτω, στην οδό Μαινάνδρου, υπάρχει ένα μίνι μάρκετ που λειτουργεί από το 1988 παρακαλώ. Πουλά κυρίως προϊόντα από την Ινδία και το Πακιστάν. Οι Έλληνες πελάτες μας προτιμούν το μάνγκο μας εξηγεί ο Τζέυ, που δουλεύει όλη του την ζωή στο μαγαζί της οικογένειας και δηλώνει υπερήφανα που μιλά ελληνικά και άλλες τρεις γλώσσες.. ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες του.

 

 

 

 

 

15+2 υπέροχα μυστικά της Αθήνας! Τα καλύτερα κρυμμένα σποτ της Πρωτεύουσας!

Το street food της Ιταλίας στα πόδια σας! Ανακαλύψτε τις ξεχωριστές γεύσεις στο κέντρο της Αθήνας!

Βολτάρουμε στα 5 καλύτερα σημεία της Αθήνας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ