Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
27.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsWizz Air: Νέα δρομολόγια έκπληξη από Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Wizz Air: Νέα δρομολόγια έκπληξη από Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

H Wizz Air, ουκρανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, ξεκίνησε δύο νέα αεροπορικά δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ποιες άλλες αεροπορικές εταιρίες πραγματοποιούν νέα αεροπορικά δρομολόγια στην Ελλάδα τη θερινή περίοδο 2019;

Συγκεκριμένα η Wizz Air συνδέει πλέον την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με το Κίεβο σε οικονομική τιμή! Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε προς Θεσσαλονίκη με 166 επιβάτες στις 20 Μαΐου, και η πρώτη προς Αθήνα στις 21 Μαΐου μεταφέροντας 162 επιβάτες.

- Advertisement -

Οι πτήσεις έχουν συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα, και συγκεκριμένα από/προς Αθήνα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Σάββατο, και οι αντίστοιχες από/προς Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Το κόστος για μια διαδρομή συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων ξεκινά από 40 ευρώ περίπου για Θεσσαλονίκη και 50 ευρώ περίπου για Αθήνα.

Με την προσθήκη των 2 νέων ελληνικών προορισμών, η Wizz Air προσφέρει συνδέσεις προς 30 ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ συνολικά καλύπτει 46 δρομολόγια σε 13 χώρες από την Ουκρανία.

Ryanair και Wizz Air “έφαγαν” πρόστιμο για αδιαφανείς χρεώσεις χειραποσκευών

Ryanair και Wizz Air "έφαγαν" πρόστιμο για αδιαφανείς χρεώσεις χειραποσκευών

Πρόστιμα για αδιαφανείς πολιτικές χρέωσης χειραποσκευών στις πτήσεις αντιμετωπίζουν στην Ιταλία οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους Ryanair και Wizz Air.

Συγκεκριμένα, η ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού, AGCM, επέβαλε πρόστιμο ύψους 3 εκατ. ευρώ στη Ryanair και 1 εκατ. λιρών στη Wizz Air, έπειτα από έρευνα που διενήργησε στις χρεώσεις των πελατών για αποσκευές που επιτρέπονται στη καμπίνα του αεροσκάφους.

Τα πρόστιμα αφορούν τις ανανεωμένες πολιτικές χρεώσεων αποσκευών που εισήγαγαν οι 2 αερομεταφορείς το Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τις οποίες οι επιβάτες επιτρέπεται να έχουν μαζί τους στην πτήση μια μικρή προσωπική τσάντα, όπως οι χειρός, στο πλαίσιο του αρχικού κόστους εισιτηρίου.

Για μεγαλύτερες τσάντες στη καμπίνα, οι επιβάτες απαιτείται να αγοράσουν προϊόν «προτεραιότητας» από τους αερομεταφορείς. Οι χειραποσκευές αποτελούν απαραίτητο στοιχείο στις αερομεταφορές και η μεταφορά τους πρέπει να επιτρέπεται χωρίς επιπλέον κόστος, αναφέρει η Αρχή.

Με την απαίτηση επιπλέον χρέωσης, από 5 έως 25 ευρώ για τις μεγάλες χειραποσκευές, οι 2 εταιρίες κατάφερναν να αυξάνουν την τιμή εισιτηρίου με αδιαφανή τρόπο, τονίζει.

Η Ryanair δήλωσε ότι θα προβάλει την απόφαση αναφέροντας ότι η πολιτική αποσκευών είναι διαφανής και προς όφελος των καταναλωτών ενώ η Wizz Air τονίζει ότι η αντίστοιχη πολιτική της είναι συμβατή με τη νομοθεσία και αναμένεται να ζητήσει δικαστικό έλεγχο για την απόφαση της Αρχής.

Ryanair: Δυνατή επιστροφή στην Καλαμάτα με νέα δρομολόγια προς ευρωπαϊκές πόλεις!

ryanair νέο δρομολόγιο

Η Ryanair, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, επιστρέφει δυναμικά στην Καλαμάτα με τέσσερα νέα δρομολόγια ενόψει της θερινής σεζόν 2019.

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια θα αφορούν πτήσεις από και προς το Λονδίνο (Στάνσεντ), Μιλάνο (Μπέργκαμο), Πίζα και Σόφια και οι πελάτες της Ryanair θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις γι’αυτά έως και τον Μάρτιο του 2020.

Η Τσιάρα Ραβάρα εκ μέρους της Ryanair δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και ξεκινάμε επίσημα τα τέσσερα νέα μας δρομολόγια προς Λονδίνο Στάνστεντ, Μιλάνο Μπέργκαμο, Πίζα και Σόφια ως μέρος του θερινού μας προγράμματος 2019. Οι πελάτες μας και οι επισκέπτες της Καλαμάτας, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 4 δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αυτό το καλοκαίρι και να απολαύσουν τις χαμηλές τιμές μας».

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,377 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ