Νέο θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας στην Τουρκία

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί εντύπωση με τα έργα της, αφού μετά τα εγκαίνια του νέου γιγαντιαίου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, τώρα εγκαινίασε κι ένα φαντασμαγορικό θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας το οποίο είναι τριπλάσιο από το Μαγικό Βασίλειο της Disney.

Το Wonderland Eurasia άνοιξε στην Άγκυρα και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αποτελεί «σύμβολο υπερηφάνειας για όλη την Τουρκία».

Θεματικό Πάρκο, Άγκυρα, Τουρκία

Το πάρκο χτίστηκε σε συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Κίνας σε μια έκταση περίπου 1,3 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων και το κόστος του έφτασε τα 210 εκατομμύρια ευρώ. Αναμένεται να αποφέρει ετήσια κέρδη 50 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών, που ισοδυναμούν με 8 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, αναμένεται να προσελκύσει νέους τουρίστες στην Άγκυρα από την Τουρκία αλλά και όλο τον κόσμο. Μεγάλη θα είναι η προσέλκυση των Κινέζων τουριστών (αναμένονται τουλάχιστον μισό εκατομμύριο) λόγω της διαφημιστική εκστρατείας στην Κίνα.

Θεματικό Πάρκο, Άγκυρα, Τουρκία

Το Wonderland Eurasia προσφέρει στους επισκέπτες του 26 μεγάλα παιχνίδια-διαδρομές, 14 διαδρόμους για πατίνια, αλλά και 2.117 μικρότερα παιχνίδια-αξιοθέατα. Διαθέτει, επίσης, σιδηροδρομικό σταθμό πέντε χιλιομέτρων και γκαράζ για χιλιάδες αυτοκίνητα. Ακόμη, το πάρκο περιέχει περισσότερα από δύο εκατομμύρια είδη δένδρων και φυτών και το πάρκο λειτουργεί εν μέρει με ηλιακή ενέργεια.

Ένα αξιοθέατο που θα τραβάει σίγουρα την προσοχή είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σιντριβάνι στον κόσμο, το οποίο φτάνει τα 120 μέτρα σε ύψος. Όπως επίσης και το μεγάλο κανάλι για απολαυστικές βόλτες με βάρκα.

Θεματικό Πάρκο, Άγκυρα, Τουρκία

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την ευκαιρία των εγκαινίων, τα εισιτήρια του πάρκου ήταν δωρεάν μέχρι το τέλος Μαρτίου και από τον Απρίλιο η τιμή της εισόδου θα ξεκινήσει από 25 τουρκικές λίρες, που ισοδυναμούν με 4 ευρώ.

Τα αξιοθέατα και τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά για να τα δούμε όλα εδώ, αλλά μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης:

Προηγούμενο άρθροAlitalia: Προσφορά για ταξίδια σε υπέροχους μακρινούς προορισμούς!
Επόμενο άρθροΗ Ινδία στο πιάτο σας! Συνταγή για ινδικό κοτόπουλο κάρυ με πίτες Νaan!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ