Yakutsk Σιβηρία κρύα πόλη

Όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν, λίγα χοντρά ρούχα και ένα κασκόλ είναι αρκετά. Τι γίνεται όμως όταν ζει κάποιος στην πιο κρύα κατοικημένη πόλη του κόσμου; Το Yakutsk είναι η πρωτεύουσα του ψύχους!

- Advertisement -
Yakutsk Σιβηρία κρύα πόλη -41 βαθμούς Κελσίου

Στους -35 ο αέρας είναι τόσο κρύος ώστε μουδιάζει το δέρμα, ενώ στους -45 και το να φοράς γυαλιά είναι επίφοβο: Το μέταλλο κολλά στα μάγουλα και σκίζει κομμάτια από τη σάρκα όταν αποφασίσεις να τα βγάλεις”, αναφέρεται σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Independent σχετικά με το Yakutsk.

δύσκολη η ζωή στην πιο κρύα πόλη στο Yakutsk Σιβηρία

10 χιονισμένες πόλεις του κόσμου σχεδόν όλο τον χρόνο – Εκεί που το κρύο… είναι τσουχτερό!

Η “πρωτεύουσα” του ψύχους στη Σιβηρία

H πιο κρύα κατοικημένη περιοχή του κόσμου, που βρίσκεται στην Ανατολική Σιβηρία, δεν είναι άλλη από το Yakutsk, αφού τον Ιανουάριο, τον πιο παγωμένο μήνα, το θερμόμετρο πέφτει στους -40 βαθμούς Κελσίου. Πολύ πάνω από τη Σιβηρία της Ελλάδας, που φτάνει τους -30 βαθμούς ακόμα και τον Ιούνιο!

σκεπασμένο με χιόνι είναι το Yakutsk Σιβηρία

Το Yakutsk έχει 200.000 κατοίκους, που έχουν μάθει να ζουν στο πολύ κρύο αλλά και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη, καθώς η ομίχλη περιορίζει την ορατότητα στα 10 μέτρα.

χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Yakutsk Σιβηρία

Μάλιστα οι κάτοικοι συχνά αναπολούν τον “ζεστό” Νοέμβριο με -25 βαθμούς Κελσίου, φροντίζοντας να ντύνονται με γούνες και δέρματα και να ενισχύουν τις μπότες τους με ειδικά υλικά προκειμένου να αποφύγουν τα κρυοπαγήματα στα χιόνια.

πολικό ψύχος και -41 βαθμοί Κελσίου στο Yakutsk Σιβηρία την πιο κρύα πόλη

Η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας – Εκεί που ο ήλιος… ξεχνάει να βγει!

Η ζωή στο Yakutsk

Σε εξωτερικό χώρο ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει μόλις 15 λεπτά σε τόσο πολύ κρύο, οπότε οι κάτοικοι συνήθως συγκεντρώνονται σε σπίτια, φροντίζοντας να καταναλώνουν ζεστά ροφήματα με αλκοόλ αλλά και κρεατόσουπες, για να ενισχύσουν τον οργανισμό τους.

χιόνι στο Yakutsk Σιβηρία κρύα πόλη

Ωστόσο αυτή η περιοχή, αν και παγωμένη, διαθέτει πολλές φυσικές ομορφιές, με αρκετές λίμνες και ποταμούς ενώ η επαρχία της Γιακουτίας, με τους περίπου 1 εκατ. κατοίκους, έχει πάρα πολλά ορυκτά κοιτάσματα όπως χρυσό και διαμάντια.

επαρχία σκεπασμένη με χιόνι στο Yakutsk Σιβηρία κρύα πόλη

Πόλη της Αλάσκας για 2 μήνες στο σκοτάδι – Αποχαιρέτισε… τον ήλιο μέχρι το 2021!

Τα κύρια προϊόντα που προτιμούν οι κάτοικοι είναι τα παγωμένα ψάρια, τα ελάφια, το χοιρινό και το κρέας αλόγων, ενώ ούτε λόγος για λαχανικά, καθώς σε τέτοιες συνθήκες τίποτα δεν ευδοκιμεί εδώ.

πανοραμική λήψη της χιονισμένης πόλης Yakutsk Σιβηρία

Φωτογραφικό ταξίδι στη Σιβηρία

Τώρα που είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, ετοιμαζόμαστε για ένα φωτογραφικό και εκ του ασφαλούς ταξίδι στη Σιβηρία, σε ένα από τα πιο παγωμένα μέρη του πλανήτη που, αν μη τι άλλο, θυμίζει πάντα χειμώνα.

Αν νομίζετε ότι έχετε ζήσει τι θα πει κρύο κάποια χρονιά που μπορεί να χιόνισε ή πηγαίνοντας κάποιο ταξίδι σε ορεινούς προορισμούς, να σας πούμε ότι αν δεν έχετε βρεθεί στη Σιβηρία, τότε σίγουρα δεν ξέρετε τι πάει να πει ακραία παγωνιά.

Τα χωριά της Σιβηρίας ντυμένα στα άσπρα.

Μια παγωμένη, ορεινή λίμνη στα βουνά Αλτάι

Η θέα από ψηλά

Ο ποταμός Buyba στα δυτικά της οροσειράς Sayan

Road trip στη Σιβηρία

Παγωμένο δάσος με φόντο τον χειμερινό ήλιο

Διάφανος πάγος στη λίμνη Βαϊκάλη, στο νησί Ogoy

To Βόρειο Σέλας από τη Σιβηρία

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ