Στην Αθήνα αν χιονίσει μια ημέρα το πιθανότερο είναι να μείνουν κλειστά τα σχολεία και να χάσουμε δουλειά. Αν σκεφτούμε και τα προβλήματα που προκλήθηκαν φέτος σε διάφορες περιοχές της χώρας που χιόνισε, καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, δεν είναι έτοιμη για χιόνι.

- Advertisement -

Αυτό, όμως, σίγουρα δεν συμβαίνει στις παρακάτω πόλεις, οι οποίες είναι σχεδόν μόνιμα χιονισμένες, σύμφωνα με στοιχεία από το accuweather.com.

Akita, Tōhoku, Ιαπωνία
Ανατολικά της Θάλασσας της Ιαπωνίας, στην περιφέρεια Akita, η ομώνυμη πόλη φιλοξενεί περισσότερους από 320 χιλιάδες κατοίκους και μαζί με αυτούς και περίπου 2,7 μέτρα χιόνι σε όλη την περιοχή κάθε χρόνο. Οι βαριές χιονοπτώσεις συμβαίνουν από Δεκέμβριο έως Μάρτιο, ενώ τα καλοκαίρια εκεί είναι πολύ ζεστά και με μεγάλη υγρασία.

Το ωραιότερο χωριό για να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα θυμίζει σελίδες παραμυθιών

Saguenay, Κεμπέκ, Καναδάς
Δημιουργήθηκε το 2002, μετά τη συγχώνευση 2 δήμων και πόλεων,συμπεριλαμβανομένου του Chicoutimi. Στο Saguenay κατοικούν σήμερα 145 χιλιάδες πολίτες και το χιόνι που πέφτει κάθε χρόνο εκεί υπολογίζεται στα 3,1 μέτρα.

Η πόλη του Κεμπέκ χιονισμένη

Συρακούσες, Νέα Υόρκη και πόλη του Κεμπέκ, Καναδάς (ισοπαλία)
Στην 5η θέση των πιο χιονισμένων πόλεων, οι Συρακούσες και η πόλη του Κεμπέκ παρουσιάζουν ισοβαθμία, με μέση ετήσια χιονόπτωση που φτάνει τα 3,14 μέτρα.Οι πόλεις, βέβαια, είναι καλά εξοπλισμένες για να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις, με τις Συρακούσες να αποτελούν το οικονομικό επίκεντρο της κεντρικής Νέας Υόρκης με 145 χιλιάδες κατοίκους και να φιλοξενούν το ομώνυμο Πανεπιστήμιο, ενώ η πόλη του Κεμπέκ αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη πόλη στην επαρχία του Κεμπέκ, με πληθυσμό 491 χιλιάδες ανθρώπους, αποτελώντας μια από τις πιο παλιές πόλεις της Βόρειας Αμερικής.

Ένα υπέροχο φωτογραφικό ταξίδι σε προορισμούς του κόσμου που ίσως να μην ξέρετε ότι υπάρχουν

Roadtrip: Τα 7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ

Άγιος Ιωάννης, Επαρχία Νέας Γης και Λαμπραντόρ, Καναδάς
Το νησί αυτό της Νέας Γης αρχικά διεκδικήθηκε ως αγγλική αποικία, ενώ φιλοξενεί τον Άγιο Ιωάννη, μια από τις παλαιότερες και πιο σημαντικές ιστορικά πόλειςτης Βόρειας Αμερικής. Κάθε χρόνο, το χιόνι στην περιοχή φτάνει τα 3,3 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι οι 100 χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένοι απέναντι στον χιονιά.

Η Tateyama Kurobe Alpine Route

Toyama, Hokuriku, Ιαπωνία
Βρίσκεται στο κεντρικό Honshu, το μεγαλύτερο νησί που αποτελεί την εκτενέστερη γεωγραφική μάζα της Ιαπωνίας, αποτελεί την πρωτεύουσα της επαρχίας Toyama και σε αυτήν κατοικούν 417 χιλιάδες άνθρωποι. Η πόλη Toyama σκεπάζεται από3,6 μέτρα χιόνι κάθε χρόνο. Εκεί βρίσκεται και τη Tateyama Kurobe Alpine Route, η διάσημη ορεινή διαδρομή που σημειώνει διαφορά υψομέτρου που φτάνει τα 1975 μέτρα.

Μυστικές πόλεις & μέρη που είναι "κρυμμένα" κάτω από την γη! (εικόνες)

Sapporo, Hokkaido, Ιαπωνία
Ως η 4η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, στο βορειότερο ιαπωνικό νησί Hokkaido, το Sapporo φιλοξενεί περισσότερους από 1.9 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ είναι διάσημο για το φεστιβάλ χιονιού Sapporo Snow Festival. Εκεί μπορεί να βρει κάποιος γλυπτά στο χιόνι, δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με αυτό και πολύ φαγητό, ενώ εκτός φεστιβάλ θα ζήσει χιόνι που φτάνει τα 4,8 μέτρα. Το 1972, μάλιστα, το Sapporo φιλοξένησε τους ΧΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πόλη Aomori, Tōhoku, Ιαπωνία
Στη βορειοανατολική περιοχή του Honshu, στην επαρχία Aomori (που σημαίνει«μπλε δάσος», λόγω του συνδυασμού φύσης και ωκεανού), η ομώνυμη πόλη κατοικείται από 299 χιλιάδες πολίτες και παρουσιάζει την πιο έντονη χιονόπτωση του κόσμου. Το χιόνι φτάνει τα 7,9 μέτρα, ενώ γενικά η Ιαπωνία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, των υψηλών υψομέτρων, της εγγύτητάς της στον κρύο αέρα από τη βορειοανατολική Ασία κ.ο.κ. αποτελεί το μέρος με το περισσότερο χιόνι στον κόσμο.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ