Τo Shirakawa-go (Σιρακάουα-Γκο) και η γειτονική περιοχή Gokayama (Γκοκαγιάμα) βρίσκονται στη κοιλάδα του ποταμού Shogawa με τα απομακρυσμένα βουνά να εκτείνονται από το Gifu έως το Toyama. Έχουν κηρυχθεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, το 1995, και είναι διάσημα για τις παραδοσιακές αγροικίες gassho-zukuri, μερικές από τις οποίες είναι πάνω από 250 χρόνων.

- Advertisement -

Δείτε ακόμα: Ένα πάρκο στην Ιαπωνία που γεμίζει με φώτα κάθε χρόνο!

Gassho-zukuri σημαίνει “κατασκευασμένα σαν χέρια σε προσευχή”, καθώς η σκεπή τους μοιάζει με τα χέρια των βουδιστών μοναχών όταν προσεύχονται. Το αρχιτεκτονικό στυλ αναπτύχθηκε σε πολλές γενιές και έχει σχεδιαστεί για να αντέχει τις μεγάλες ποσότητες χιονιού που πέφτουν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι στέγες, κατασκευασμένες χωρίς καρφιά, παρέχουν μια μεγάλη σοφίτα που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια μεταξοσκωλήκων.

Το Ogimachi, το μεγαλύτερο χωριό στο Shirakawa-go και το κύριο αξιοθέατο, αξίζει για ένα ημερήσιο ταξίδι, αλλά ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε την πόλη, είναι να μείνετε μια μέρα σε μια από τις αγροικίες.

Το Gokayama είναι λίγο πιο δύσκολα προσβάσιμο και απαιτεί αλλαγή λεωφορείων στο Ogimachi. Εκεί τα χωριά είναι λιγότερο ανεπτυγμένα  και με λιγότερο κόσμο από το Shirakawa-go, μικρότερα και πιο οικεία. Τα ωραιότερα χωριά στο Gokayama είναι το Suganuma και το Ainokura.

Δείτε ακόμα: Παραδοσιακά Ιαπωνικά καταλύματα στο Tόκυο!

Light-up Event στο Shirakawago το 2019

Τα σπίτια Gassho-zukuri στο Shirakawago φωτίζονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Μάθετε τα πάντα για το event εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ