Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για το αυριανό φυσικό υπερθέαμα, γνωστό και ως το «Ματωμένο Φεγγάρι». Και όχι τυχαία καθώς πρόκειται για την πρώτη ολική σεληνιακή έκλειψη του έτους που γίνεται μετά από δύο χρόνια και συμπίπτει με το φαινόμενο της Υπερ Σελήνης προσφέροντας ένα μοναδικό υπερθέαμα!

Το εντυπωσιακό φαινόμενο, κατά το οποίο το φεγγάρι βάφεται με αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου, αναμένεται να συμβεί την Τετάρτη, 26 Μαΐου και θα διαρκέσει για περίπου ένα τέταρτο. Το χρώμα του φεγγαριού, όπως αναφέρει ο Guardian, θα εξαρτηθεί από τα σωματίδια σκόνης και τα μήκη κύματος που θα φτάσουν εκείνη την ώρα στην επιφάνεια της σελήνης.

Πού θα είναι όμως ορατό αυτό το μοναδικό υπερθέαμα;

Δυστυχώς δεν θα είναι από τη χώρα μας… Η Χαβάη θα έχει την καλύτερη θέα της ολικής σεληνιακής έκλειψης του Μαΐου, ενώ καλή εικόνα θα έχει και η Καλιφόρνια, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

Διαβάστε ακόμα:  ΗΠΑ: Αλλαγές στις αεροπορικές εταιρείες - Περισσότερες αποζημιώσεις στους επιβάτες

Το ματωμένο φεγγάρι θα είναι ορατό την Τετάρτη για τους κατοίκους της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, των δυτικών ΗΠΑ, της Νότιας Αμερικής, του Ινδικού Ωκεανού, του Ειρηνικού Ωκεανού, του Ατλαντικού Ωκεανού και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ωστόσο, όποιος δεν θέλει να χάσει αυτό το μοναδικό υπερθέαμα, μπορεί να το παρακολουθήσει και από το σπίτι του μέσω live βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ