Υποβρύχιο Μουσείο Ολλανδία

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο ετοιμάζεται να φέρει εις πέρας η Ολλανδία, αφού πρόκειται να κατασκευάσει ένα υποβρύχιο μουσείο γύρω από ναυαγισμένο πλοίο ηλικίας 271 ετών!

Ένα πρωτότυπο μουσείο θα δημιουργηθεί στην Ολλανδία, και πιο συγκεκριμένα στα ανοικτά των ακτών του Χέιστινγκς, με την ονομασία “Docking the Amsterdam“. Πρόκειται στην ουσία για μια κατασκευή από γυαλί που θα αγκαλιάσει το ναυαγισμένο πλοίο, το οποίο θα αποκατασταθεί και θα μετεγκατασταθεί χωρίς να ανασυρθεί ποτέ από το νερό.

Υποβρύχιο Μουσείο Ολλανδία γύρω από ναυάγιο

Έτσι οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν το βυθισμένο πλοίο μήκους 40 μέτρων από πολλά σημεία θέασης, απολαμβάνοντας μια μοναδική εμεπιρία σε αυτό το εντυπωσιακό μουσείο. Ας μην ξεχνάμε ότι και στην Αγία Νάπα της Κύπρου υπάρχει το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής της Μεσογείου!

Το ναυαγισμένο πλοίο έχει ιστορική αξία

Το πλοίο κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα από την ολλανδική εταιρεία Ανατολικών Ινδιών. Το 1749 επέστρεφε από το παρθενικό του ταξίδι από την Ασία, όταν μια καταστροφική καταιγίδα ανάγκασε τον καπετάνιο να το κατευθύνει κοντά στην ακτή της πόλης Χέιστινγκς.

Υποβρύχιο μουσείο Ολλανδία επισκέπτες

Παρόλο που τα μέρη του πλοίου έχουν καταστραφεί, το κύτος και το περιεχόμενο παραμένουν άθικτα. Το μουσείο ανέλαβε να προστατεύσει ό,τι έχει απομείνει από οποιαδήποτε περαιτέρω διάβρωση.

Η επίσκεψη σε αυτό τον χώρο είναι σαν να μπαίνετε σε ένα θέατρο όπου παρουσιάζει έρευνα σε εξέλιξη και εμπλέκει το κοινό στις ανακαλύψεις των δυτών και των ερευνητών μέσα στο ναυάγιο”, αναφέρει σε μια πρώτη του περιγραφή ο υπεύθυνος της κατασκευής.

Υποβρύχιο Μουσείο Ολλανδία θέαση σε ναυάγιο

Στην Αλόννησο άνοιξε το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας!

Τα 10 πιο εντυπωσιακά μουσεία στον κόσμο που άνοιξαν μέσα στο 2020

Τα 10 πιο εντυπωσιακά νεόκοπα μουσεία στον κόσμο, μοναδικά δείγματα αρχιτεκτονικής, ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη minimal αρχιτεκτονική τους αλλά και το πρωτότυπο design που πολλές φορές προκαλεί θαυμασμό. Από την Ελβετία μέχρι την Κίνα ας δούμε μαζί τα κτήρια που κέρδισαν τις εντυπώσεις!

Humao, Κίνα

μουσείο Humao Κίνα

Χωρίς παράθυρα, το Μουσείο Τέχνης και Εκπαίδευσης Humao στην Κίνα μοιάζει μυστηριώδες. Βρίσκεται δίπλα στις όχθες της λίμνης Dongqian, στην πόλη Ningbo και σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Álvaro Siza και Carlos Castanheira.

Plantel Matilde, Μεξικό

Μουσείο Plantel Matilde, Μεξικό

Στην γκαλερί Plantel Matilde στο Μεξικό συνηπάρχει αρμονικά το νερό με τα έργα τέχνης. Το κτήριο που φιλοξενεί το στούντιο του μεξικανού γλύπτη Javier Marín σχεδίασε ο αδελφός του, Arcadio.

Διαβάστε ακόμα:  Μια ζωντανή παραμυθούπολη που ο χρόνος έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα!

Atelier Audemars Piguet, Ελβετία

Μουσείο Atelier Audemars Piguet, Ελβετία

Σπειροειδές κτήριο με γυάλινους τοίχους να το περιβάλλουν, δεσπόζει στον περιβάλλοντα χώρο. Πρόκειται για το μουσείο-εργαστήριο του διάσημου ωρολογοποιού Audemars Piguet στην Ελβετία, το σχήμα του οποίου ακολουθεί την φορά των δεικτών του ρολογιού.

Οι ουρανοξύστες του μέλλοντος θα είναι ξύλινοι! Ο ψηλότερος κατασκευάστηκε στο Όσλο!

Nancy and Rich Kinder Building, ΗΠΑ

Μουσείο Nancy and Rich Kinder Building, ΗΠΑ

Ακολουθώντας τους σχηματισούς των νεφών στον ουρανό, δημιουργήθηκε ένα εντυπωσιακό κτήριο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Steven Holl Architects.

He Art Museum, Κίνα

Μουσείο He Art Museum, Κίνα

Το κυλινδρικό He Art Museum σχεδίασε ο διάσημος Ιάπωνας αρχιτέκτονας Tadao Ando, με σκοπό να στεγάσει την οικογενειακή συλλογή σύγχρονης κινεζικής τέχνης του δισεκατομμυριούχου He Xiangjian.

Depot Boijmans Van Beuningen, Ολλανδία

Μουσείο Depot Boijmans Van Beuningen, Ολλανδία

Κτήριο που θυμίζει μπολ εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο με τα 1.600 γυάλινα πάνελ που αντανακλούν το φως και “ντύνουν” το Depot Boijmans Van Beuningen στο Ρότερνταμ. Στα ατού του, το γεγονός ότι στις επιφάνειές του αντανακλούν τον περιβάλλοντα χώρο, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα.Η μεγαλύτερη οδική & σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο είναι γεγονός! Κάτω από τη Βαλτική!

Olympic & Paraolympic Museum, ΗΠΑ

Μουσείο Olympic & Paraolympic Museum, ΗΠΑ

Το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Μουσείο των ΗΠΑ στο Κολοράντο σχεδιάστηκε από το γραφείο Diller Scofidio + Renfro με κύριο στόχο την άριστη προσβασιμότητα σε όλες τις αίθουσες του Μουσείου στα αναπηρικά αμαξίδια.

Phoenix Central Park, Αυστραλία

Μουσείο Phoenix Central Park, Αυστραλία

Βραβευμένο ως το καλύτερο πολιτιστικό κέντρο της χρονιάς, το Phoenix Central Park στο Σίδνεϊ φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή των Durbach Block Jaggers και John Wardle Architects.

MuseumLab, ΗΠΑ

Μουσείο MuseumLab, ΗΠΑ

Μια κατεστραμμένη βιβλιοθήκη στο Πίτσμπουργκ από χτύπημα κεραυνού αποτελεί πλέον ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιδικά μουσεία στον κόσμο, διά χειρός του αρχιτεκτονικού γραφείου KoningEizenberg.

Jingdezhen Imperial Kiln Museum, Κίνα

Μουσείο Jingdezhen Imperial Kiln Museum, Κίνα

Εντυπωσιακές καμάρες από κόκκινα τούβλα με ανοίγματα για να μπαίνει το φυσικό φως και εσωτερικές αυλές που βυθίζονται στο έδαφος συνθέτουν ένα ξεχωριστό κτήριο στην πόλη Jingdezhen της Κίνας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Υποβρύχιο μουσείο γύρω από ναυάγιο 271 ετών - Μεγαλεπήβολο σχέδιο σε ναυαγισμένο πλοίο στα βάθη της θάλασσας!
- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ