Κάναμε μια περιήγηση και βρήκαμε τις 5 πιο αλλόκοτες,παράδοξες αλλά και μοναδικές πολυκατοικίες στον κόσμο.Εσείς ποια θα επιλέγατε για να μείνετε;

1.Forest Spiral-Handertwasser Building-Darmstadt,Γερμανία

- Advertisement -

Σχεδιασμένο από Βιεννέζο καλλιτέχνη.Με πάνω από 1000 διαφορετικά μεταξύ τους παράθυρα, εξατομικευμένες λαβές για πόρτες και παράθυρα,ρετιρέ,καφετέρια,πάρκινγκ,εστιατόριο,μπάρ,παιδική χαρά.Το κτίριο αποτελεί αρχιτεκτονικό θαύμα.Η πολυκατοικία έχει 105 διαμερίσματα αλλά το κάθε ένα έχει δική του προσωπικότητα.

Ένα διαμέρισμα 20 τ.μ που θα σας αφήσει άφωνους με την εκπληκτική του διακόσμηση! (photos)

Η πισίνα που έκανε πάταγο στην Αμερική και ήθελαν όλοι να επισκεφθούν! Ποιος ήταν ο λόγος; (photos)

2.Container city,Λονδίνο

Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μια συλλογή από containers όπου μετατρέπονται σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη.Το 80% των υλικών του κτιρίου είναι ανακυκλώσιμα.

Πανέμορφο! Ένα κουκλίστικο σπιτάκι μόλις 15 τετραγωνικών που θα θέλατε σίγουρα να μείνετε! (photos)

To μικροσκοπικό σπίτι 16 τ.μ που καλύπτει όλες σου τις ανάγκες και με το παραπάνω! (photos)

3.Cubic 3.houses-Rotterdam,Ολλανδία

Η αρχική ιδέα για τα κυβικά σπίτια προέκυψε το 1970.Η πόλη του Ρότερνταμ ζήτησε να σχεδιαστεί μια σκεπή πάνω από μια γέφυρα πεζών ώστε να χρησιμοποιηθούν τα κυβικά σπίτια σαν ιδέα.

Αυτό το beach house σίγουρα θα σας φτιάξει την διάθεση! (photos)

4.Dancing House,Prague,Τσεχία

Το 1992 ο Τσέχος αρχιτέκτονας κροατικής προέλευσης Vlado Milunic μαζί με τον Καναδό αρχιτέκτονα Frank Gehry,σχεδιάζουν αυτό το παράξενο κτίριο,η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1996.

Θα ξετρελαθείτε με τη θέα που έχει αυτό το σπίτι! Ξεχωρίζει για το φουτουριστικό design του! (photos)

5.Anara Tower-Dubai,Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η κατασκευή του πύργου ξεκίνησε το 2009 και όταν ολοκληρώθηκε είχε ύψος 527 μέτρα καθώς θεωρείται ένας από τους πιο ψηλούς ουρανοξύστες στον κόσμο.Έχει πάνω από 125 ορόφους και περισσότερα από 300 διαμερίσματα.Ο σχεδιασμός του έχει επηρεαστεί από τα ψηλά καμπαναριά των μουσουλμανικών τεμενών που βρίσκονται κοντά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ