Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος νέος υπουργός τουρισμού

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίσθηκε με πολιτικό όρκο στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος ως νέος υπουργός Τουρισμού, μετά από την παραίτηση της κας Έλενας Κουντουρά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και σε αυτό το πλαίσιο ο τουρισμός έχει καταλυτικό ρόλο, δήλωσε ο νέος υπουργός Τουρισμού κος Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από την Έλενα Κουντουρά, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Μαΐου.

“Η απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την προοδευτική συμμαχία διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για την συμπόρευση δυνάμεων στην βάση και της πρόσφατης προγραμματικής συμφωνίας. Με την αποφασιστικότητα όλων μας αυτή να προωθηθεί και στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής”, είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι η συμμαχία αυτή έχει ενοχλήσει πολλούς.

Θεοχαρόπουλος νέος υπόυργός τουρισμού

Ο νέος υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε ότι ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και απαιτεί ενότητα και εθνική συνεννόηση μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις. Προτεραιότητα θα δοθεί στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη σύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα,  με κύριο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η κυρία Κουντουρά αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της θητείας της, τονίζοντας ότι στα 4 χρόνια της δικής της υπουργίας η Ελλάδα προσέλκυσε επιπλέον 9 εκατομμύρια τουρίστες φτάνοντας το 2018 τα 33 εκατομμύρια, με τον τουρισμό να συνεισφέρει το 20,6% του ΑΕΠ (37,5 δισ.ευρώ).

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Τουρισμού

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1978 στη Βέροια. Είναι διδάκτωρ αγροτικής οικονομίας, ενώ έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ έχει συγγράψει περισσότερα από 50 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και επιστημονικά βιβλία.

Συμμετέχει στη Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της. Από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Υπουργός Τουρισμού

Διετέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, θέση στην οποία εκλέχθηκε σε δύο διαδοχικά Συνέδρια της ΔΗΜΑΡ (δεύτερο και τρίτο).

Σήμερα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θέση στην οποία εκλέχθηκε τον Ιούνιο του 2015 στο 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξελέγη βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Στις 20 Ιανουαρίου 2019 διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς δήλωσε πως θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ στις 10 Φεβρουαρίου 2019.

Από τις 6 Απριλίου 2019 συμμετέχει στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στο πλαίσιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ, με βάση προγραμματική συμφωνία.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ