Χωρίς Υπουργό Τουρισμού η Ελλάδα - Παραιτήθηκε η Έλενα Κουντουρά

Την παραίτησή της από τη θέση της Υπουργού Τουρισμού υπέβαλε χθες η Έλενα Κουντουρά, προκειμένου να αφοσιωθεί, όπως αναφέρει στην επιστολή της, “στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής”.

Η σχετική δήλωση της κυρίας Κοντουρά είναι η ακόλουθη:

“Σήμερα υπέβαλα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή μου από την θέση της Υπουργού Τουρισμού για να αφοσιωθώ στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Στην κοινή μας πορεία από τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνησή μας έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση, και ο τουρισμός είχε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού και στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη.

Με στοχευμένη τουριστική στρατηγική καταφέραμε η Ελλάδα να εδραιωθεί ως κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός και πετύχαμε την διεθνή αναγνώρισή της ως πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης.

Εξασφαλίσαμε τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού μας τα 4 τελευταία χρόνια με ρυθμούς διπλάσιους του παγκόσμιου μέσου όρου.

Αναδείξαμε τον τουρισμό σε κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία, που έχει συμβάλει καταλυτικά στην ενίσχυση των εσόδων, τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, και φέρνει μία νέα προοπτική για το μέλλον.

Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία στον τουρισμό, τους συναρμόδιους Υπουργούς, τους συνεργάτες μου, τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα και σε όλους τους κλάδους, που όλα αυτά τα χρόνια έδιναν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η Ελλάδα να ξεχωρίζει παγκοσμίως για το υψηλό επίπεδο της φιλοξενίας της.

Διαβάστε ακόμα:  Χανιά: Ξαφνικός θάνατος γυναίκας μέσα στο αεροπλάνο λίγο πριν την απογείωση - Μεγάλη αναστάτωση στην πτήση

Αυτές οι ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την πορεία της Ευρώπης και πρέπει η φωνή της Ελλάδας να ακουστεί πιο δυνατά, και να αποκτήσει η χώρα μας ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με το ίδιο πάθος που εργάστηκα για να γίνει η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στον τουρισμό, θα συνεχίσω με τη δύναμη του ελληνικού λαού να αγωνίζομαι για μία Ελλάδα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Έλενα Κουντουρά απέσπασε πρόσφατα το βραβείο καλύτερης υπουργού Τουρισμού παγκοσμίως.

Ποιος θα αναλάβει τη θέση του Υπουργού Τουρισμού;

Όπως έγινε γνωστό, ο κ.Τσίπρας έκανε αποδεκτή την παραίτηση της κυρίας Κουντουρά από το Υπουργείο Τουρισμού λόγω της υποψηφιότητάς της στις επικείμενες ευρωεκλογές και σε επικοινωνία που είχαν την ευχαρίστησε για το έργο της και τη συμβολή της στην εδραίωση της Ελλάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Έτσι η Ελλάδα σε μια σημαντική περίοδο για τον τουρισμό θα πρέπει να παραμείνει για λίγο καιρό χωρίς Υπουργό Τουρισμού καθώς ο αντικαταστάτης της Έλενας Κουντουρά θα ανακοινωθεί μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από την περιοδεία του στην Κρήτη.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ