Αεροπλάνο εν πτήσει

Τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 16% από τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Αυτό αναφέρουν στοιχεία από ανάλυση της εφαρμογής πρόβλεψης τιμών και ταξιδιωτικών κρατήσεων του αμερικανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Hopper.

Ωστόσο, η ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη έχει μειωθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Από τις 24 Φεβρουαρίου, οι αναζητήσεις GDS για πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης έχουν μειωθεί κατά 9% από το επίπεδο πρόβλεψης του Hopper. Το Hopper ανέφερε ότι ο μέσος ναύλος προϋπολογισμού από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι επί του παρόντος 770 $ μετ’ επιστροφής. Το 2019, τα αεροπορικά εισιτήρια προς την Ευρώπη παρέμειναν στα ίδια επίπεδα κατά την ίδια περίοδο.

- Advertisement -

«Αυτές οι αυξήσεις πιθανότατα οφείλονται κυρίως σε ένα συνδυασμό βελτίωσης της διεθνούς ταξιδιωτικής ζήτησης μετά την Όμικρον και της τακτικής εποχικότητας», δήλωσε η αναλύτρια του Hopper, Adit Damodaran.

«Οι υψηλότερες τιμές των καυσίμων αεροσκαφών από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας πιθανόν να δημιουργήσουν πρόσθετη ανοδική πίεση στα αεροπορικά εισιτήρια. Ωστόσο, ο αντίκτυπος είναι πιθανόν να καθυστερήσει και να μην αντιπροσωπεύεται σε αυτές τις συγκεκριμένες αυξήσεις».

Ωστόσο, η Damodaran σημείωσε ότι οι τιμές των αεροπορικών καυσίμων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 30% ήδη φέτος. Τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού έχουν αυξηθεί κατά 27%, από μέσο όρο 236 $ μετ’ επιστροφής σε μέσο όρο 300 $.

Εκτίμησε ότι περίπου το ένα τρίτο έως το ένα τέταρτο αυτής της αύξησης μπορεί να αποδοθεί στην αύξηση του κόστους των καυσίμων αεροσκαφών. Η Hopper ανέφερε ότι οι κρατήσεις πτήσεων προς την Ευρώπη αυξήθηκαν από το 15% των εξερχόμενων κρατήσεων προέλευσης ΗΠΑ στα μέσα Ιανουαρίου σε 21% στις 12 Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ