Αεροπλάνο εν πτήσει

Τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 16% από τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Αυτό αναφέρουν στοιχεία από ανάλυση της εφαρμογής πρόβλεψης τιμών και ταξιδιωτικών κρατήσεων του αμερικανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Hopper.

Ωστόσο, η ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη έχει μειωθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Από τις 24 Φεβρουαρίου, οι αναζητήσεις GDS για πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης έχουν μειωθεί κατά 9% από το επίπεδο πρόβλεψης του Hopper. Το Hopper ανέφερε ότι ο μέσος ναύλος προϋπολογισμού από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι επί του παρόντος 770 $ μετ’ επιστροφής. Το 2019, τα αεροπορικά εισιτήρια προς την Ευρώπη παρέμειναν στα ίδια επίπεδα κατά την ίδια περίοδο.

«Αυτές οι αυξήσεις πιθανότατα οφείλονται κυρίως σε ένα συνδυασμό βελτίωσης της διεθνούς ταξιδιωτικής ζήτησης μετά την Όμικρον και της τακτικής εποχικότητας», δήλωσε η αναλύτρια του Hopper, Adit Damodaran.

«Οι υψηλότερες τιμές των καυσίμων αεροσκαφών από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας πιθανόν να δημιουργήσουν πρόσθετη ανοδική πίεση στα αεροπορικά εισιτήρια. Ωστόσο, ο αντίκτυπος είναι πιθανόν να καθυστερήσει και να μην αντιπροσωπεύεται σε αυτές τις συγκεκριμένες αυξήσεις».

- Advertisement -

Ωστόσο, η Damodaran σημείωσε ότι οι τιμές των αεροπορικών καυσίμων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 30% ήδη φέτος. Τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού έχουν αυξηθεί κατά 27%, από μέσο όρο 236 $ μετ’ επιστροφής σε μέσο όρο 300 $.

Εκτίμησε ότι περίπου το ένα τρίτο έως το ένα τέταρτο αυτής της αύξησης μπορεί να αποδοθεί στην αύξηση του κόστους των καυσίμων αεροσκαφών. Η Hopper ανέφερε ότι οι κρατήσεις πτήσεων προς την Ευρώπη αυξήθηκαν από το 15% των εξερχόμενων κρατήσεων προέλευσης ΗΠΑ στα μέσα Ιανουαρίου σε 21% στις 12 Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ