Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Γαλλία καταργεί την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19

Η Γαλλία καταργεί την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19

Η Γαλλία αποφάσισε να τερματίσει την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για είσοδο σε εσωτερικούς χώρους, ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σχεδόν σε όλες τις χώρες για τον COVID-19, καθώς μετά από αξιολόγηση, η κατάσταση που σχετίζεται με τον ιό στη χώρα που είναι πλέον καλύτερη.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, καταργείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους όπως καφετέριες, εστιατόρια, κινηματογράφους, γήπεδα, εκθέσεις και άλλα παρόμοια μέρη.

- Advertisement -

«Μετά το 5ο κύμα του COVID-19 πρωτοφανούς μεγέθους, η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά εδώ και πολλές εβδομάδες», είπε ο Jean Castex. Ειδικότερα, η πίεση που επιβαρύνει τα νοσοκομεία λόγω της επιδημίας μειώνεται σημαντικά, επιτρέποντας την άρση μέτρων και τη σταδιακή επανέναρξη των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων.

Ωστόσο, το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει υποχρεωτικό για είσοδο σε νοσοκομεία και γηροκομεία.

Υπενθυμίζουμε ότι λίγο καιρό νωρίτερα, μέσα Φεβρουαρίου η Γαλλία αλλά και η Βρετανία αποφάσισαν να τερματίσουν τερματίζουν τους περιορισμούς για τον COVID-19

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν μέτρα για την άρση των εθνικών περιορισμών COVID-19 τις επόμενες περίπου δύο εβδομάδες λόγω της απότομης μείωσης του αριθμού των νέων μολύνσεων.

Οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας υπέδειξαν μια επικείμενη χαλάρωση των περιορισμών για τον κορoνοϊό μέσα σε λίγες μέρες, με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον να ανακοινώνει ότι οι εναπομείναντες εγχώριοι περιορισμοί COVID-19 στην Αγγλία θα αρθούν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και η Ευρώπη της Γαλλίας Ο υπουργός Clement Beaune είπε ότι η χώρα θα χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς «τις επόμενες ημέρες», καταργώντας τα τεστ COVID-19 για τα εμβολιασμένα άτομα.

Ο Τζόνσον είπε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τυχόν εναπομείναντες περιορισμούς στη χώρα όταν η Βουλή των Κοινοτήτων επιστρέψει από τις διακοπές στις 21 Φεβρουαρίου, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να παρουσιάσει στους βουλευτές τη «στρατηγική της για τη ζωή με τον COVID».

Η ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον φέρνει το τέλος των περιορισμών του κορoνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έναν μήνα νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, καθώς ο ίδιος είχε προηγουμένως ορίσει την 24η Μαρτίου ως ημερομηνία λήξης όλων των περιορισμών, αλλά τώρα επέλεξε να προχωρήσει την ημερομηνία, αποκαλώντας το “σημαντικό βήμα” ανάκαμψη της χώρας από την πανδημία.

Ενώ οι επίσημες κατευθυντήριες γραμμές του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσουν να προτρέπουν τους Βρετανούς να μείνουν στο σπίτι εάν προσβληθούν από τον κορονοϊό, δεν θα υπάρχει πλέον νομική απαίτηση να το πράξουν, ούτε θα υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας έως και 10.000 £ (13.534 $).

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,169 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ