Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
35.5 C
Athens
ΑρχικήTravelAegean Airlines: Τι αλλάζει στα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και στο εξής

Aegean Airlines: Τι αλλάζει στα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και στο εξής

Η Aegean Airlines όπως και πολλές αεροπορικές εταιρείες καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα ταξιδιωτικά δεδομένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την αλλαγή του τρόπου που θα ταξιδεύουμε από εδώ και στο εξής, μιας και από χθες τα σύνορα με την Ευρώπη “άνοιξαν” και επίσημα. Πως θα γίνονται λοιπόν τα αεροπορικά ταξίδια εάν επιλέξουμε την Aegean Airlines; Η εταιρεία δίνει μια σειρά από απαντήσεις.

Πριν την πτήση

Θέσεις preferred

Είτε ταξιδεύετε Economy ή Business Class, επιλέξτε τη θέση που επιθυμείτε από τη στιγμή της κράτησης ή αργότερα κατά τη διάρκεια του check-in. Εάν ταξιδεύετε Economy, επιλέξτε μεταξύ Up Front ή Extra Legroom και απολαύστε ένα ακόμη πιο άνετο ταξίδι. Αν δεν επιθυμείτε να αγοράσετε θέση, μπορείτε να επιλέξετε μια Standard θέση όταν ανοίξει check-in, 48 ώρες πριν την πτήση σας.

- Advertisement -

Επιλογή γεύματος

Η επιλογή ειδικού γεύματος καθώς και η προεπιλογή γεύματος στη Business Class δεν είναι προσωρινά διαθέσιμη στα πλαίσια των αλλαγών που έχουμε εφαρμόσει στην προφορά φαγητού και ποτού εν πτήσει.

Online check-in

To online check-in είναι διαθέσιμo 48 ώρες πριν την πτήση σας είτε μέσω της ιστοσελίδας ή του Aegean App. Πραγματοποιήστε online check-in, επιλέξτε τη θέση της προτίμησής σας και αποφύγετε τυχόν συνωστισμό στο αεροδρόμιο ακολουθώντας τις συστάσεις για κοινωνική αποστασιοποίηση.

αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης
Ο χώρος του check-in στο αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Sharon Pulwer

Στο αεροδρόμιο

Εξυπηρέτηση επιβατών

Σε λειτουργία βρίσκεται περιορισμένος αριθμός γκισέ ανά αεροδρόμιο, ενώ τα εκδοτήρια λειτουργούν κανονικά, αλλά με προσαρμοσμένο ωράριο βάσει του προγράμματος των πτήσεών μας. Για τη μείωση της φυσικής επαφής, έχουμε εισάγει νέες διαδικασίες και ταυτόχρονα ενισχύουμε τις ανέπαφες συναλλαγές μέσω συσκευών POS, ενώ τα εισιτήρια σας ή άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα αποστέλλονται ηλεκτρονικά με email.

Aegean Airlines: Ταξιδιωτικές οδηγίες για τους επιβάτες πτήσεων εσωτερικού & εξωτερικού

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, στα πλαίσια των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, σας συστήνουμε να φροντίσετε να υπάρχει έξτρα χρόνος τόσο για την παράδοση αποσκευών και το check-in, όσο και για τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου. Η χρήση μάσκας ή οποιουδήποτε καλύμματος στόματος-μύτης είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους εντός των αεροδρομίων, ενώ πριν την άφιξη σας, συστήνεται να ελέγχετε για τυχόν νέες διαδικασίες που μπορεί να έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο αεροδρόμιο αναχώρησης σας.

Πολιτική χειραποσκευών

Επιτρέπεται μόνο ένα τεμάχιο στην καμπίνα του αεροπλάνου, είτε ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία/αντρική τσάντα ή θήκη φορητού υπολογιστή) είτε μια χειραποσκευή έως 8 κιλά διαστάσεων 56Χ45Χ25 για το στόλο των Airbus ή 55X40X23 για τον στόλο Turboprop. Όλες οι άλλες αποσκευές θα πρέπει να παραδίδονται στα Baggage drop-off σημεία στο αεροδρόμιο, πριν την επιβίβαση, προκειμένου να έχετε μια -όσο το δυνατό- πιο ανέπαφη διαδικασία κατά τον έλεγχο ασφαλείας αλλά και την επιβίβαση.

Business Lounges

Αυτή την περίοδο λειτουργεί μόνο το Business Lounge της περιοχής Intra Schengen του αεροδρομίου της Αθήνας. Τα lounges σε Θεσσαλονίκη και Λάρνακα είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας.

Επιβίβαση

H επιβίβαση γίνεται ανά θέση, πρώτα για τους επιβάτες σε παράθυρο, μετά για τις μεσαίες θέσεις και τέλος για τις θέσεις στο διάδρομο, κατόπιν σχετικής αναγγελίας, ενώ πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβατών. Οι επιβάτες Business class επιβιβάζονται στο τέλος, αφού έχει ολοκληρωθεί η επιβίβαση της Οικονομικής θέσης, ενώ προσωρινά έχει διαφοροποιηθεί η επιβίβαση για τους Gold Miles+Bonus επιβάτες και τους Gold Star Alliance, οι οποίοι θα επιβιβάζονται βάσει της θέσης τους.

Aegean εσωτερικό αεροπλάνου

O ανέπαφος έλεγχος του boarding pass, είναι επίσης μέρος της διαδικασίας, και σας επιτρέπει να σκανάρετε το boarding pass στους ειδικούς οπτικούς αναγνώστες, αλλά και να επιδεικνύετε το διαβατήριο ή την ταυτότητας χωρίς επαφή με το προσωπικό. Σε περίπτωση μεταφοράς στο αεροσκάφος με λεωφορείο, πραγματοποιούνται αυξημένα δρομολόγια και τα λεωφορεία αξιοποιούνται μόνο στο 50% του διαθέσιμου χώρου τους, με όχι περισσότερους από 40 επιβάτες ανά διαδρομή. Για την επιβίβασή σας στο αεροσκάφος και σε όλη τη διάρκεια της πτήσης, θα πρέπει υποχρεωτικά να φοράτε μάσκα ή οποιοδήποτε κάλυμμα στόματος-μύτης. Η επιβίβαση στο αεροσκάφος πραγματοποιείται από την μπροστινή πόρτα.

Εν πτήσει

Εξυπηρέτηση εν πτήσει

Με γνώμονα την ασφάλεια υπάρχουν προσωρινά αλλαγές στην προσφορά φαγητού και ποτού κατά τη διάρκεια της πτήσης. Προσφέρονται ατομικά μπουκαλάκια νερού, συσκευασμένα σνακ, και αντισηπτικά μαντηλάκια. Τηρώντας όλες τις συστάσεις, σε όλη τη διάρκεια της πτήσης, καθώς και για την προετοιμασία αυτής, τα πληρώματα φορούν προστατευτική μάσκα προσώπου και γάντια.

Κοινωνική αποστασιοποίηση

Στο πλαίσιο των κανονισμών που ακολουθούμε για την ασφάλεια και την υγεία των επιβατών μας λόγω του COVID-19, επιτρέπεται μόνο ένα τεμάχιο στην καμπίνα του αεροπλάνου, είτε ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία/αντρική τσάντα ή θήκη φορητού υπολογιστή) είτε μια χειραποσκευή έως 8 κιλά.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αλλάξετε θέση κατόπιν συνεννόησης με το πλήρωμα καμπίνας. Επιπλέον, υπάρχουν κενές 3 σειρές – είτε στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος – ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους, ως έξτρα μέτρο προστασίας σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη απομόνωσης πιθανού ύποπτου κρούσματος. Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα ή οποιοδήποτε κάλυμμα στόματος-μύτης σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. Εξαιρούνται τα παιδιά έως 6 ετών.

Ψυχαγωγία

Αυτή την περίοδο, δεν διατίθενται εφημερίδες εν πτήσει, αλλά στις πτήσεις εξωτερικού είναι διαθέσιμη η ψυχαγωγική πλατφόρμα AEGEAN Stream, στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε από τη συσκευή σας μέσω του Aegean App και να περιηγηθείτε στις διάφορες κατηγορίες περιεχομένου όπως μουσική, παιχνίδια, ηλεκτρονικά βιβλία, νέα κτλ.

Έντυπο ενημέρωσης για τον COVID-19

Κατόπιν οδηγίας των ελληνικών αρχών, όλοι οι επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που προσγειώνονται στην Ελλάδα θα πρέπει να συμπληρώσουν το «Έντυπο Ενημέρωσης για τον COVID-19» με τα στοιχεία επικοινωνίας τους καθώς και τα στοιχεία διαμονής τους. Η φόρμα διανέμεται από το πλήρωμα κατόπιν σχετικής αναγγελίας μετά την απογείωση και παραδίδεται στο πλήρωμα συμπληρωμένη προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Άφιξη στον προορισμό

Αποβίβαση

Η διαδικασία της αποβίβασης έχει τροποποιηθεί προς αποφυγή συνωστισμού και τήρηση επαρκών αποστάσεων. Η αποβίβαση πραγματοποιείται ανά σειρά έπειτα από σχετική αναγγελία του πληρώματος καμπίνας από την μπροστινή ή την πίσω πόρτα του αεροσκάφους.

Έλεγχος για Covid-19

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες των αρχών, όλοι οι επιβάτες που καταφθάνουν στην Ελλάδα από πτήσεις εξωτερικού, μεταφέρονται σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, όπου γίνεται έλεγχος για Covid-19. Σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί, επιβάλλεται απομόνωση στο ίδιο ξενοδοχείο για 14 μέρες ενώ εάν το τεστ είναι αρνητικό απαιτείται απομόνωση κατ΄οίκον. Βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή με τις αρχές, και θα σας κρατάμε ενήμερους για τις όποιες αλλαγές στις διαδικασίες εισόδου στη χώρα.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,298LikesΚάντε Like
88,245 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ