Σύστημα εντοπισμού ταξιδιωτών με κορονοϊό

Αεροπορική εταιρεία θα δοκιμάσει μια νέα τεχνολογία, και συγκεκριμένα ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί “για να βοηθήσει στον εντοπισμό των ιατρικά ευάλωτων ταξιδιωτών”, ενδεχομένως με συμπτώματα κορονοϊού!

Ο λόγος για την Etihad Airways, την εθνική αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Business Traveller, θα συνεργαστεί με την αυστραλιανή εταιρεία Elenium Automation ώστε να δοκιμάσουν μια νέα τεχνολογία, η οποία επιτρέπει τη χρήση συσκευών αυτοεξυπηρέτησης στα αεροδρόμια για τον εντοπισμό ταξιδιωτών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Δείτε και την αεροπορική που μετατρέπει αεροσκάφος της σε ασθενοφόρο λόγω κορονοϊού!

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα της Etihad

Η Etihad θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία παγκοσμίως που θα δοκιμάσει τη νέα αυτή τεχνολογία, η οποία θα μπορεί να παρακολουθεί τη θερμοκρασία, τον καρδιακό ρυθμό και τον αναπνευστικό ρυθμό των επιβατών πριν πετάξουν, χωρίς επαφή, χρησιμοποιώντας ένα σημείο του αεροδρομίου, όπως ένα περίπτερο check-in ή πληροφοριών.

Το σύστημα Elenium θα αναστέλλει αυτόματα το check-in εάν τα ζωτικά σημάδια του επιβάτη υποδεικνύουν πιθανά συμπτώματα της ασθένειας. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί σε ειδικό χώρο που θα διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο μπορεί να κάνει περαιτέρω αξιολογήσεις και να διαχειριστεί τους ταξιδιώτες ανάλογα με την περίπτωση.

Διαβάστε ακόμα:  Η AEGEAN επιμένει και τον χειμώνα με ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών

Η Etihad Airways, δήλωσε: “Αυτή η τεχνολογία δεν έχει σχεδιαστεί ή προορίζεται για τη διάγνωση ιατρικών καταστάσεων. Είναι ένας δείκτης έγκαιρης προειδοποίησης που θα βοηθήσει στον εντοπισμό ατόμων με γενικά συμπτώματα, έτσι ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν περαιτέρω από ιατρικούς εμπειρογνώμονες, ενδεχομένως εμποδίζοντας την εξάπλωση ιών σε άλλους που ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε πτήσεις προς πολλαπλούς προορισμούς”.

“Είναι γνωστό ότι τα αεροσκάφη, με τα εξαιρετικά εξελιγμένα συστήματα ανακύκλωσης αέρα και τα πρότυπα υγιεινής, εμποδίζουν στην μετάδοση ασθενειών. Δοκιμάζουμε αυτήν την τεχνολογία, διότι πιστεύουμε ότι όχι μόνο θα βοηθήσει στην τρέχουσα εστία του κορονοϊού (Covid-19), αλλά και στο μέλλον, αξιολογώντας την καταλληλότητα του επιβάτη να ταξιδέψει και έτσι ελαχιστοποιώντας τις διαταραχές”.

“Στην Etihad βλέπουμε ότι αυτό είναι ένα ακόμη βήμα για να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές ιογενείς εκρήξεις δεν θα έχουν το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία όπως συμβαίνει σήμερα”.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Προηγούμενο άρθροΟnline αγορές: Σημαντικά tips για να μην την πατήσετε!
Επόμενο άρθροΣούπα μινεστρόνε: Συνταγή για τη διάσημη ιταλική λιχουδιά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ