Αεροπορική μετατρέπει αεροσκάφος της σε ασθενοφόρο λόγω κορονοϊού

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν καθηλώσει πολλά από τα αεροσκάφη τους στο έδαφος λόγω του κορονοϊού, πετώντας μόνο για πτήσεις επαναπατρισμού ή έκτακτης ανάγκης. Μια αεροπορική εταιρεία κάνει όμως τη διαφορά, μετατρέποντας αεροσκάφος της σε ασθενοφόρο.

Συγκεκριμένα, σε προσωρινό εναέριο ασθενοφόρο μετέτρεψε η αεροπορική εταιρεία Loganair ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη της, με στόχο να βοηθήσει την υπηρεσία ασθενοφόρων της Σκωτίας (SAS). Η Loganair έχει καθηλώσει το ήμισυ του στόλου της, καθώς η ζήτηση πτήσεων μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Loganair Twin Otter αεροσκάφος

Ενώ πολλές αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν σε αυτή την κατάσταση, άλλες έρχονται αντιμέτωπες με σοβαρά προβλήματα κινδυνεύοντας να πτωχεύσουν

Ένα από τα αεροσκάφη της, Twin Otter, έχει μετατραπεί επιτρέποντάς του να μεταφέρει ασθενείς σε ειδικές κάψουλες αρνητικής πίεσης. Οι κάψουλες “EpiShuttle” που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκαν από την EpiGuard που εδρεύει στη Νορβηγία και χρησιμοποιούνται σε ιατρικούς μεταφορείς έκτακτης ανάγκης όπως ασθενοφόρα, ελικόπτερα και αεροπλάνα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή της. Η υπηρεσία ασθενοφόρων έχει αγοράσει οκτώ κάψουλες, δύο από τα οποίες θα χρησιμοποιηθούν κατά την πρώτη αποστολή της στις 3 Απριλίου, ενώ οι υπόλοιπες έξι κάψουλες θα παραδοθούν στη Σκωτία μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Το όχημα ή το αεροσκάφος που μεταφέρει την κάψουλα EpiShuttle και τον ασθενή, δεν χρειάζεται να απολυμαίνεται μετά από κάθε μεταφορά, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Και όσο ο ασθενής βρίσκεται εντός της κάψουλας, οι ιατρικές ομάδες δεν χρειάζεται να φορούν προσωπικό εξοπλισμό προστασίας (PPE), σύμφωνα με την EpiGuard. Επίσης, υπάρχουν ειδικές θήρες όπου το ιατρικό προσωπικό μπορεί να έχει πρόσβαση για εξετάσεις στον ασθενή.

Loganair ασθενοφόρο
 κάψουλα EpiShuttle

Η κάψουλα αυτή μπορεί να απολυμανθεί και να συναρμολογηθεί σε λιγότερο από δύο ώρες, ενώ ένα ολόκληρο ασθενοφόρο ή αεροσκάφος απαιτεί από δύο έως τέσσερις ώρες απολύμανσης μετά από κάθε μεταφορά ασθενών, συμπληρώνει η EpiGuard. Τέλος, τις συγκεκριμένες κάψουλες προμηθεύτηκαν και άλλες αεροπορικές εταιρείες για να βοηθήσουν σε αυτή την παγκόσμια κρίση.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ