αεροπλάνο απογείωση

Ο κορονοϊός όπως φαίνεται εκτός από την υγεία έχει φέρει αρνητική επίπτωση και στα ταξίδια. Αυτή τη φορά στάθηκε και ως ένας από τους λόγους που έβαλε «λουκέτο» δημοφιλής βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους!

Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως μπαίνει σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης μετά από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, ενώ σύμφωνα με το BBC, ίδια η εταιρεία ανέφερε πως ο αντίκτυπος της επιδημίας του κορονοϊού στη ζήτηση για ταξίδια με αεροπλάνο ευθύνεται εν μέρει για την κατάρρευσή.

Ο λόγος για την Flybe, που έχει την έδρα της στο Έξετερ της Βρετανίας και απασχολεί 2.000 εργαζόμενους. Μέσα σε όλα βρέθηκε και μπροστά στην άρνηση της βρετανικής κυβέρνησης να της χορηγήσει δάνειο 100 εκατομμυρίων λιρών. Σύμφωνα με το Financial Times, πηγές με γνώση της κατάστασης έλεγαν ότι η εταιρεία έχει πόρους για να επιβιώσει έως το τέλος Μαρτίου, όμως οι τελευταίες εξελίξεις την οδήγησαν στο αδιέξοδο.

Δείτε αναλυτικά και τη λίστα με τις αεροπορικές εταιρείες που σταματούν τις πτήσεις λόγω του κορονοϊού!

Η ιστοσελίδα της εταιρείας ζητά από τους επιβάτες «να μην πάνε στο αεροδρόμιο» εκτός εάν έχουν καταφέρει να βρουν εισιτήρια με άλλη πτήση. Ενώ, σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Flybe Μάρκ Άντερσον εξέφρασε τη λύπη του που δεν βρέθηκε η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να βοηθήσει τους εργαζόμενους της εταιρείας να βρουν νέες θέσεις εργασίας και πως θα συνεργαστεί με άλλες αεροπορικές για να μην υπάρξουν προβλήματα στις αερομεταφορές.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος…

Η άγνωστη αεροπορική εταιρεία που θριαμβεύει λόγω… του κορονοϊού

Ο νέος κορονοϊός συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία σε όλη την υφήλιο και πέρα από το κομμάτι της υγείας, επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό και το εμπόριο. Υπάρχουν περιπτώσεις, όμως, που το αποτέλεσμα ήταν αντίστροφο όπως η άγνωστη αεροπορική εταιρεία που θριαμβεύει λόγω του ιού.

Διαβάστε ακόμα:  “The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge”: Ανακοινώθηκαν οι ομάδες που συνεχίζουν στην 3η και τελική φάση με την ανάπτυξη των πιλοτικών εφαρμογών

Η έξαρση του κορονοϊού -πέρα από τις εταιρείες που κατασκευάζουν χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά σκευάσματα- έχει έναν απροσδόκητο «θριαμβευτή». Πρόκειται για τη low cost αεροπορική εταιρεία Spring Airlines, η οποία λόγω του κορονοϊού κατάφερε να ανέλθει στην κορυφή σε σχέση με τις αντίπαλες εταιρείες όσον τις αεροπορικές μετακινήσεις στην Κίνα.

Αυτή είναι η αεροπορική εταιρεία που ευνοείται από τον κορονοϊό

Μπορεί για εμάς εδώ να είναι άγνωστη, αλλά η Spring Airlines είναι η μεγαλύτερη low cost εταιρεία στην Κίνα και, όπως αναφέρει το Bloomberg, και πριν τον κορονοϊό, ήταν τελείως άγνωστη στο εξωτερικό. Από τις μετρήσεις του Official Aviation Guide (OAG) προκύπτει ότι η Spring Airlines επλήγη ελάχιστα από τον κορονοϊό. 

Συγκεκριμένα, από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου η επιβατική κίνηση της Spring Airlines υποχώρησε μόνο κατά 5,9%. Την ίδια στιγμή, λόγω των μέτρων (περιορισμός πτήσεων) που έλαβαν λόγω του κορονοϊού οι αεροπορικές εταιρείες-μεγαθήρια της Κίνας επηρεάστηκαν ως εξής (στο ίδιο χρονικό διάστημα): 

  • Air China -65%
  • Southern Airlines -75%
  • China Eastern Airlines -75% 

Το γράφημα του OAG για τις αεροπορικές της Κίνας:

Αεροπορικές εταιρείες Κίνας και κορονοϊός
Με μαύρο οι επιβατικές θέσεις στις 20 Ιανουαρίου και με μπλε στις 10 Φεβρουαρίου / Πηγή: OAG

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Προηγούμενο άρθροRyanair: Απίστευτη προσφορά! Σε ποιον super προορισμό θα ταξιδέψετε μόνο με 40€ μετ’ επιστροφής;
Επόμενο άρθροTripAdvisor: Τρεις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες του κόσμου για το 2020!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ