Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας Θεσσαλονίκη

17 από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης θα σπάσουν το “άβατο” της Αγιορείτικης Κουζίνας… Πως θα το καταφέρουν αυτό; Με τα διαφορετικά ειδικά set menus εμπνευσμένα από την Αγιορείτικη Κουζίνα. Γεύσεις με βαθιές ρίζες στην ελληνική παράδοση σε μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εκδήλωση.

Μέχρι την 1η Απριλίου θα έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε ειδικά μενού από την κουζίνα του Αγίου Όρους στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας”.

Αγιορείτικη Κουζίνα εστιατόρια Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για μια γαστρονομική εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του θεσμού «Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας». Στόχο έχει να αναδείξει τη μακεδονική κουζίνα, να κρατήσει ζωντανή τη γευστική της παράδοση, να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της και να την κάνει ευρύτερα γνωστή στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Οι σεφ των εστιατορίων θα δημιουργήσουν πιάτα βασιζόμενοι στις συνταγές του Μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταμινού, από το βιβλίο του “Μαγειρική του Αγίου Όρους”.

Μερικά από τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που τιμούν την Αγιορείτικη κουζίνα είναι το Maiami Seafood Gastronomy, όπου θα γευτείτε το μοναδικό μενού Αγιορείτικης Κουζίνας πάνω στο… κύμα! Το Clochard, όπου μετράει 4 δεκαετίες παρουσίας στη γαστρονοµική σκηνή της πόλης σε ένα καινοτόµο concept. Το Μανιτάρι, όπου έχει καθιερωθεί ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις για φαγητό στην πόλη, και σας περιμένει στον ανανεωμένο urban chic χώρο του στον 2ο όροφο του εμπορικού κέντρου στην Καλαμαριά.

Διαβάστε ακόμα:
Παρίσι: 10 θρυλικά καφέ μπιστρό που θα πιούμε τον καφέ μας μετά το lockdown!

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ