Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
34.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑκυρώσεις πτήσεων και από την ελβετική Swiss

Ακυρώσεις πτήσεων και από την ελβετική Swiss

Η Swiss προχωρά σε ακυρώσεις πτήσεων στο θερινό της πρόγραμμα. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ελβετίας ακυρώνει 676 από τις 31.414 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου. Τονίζει, ωστόσο, ότι «συνεχίζει να διασφαλίζει τη σύνδεση της Ελβετίας με την Ευρώπη και τον κόσμο».

Τους τελευταίους μήνες, η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει πτήσεις για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο λόγω έλλειψης προσωπικού.

- Advertisement -
swiss airlines

Υπενθυμίζουμε ότι η Lufthansa ανακοίνωσε δεύτερο κύμα ακυρώσεων – 3.000 πτήσεις θα ακυρώσει αυτό το καλοκαίρι

Η Lufthansa η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία, ακύρωσε ήδη για τον Ιούλιο 900 πτήσεις στη Γερμανία και την Ευρώπη εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού στα αεροδρόμια. Σήμερα ανακοινώνοντας ένα δεύτερο κύμα ακυρώσεων, ο κολοσσός των αεροπορικών εταιρειών γνωστοποίησε θα ακυρώσει περισσότερες από 3.000 πτήσεις αυτό το καλοκαίρι.

Η νέα ανακοίνωση αφορά την ακύρωση 2.200 πτήσεων ή περίπου το 3% του προγράμματός της. Η εταιρεία είχε ήδη πρόσφατα περικόψει το 5% των καλοκαιρινών πτήσεων τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή 900 συνδέσεις, επικαλούμενη «συμφόρηση και έλλειψη προσωπικού από την οποία υποφέρει ολόκληρος ο κλάδος των ευρωπαϊκών αερομεταφορών». Η χαμηλού κόστους θυγατρική της, Eurowings, είχε επίσης ανακοινώσει «πολλές εκατοντάδες λιγότερες πτήσεις» τον Ιούλιο.

Eurowings

Αυτές οι ελλείψεις προσωπικού αφορούν «αεροδρόμια, επίγειες υπηρεσίες, αεροπορική ασφάλεια και επομένως και εταιρείες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τώρα, «οι απεργίες ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ο καιρός και κυρίως η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 προκαλούν μεγαλύτερη επιβάρυνση», εξηγεί η Lufthansa, η οποία αναφέρει μια αύξηση των αναρρωτικών αδειών «τις τελευταίες ημέρες». Ως αποτέλεσμα, ο όμιλος ακυρώνει 2.200 πτήσεις από τις 80.000 προς και από τους «κόμβους» της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, κυρίως πτήσεις εντός Ευρώπης. Οι ακυρώσεις δεν αφορούν πλέον μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,381 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ