απευθείας πτήσεις Αθήνα Νέα Υόρκη

Όχι δεν ανησυχούν οι Αμερικανοί να έρθουν στην Ευρώπη, τουλάχιστον προς το παρόν. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είχε μέχρι στιγμής αντίκτυπο στη διατλαντική αεροπορική κίνηση των Delta Airlines και Virgin Atlantic, επομένως οι αερομεταφορείς μπορούν να «αντιμετωπίσουν» τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

- Advertisement -

Ωστόσο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Delta Airlines, Ed Bastian, δήλωσε ότι η αυξημένη τιμή των καυσίμων «θα πρέπει να επιβαρύνει κάποια στιγμή τους πελάτες», και διευκρίνισε: «Η Delta βρίσκεται σταθερά σε κατάσταση ανάκαμψης, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες που βλέπουμε στην Ουκρανία».

Στην ερώτησησ εάν οι Aμερικανοί ταξιδιώτες ανησυχούν για το ταξίδι στην Ευρώπη λόγω του πολέμου, ο Bastian υποστήριξε: «Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες δεν ανησυχούν να έρθουν στην Ευρώπη με την Delta Airlines. Δεν έχουμε δει καμία απολύτως επίδραση στους Αμερικανούς ταξιδιώτες στην Ευρώπη».

Ο Shai Weiss, διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, συμφώνησε: «Βλέπουμε πολύ καλά σημάδια παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι κρατήσεις μας αυτή τη στιγμή επιστρέφουν στα επίπεδα του 2019».


Σχετικά με τα επαγγελματικά ταξίδια και τα δύο αφεντικά των αεροπορικών εταιρειών προέβλεψαν ότι θα ανακάμψουν. Ο Bastian ανέφερε: «Τα εταιρικά μας ταξίδια έχουν επανέλθει σε ποσοστό 60% , με τις ΗΠΑ σε υψηλότερο επίπεδο από την Ευρώπη ή διεθνώς» ενώ ο Weiss είπε: «Συνολικά τα εταιρικά ταξίδια είναι έως και 50% των επιπέδων του 2019, πολύ μπροστά από αυτό που περιμέναμε. Προβλέπουμε ότι θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 μόνο μέχρι το 2024».

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ