απευθείας πτήσεις Αθήνα Νέα Υόρκη

Όχι δεν ανησυχούν οι Αμερικανοί να έρθουν στην Ευρώπη, τουλάχιστον προς το παρόν. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είχε μέχρι στιγμής αντίκτυπο στη διατλαντική αεροπορική κίνηση των Delta Airlines και Virgin Atlantic, επομένως οι αερομεταφορείς μπορούν να «αντιμετωπίσουν» τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Delta Airlines, Ed Bastian, δήλωσε ότι η αυξημένη τιμή των καυσίμων «θα πρέπει να επιβαρύνει κάποια στιγμή τους πελάτες», και διευκρίνισε: «Η Delta βρίσκεται σταθερά σε κατάσταση ανάκαμψης, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες που βλέπουμε στην Ουκρανία».

- Advertisement -

Στην ερώτησησ εάν οι Aμερικανοί ταξιδιώτες ανησυχούν για το ταξίδι στην Ευρώπη λόγω του πολέμου, ο Bastian υποστήριξε: «Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες δεν ανησυχούν να έρθουν στην Ευρώπη με την Delta Airlines. Δεν έχουμε δει καμία απολύτως επίδραση στους Αμερικανούς ταξιδιώτες στην Ευρώπη».

Ο Shai Weiss, διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, συμφώνησε: «Βλέπουμε πολύ καλά σημάδια παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι κρατήσεις μας αυτή τη στιγμή επιστρέφουν στα επίπεδα του 2019».

Διαβάστε ακόμα:  Aegean - προσφορά: Ταξιδέψτε σε Μάλτα, Πράγα και Σαρδηνία το καλοκαίρι με έκπτωση 30%!


Σχετικά με τα επαγγελματικά ταξίδια και τα δύο αφεντικά των αεροπορικών εταιρειών προέβλεψαν ότι θα ανακάμψουν. Ο Bastian ανέφερε: «Τα εταιρικά μας ταξίδια έχουν επανέλθει σε ποσοστό 60% , με τις ΗΠΑ σε υψηλότερο επίπεδο από την Ευρώπη ή διεθνώς» ενώ ο Weiss είπε: «Συνολικά τα εταιρικά ταξίδια είναι έως και 50% των επιπέδων του 2019, πολύ μπροστά από αυτό που περιμέναμε. Προβλέπουμε ότι θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 μόνο μέχρι το 2024».

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ