Σαντορίνη - δημοφιλείς προορισμοί

Η νέα έρευνα της Trivago μας παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας, που βρίσκονται πρώτοι στις προτιμήσεις των τουριστών για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, η σύγκριση για το μήνα Μάιο τα τελευταία τρία χρόνια, καταδεικνύει ότι η Σαντορίνη παραμένει η αγαπημένη των τουριστών καθώς Οία, Φηρά, και Ημεροβίγλι βρίσκονται συνεχόμενα τα τρία τελευταία χρόνια στη δεκάδα των δημοφιλέστερων προορισμών. Να υπενθυμίσουμε ότι η Σαντορίνη ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός παγκοσμίως για το 2019!

Δημοφιλέστεροι προορισμοί  Ελλάδα - trivago

Το Μάιο του 2018 παρόλα αυτά, η Μύκονος ανέβηκε στις προτιμήσεις των τουριστών, ενώ Κέρκυρα, Ρόδος και Άγιος Νικόλαος Κρήτης κατέλαβαν μια θέση στη λίστα των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Οία φαίνεται να πέφτει κάθε χρόνο στις προτιμήσεις αφού κατέλαβε τη δέκατη θέση στις προτιμήσεις των τουριστών από την πρώτη που ήταν το 2017, ενώ η Ρόδος ανέβηκε αρκετές θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί Ελλάδα - trivago

Παρόμοιοι οι προορισμοί που διαμορφώνουν τη λίστα με τους δημοφιλέστερους και για το μήνα Ιούνιο των τελευταίων τριών χρόνων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί ότι ο Λαγανάς Ζακύνθου, το Σιδάρι της Κέρκυρας και το Ρέθυμνο κάνουν την εμφάνιση τους στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών για το μήνα Ιούνιο των τελευταίων τριών χρόνων. Η Αθήνα παραμένει πρώτη στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών, απόδειξη ότι οι ταξιδιώτες που επιλέγουν την Ελλάδα, προτιμούν να περάσουν κάποιες μέρες στην ελληνική πρωτεύουσα πριν τις εξορμήσεις τους στα ελληνικά νησιά. 

Trivago: Μειωμένες οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Ιούνιο

Αθήνα view

Η Αθήνα υποδέχεται τους τουρίστες του καλοκαιριού με μείωση των τιμών στα ξενοδοχεία σε σχέση με πέρσι, όπως φαίνεται στο Trivago Hotel Price Index.

Σύμφωνα με το Trivago Hotel Price Index, όπου καταγράφει τις διακυμάνσεις των τιμών καταλυμάτων σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ξενοδοχεία και εναλλακτικά καταλύματα σε παραπάνω από 400 ιστοσελίδες κράτησης ανά τον κόσμο, εμείς σας παρουσιάζουμε τις τιμές των ξενοδοχείων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για διαμονή τον Ιούνιο του 2019 σύμφωνα με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση για ένα standard δίκλινο δωμάτιο.

Η Αθήνα είχε μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις τιμών που καταγράφονται παγκοσμίως, σε ετήσια βάση, το μήνα αυτό, η οποία ανήλθε σε 9%. Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:

Trivago hotel price index - Ιούνιος 2019

Όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα, η μέση τιμή δωματίου στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Ιούνιο διαμορφώνεται σε 111 ευρώ, τοποθετώντας την Αθήνα στη 10η θέση των ακριβότερων ευρωπαϊκών προορισμών όσο αφορά τις τιμές ξενοδοχείων. Τα ξενοδοχεία της Αθήνας εμφανίζονται ελαφρώς ακριβότερα από τα ξενοδοχεία της Ρώμης και τη Λισαβόνας.

Τα ακριβότερα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία του μήνα εντοπίζονται στη Ζυρίχη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι, ενώ τα φθηνότερα στην Κωνσταντινούπολη, τη Μόσχα και τη Βαρσοβία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Μαδρίτη σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση τιμών, η οποία ανήλθε σε 57%, με τη μέση τιμή τον Ιούνιο του 2019 να διαμορφώνεται σε 154 ευρώ, από 98€ που ήταν τον Ιούνιο του 2018. Αντίθετα, η Μόσχα κατέγραψε μεγάλη μείωση 58%, αφού η μέση τιμή του Ιουνίου 2019 ανέρχεται στα 66€ έναντι του Ιουνίου του 2018 που ήταν στα 158€, σημειώνοντας παγκοσμίως τη μεγαλύτερη πτώση μέσης τιμής.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ