Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
25.2 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΑυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2024

Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2024

Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2024. Η χώρα που παίρνει το στέμμα για έβδομη συνεχή χρονιά!

Δεδομένου ότι η Φινλανδία εφαρμόζει διάφορες δράσεις για να ενισχύσει τον τουρισμό και όχι μόνο, δεν είναι περίεργο που η χώρα ονομάστηκε και πάλι ως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Δανία και στην τρίτη η Ισλανδία.

- Advertisement -

Για έβδομη συνεχή χρονιά , το σκανδιναβικό έθνος βρίσκεται στην κορυφή της Έκθεσης Παγκόσμιας Ευτυχίας που χρηματοδοτείται από τον ΟΗΕ , η οποία εξετάζει έξι βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ικανοποίηση ενός πληθυσμού σε 140 χώρες. Αυτοί είναι: κατά κεφαλήν ΑΕΠ, προσδόκιμο υγιούς ζωής, ελευθερία, κοινωνική υποστήριξη, γενναιοδωρία και αντιλήψεις περί διαφθοράς.

Λοιπόν, γιατί η Φινλανδία είναι τόσο χαρούμενη; Η Miika Mäkitalo, περήφανη Φινλανδή και Διευθύνων Σύμβουλος της HappyOrNot είπε: «Υπάρχουν πολλά σπουδαία πράγματα για τη ζωή και την εργασία στη Φινλανδία, από την όμορφη φύση μέχρι τις γενναιόδωρες 4-5 εβδομάδες ετήσιων διακοπών που λαμβάνουμε».

«Αν και μπορεί να κάνει πολύ κρύο και να έχει σκοτάδι εδώ για πολύ χρόνο, η φινλανδική έννοια του «sisu» (που σημαίνει «ανθεκτικότητα» ή «γρίφος») και η αγάπη μας για τη σάουνα, είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους διατηρούμε το πνεύμα μας ψηλά», συνέχισε. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα έχει τις λεγόμενες “φινλανδικές τεχνικές ευτυχίας”, που θα ήταν υπέροχο να μπορέσουν όλοι κάποια στιγμή να γνωρίσουν από κοντά!

Ωστόσο, το 2024 ήταν η πρώτη χρονιά που η έκθεση έλαβε υπόψη τις ηλικιακές κατηγορίες στην ανάλυσή της. Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα συνολικά, αλλά η Λιθουανία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κάτω των 30 ετών, ενώ η νικήτρια για άνω των 60 ετών είναι η Δανία .

Φέτος είναι επίσης η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ έπεσαν από το top 20, όπως και η Γερμανία . Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν μια εντυπωσιακή παρουσία κοντά στην κορυφή της κατάταξης, αλλά η Ευρώπη τα πάει καλά συνολικά, διεκδικώντας 14 από τις 20 πρώτες θέσεις. Η Ελλάδα από την άλλη -και λογικό- δεν βρίσκεται στη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες.

Οι 20 πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο:

 1. Φινλανδία
 2. Δανία
 3. Ισλανδία
 4. Σουηδία
 5. Ισραήλ
 6. Ολλανδία
 7. Νορβηγία
 8. Λουξεμβούργο
 9. Ελβετία
 10. Αυστραλία
 11. Νέα Ζηλανδία
 12. Κόστα Ρίκα
 13. Κουβέιτ
 14. Αυστρία
 15. Καναδάς
 16. Βέλγιο
 17. Ιρλανδία
 18. Τσεχία
 19. Λιθουανία
 20. Ηνωμένο Βασίλειο

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,426 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ