Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
25.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑυτό το διαβατήριο είναι το πιο ισχυρό του κόσμου και είναι ευρωπαϊκό

Αυτό το διαβατήριο είναι το πιο ισχυρό του κόσμου και είναι ευρωπαϊκό

Αυτό το ευρωπαϊκό διαβατήριο μόλις «ανακηρύχθηκε» το πιο ισχυρό στον κόσμο!
Η όγδοη ετήσια κατάταξη, Nomad Passport Index κατατάσσει σχεδόν 200 διαφορετικές υπηκοότητες. Ακόμη και σε έναν κόσμο όπου ο ψηφιακός νομαδισμός γίνεται κανόνας και πολλά μέρη έχουν αρκετά απλές απαιτήσεις υπηκοότητας, το διαβατήριο που έχετε εξακολουθεί να επηρεάζει τις ταξιδιωτικές σας ευκαιρίες. Και αυτή η ετήσια κατάταξη από το Nomad Capitalist είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε λίγα περισσότερα για το πού μπορεί να σας φτάσει η δική σας.

Ενώ ο δείκτης Henley Passport Index χρησιμοποιεί δεδομένα της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών , το Nomad Capitalist ρίχνει μια ματιά σε 199 υπηκοότητες και την πορεία τους όσον αφορά τα ταξίδια χωρίς βίζα, τη φορολογία των πολιτών, την παγκόσμια αντίληψη, τη διπλή υπηκοότητα και την προσωπική ελευθερία.

- Advertisement -

Ποιο διαβατήριο είναι το καλύτερο στον κόσμο; Λοιπόν, στον όγδοο γύρο έρευνας της εταιρείας, η Ελβετία είναι στην κορυφή, με συνολική βαθμολογία 109. Η Ιρλανδία ήρθε στη δεύτερη θέση και η Πορτογαλία στην τρίτη. Η Ευρώπη σάρωσε τη λίστα διεκδικώντας εννέα από τις δέκα πρώτες θέσεις.

Αλλά η έρευνα αποκάλυψε επίσης τα διαβατήρια που κατατάσσονται χαμηλότερα από αυτές τις 199 υπηκοότητες, και όπως και στον δείκτη διαβατηρίων του Henley, το Αφγανιστάν ήταν το τελευταίο, ακολουθούμενο από το Ιράκ , την Υεμένη και την Ερυθραία .

Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα διαβατήρια στον κόσμο

  1. Ελβετία
  2. Ιρλανδία
  3. Πορτογαλία
  4. Λουξεμβούργο
  5. Φινλανδία
  6. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  7. Ολλανδία
  8. Νορβηγία
  9. Γερμανία
  10. Νέα Ζηλανδία


Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη μεθοδολογία του Nomad Capitalist; Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον ιστότοπό τους , ο οποίος έχει την αναφορά από το 2024.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ