Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
31.2 C
Athens
ΑρχικήΑφρικήΑλγερίαΧιόνισε στην έρημο Σαχάρα, στους -3 βαθμούς η θερμοκρασία στη Σαουδική Αραβία...

Χιόνισε στην έρημο Σαχάρα, στους -3 βαθμούς η θερμοκρασία στη Σαουδική Αραβία – Ασυνήθιστο θέαμα & μοναδικές εικόνες!

Τι συμβαίνει με τον καιρό στον κόσμο; Χιόνισε την έρημο της Σαχάρας ενώ πυκνό χιόνι πέφτει στη Σαουδική Αραβία, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου, αλλά και στην Αλγερία!

Τα παράδοξα του φετινού καιρού είναι πολλά, με καταρρακτώδεις βροχές αλλά και ισχυρές χιονοπτώσεις, όπως πρόσφατα στη Μαδρίτη, όπου είχε να χιονίσει 50 χρόνια, αλλά το πιο σημαντικό και περίεργο είναι ότι σε χώρες που παραδοσιακά η ζέστη είναι μεγάλη και δεν χιονίζει σχεδόν ποτέ, είδαμε φαινόμενα χιονοπτώσεων αλλά και τσουχτερό κρύο.

- Advertisement -
χιόνια Σαχάρα στην έρημο

Παράδειγμα το πέπλο χιονιού που σκέπασε την έρημο Σαχάρα, το ασυνήθιστο θέαμα της οποίας κατέγραψε ο φωτογράφος Karim Bouchetata, αλλά και η πόλη Ain Sefra στην Αλγερία, που καλύφθηκε με χιόνι την περασμένη Τετάρτη, ενώ οι θερμοκρασία έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου.

χιόνια στη Σαχάρα μετά από 50 χρόνια

Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής Aseer της Σαουδικής Αραβίας συγκεντρώθηκαν στην έρημο για να δουν τις εξαιρετικά σπάνιες χιονοπτώσεις, καθώς έχει περάσει μισός αιώνας και πλέον από τότε που οι θερμοκρασίες εκεί έπεσαν κάτω από το μηδέν.

5 χιονισμένα ξενοδοχεία για να… ταξιδέψουμε στα όνειρά μας – Πού θα κάνουμε check in τον επόμενο χειμώνα!

Τα παράξενα του καιρού φέρνουν χιόνια στη Σαχάρα

Ο Ιανουάριος φέρνει χιόνι και πάγο σε πολλά μέρη του κόσμου, ωστόσο οι έρημοι της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής δεν είναι συνήθως ανάμεσά τους. Αλλά αυτό τον μήνα σημειώθηκε χιονόπτωση στη Σαχάρα και οι θερμοκρασίες στη Σαουδική Αραβία έπεσαν στους -3 βαθμούς Κελσίου.

λευκό πέπλο χιονιού στη Σαχάρα

Έχει περάσει μισός αιώνας από τότε που η θερμοκρασία στην περιοχή έπεσε σε τόσο χαμηλά επίπεδα, ενώ οι κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασαν χαρά και ενθουσιασμό για τις σπάνιες χιονοπτώσεις στην περιοχή Aseer της χώρας, όπου τα βουνά και οι έρημοι καλύφθηκαν με λευκό πέπλο χιονιού.

Πόσο συνηθισμένα είναι τα χιόνια στη Σαχάρα

Το χιόνι και ο πάγος είναι ασυνήθιστα σε περιοχές της ερήμου, αλλά δεν είναι εντελώς άγνωστα. Οι θερμοκρασίες στις ερήμους μπορεί να μειωθούν δραματικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά τυχόν χιόνια συνήθως λιώνουν νωρίς την επόμενη μέρα.

Αλγερική Σαχάρα καλυμένη με χιόνια

Σε περιπτώσεις όπως αυτές που παρατηρήθηκαν αυτό τον μήνα στην Αλγερία και τη Σαουδική Αραβία, τα συστήματα ψυχρού αέρα υψηλής πίεσης έχουν μετακινηθεί πάνω από την ξηρά στις ερήμους, προκαλώντας χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Τον Ιανουάριο του 2021 μπορεί να βλέπουμε χιόνι στη Σαχάρα και τη Σαουδική Αραβία, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αυτά τα συνήθως καυτά σημεία καλύπτονται από χιόνια. Το 2018, το Ain Sefra, μια ερημική πόλη της Αλγερικής Σαχάρας, δέχτηκε σφοδρές χιονοπτώσεις για τρίτη φορά σε 40 χρόνια.

Χιόνια στη Σαχάρα σπάνιο θέαμα

Το φαινόμενο σημειώθηκε στην πόλη το 2021, 2018 και 2017, με τις τελευταίες καταγεγραμμένες χιονοπτώσεις να λαμβάνουν χώρα πριν από το 1980. Οι θερμοκρασίες στην πόλη κυμαίνονται συνήθως από 12 βαθμούς τον Ιανουάριο, τον πιο κρύο μήνα, έως τους 40 τον Ιούλιο.

Ασυνήθιστο θέαμα με χιόνια στη Σαχάρα

10 χιονισμένες πόλεις του κόσμου σχεδόν όλο τον χρόνο

Στην Αθήνα αν χιονίσει μια μέρα το πιθανότερο είναι να μείνουν κλειστά τα σχολεία και να χάσουμε δουλειά. Τι γίνεται όμως με τις 10 πόλεις του κόσμου που είναι χιονισμένες σχεδόν όλο τον χρόνο; Το κρύο είναι τσουχτερό και το χιόνι… πάρα πολύ!

Χιονισμένες πόλεις στον κόσμο όπως το Ντένβερ

Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε έναν τόπο συνδέονται συνήθως με έντονες χιονοπτώσεις που δημιουργούν όμορφες εικόνες. Το χιόνι αρέσει στους περισσότερους, καθώς το βλέπουν από τη διασκεδαστική του πλευρά και όχι από τη δύσκολη καθημερινότητα που δημιουργεί και το πολύ κρύο που επικρατεί.

Βόλτα σε μία από τις πιο χιονισμένες πόλεις του κόσμου

Επειδή, όμως, οι χιονισμένες πόλεις έχουν άλλη ομορφιά και χάρη, με υπέροχα χιονισμένα τοπία, δείτε στη συνέχεια τις 11 πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο, εκεί που το κρύο είναι τσουχτερό και το χιόνι διαρκές σχεδόν και μάλιστα σε μεγάλη… ποσότητα!

Οι πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο

Akita, Tōhoku, Ιαπωνία

Χιονισμένες πόλεις στον κόσμο όπως η Akita στην ιαπωνία


Ανατολικά της Θάλασσας της Ιαπωνίας, στην περιφέρεια Akita, η ομώνυμη πόλη φιλοξενεί περισσότερους από 320 χιλιάδες κατοίκους και μαζί με αυτούς και περίπου 2,7 μέτρα χιόνι σε όλη την περιοχή κάθε χρόνο. Οι βαριές χιονοπτώσεις ξεκινούν από Δεκέμβριο έως Μάρτιο.

Τα ιστορικά χωριά των περιοχών Σιρακάουα-Γκο και Γκοκαγιάμα στην Ιαπωνία

Κεμπέκ, Καναδάς

Χιονισμένο κεμπέκ στον Καναδά


Με μέση ετήσια χιονόπτωση που φτάνει τα 3,14 μέτρα, το Κεμπέκ είναι απόλυτα παγωμένο! Το χιόνι εδώ πέφτει αδιάκοπα για 107 μέρες το χρόνο.

Toyama, Hokuriku, Ιαπωνία

Χιονισμένες πόλεις στον κόσμο toyama Ιαπωνία


Βρίσκεται στο κεντρικό Honshu, το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, πρωτεύουσα της επαρχίας Toyama, όπου κατοικούν 417 χιλιάδες άνθρωποι. Η πόλη Toyama σκεπάζεται από 3,6 μέτρα χιόνι κάθε χρόνο. Εκεί βρίσκεται και τη Tateyama Kurobe Alpine Route, η διάσημη ορεινή διαδρομή που σημειώνει διαφορά υψομέτρου που φτάνει τα 1.975 μέτρα.

Sapporo, Hokkaido, Ιαπωνία

Χιονισμένες πόλεις στον κόσμο ανάμεσά τους το Sapporo στην ιαπωνία


Ως η 4η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, στο βορειότερο ιαπωνικό νησί Hokkaido, το Sapporo φιλοξενεί περισσότερους από 1,9 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ είναι διάσημο για το φεστιβάλ χιονιού Sapporo Snow Festival. Το χιόνι φτάνει εδώ τα 4,8 μέτρα. 

Απίστευτο! Άνθρωποι στην Ιαπωνία ζούνε πάνω σε ηφαίστειο! (video)

Aomori, Tōhoku, Ιαπωνία

Χιονισμένες πόλεις στον κόσμο όπως το Aomori στην Ιαπωνία


Στη βορειοανατολική περιοχή του Honshu, στην επαρχία Aomori η ομώνυμη πόλη κατοικείται από 299 χιλιάδες πολίτες και παρουσιάζει την πιο έντονη χιονόπτωση του κόσμου. Το χιόνι φτάνει τα 7,9 μέτρα, ενώ γενικά η Ιαπωνία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, των υψηλών υψομέτρων, της εγγύτητάς της στον κρύο αέρα από τη βορειοανατολική Ασία κ.ο.κ. αποτελεί το μέρος με το περισσότερο χιόνι στον κόσμο.

Ελσίνκι, Φινλανδία

Χιονισμένες πόλεις στον κόσμο όπως το πανέμορφο Ελσίνκι

Παγωμένο αλλά και πανέμορφο, το Ελσίνκι, εδώ χιονίζει από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο και η θερμοκρασία φτάνει τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Παρνασσός: Ιστορικός πρώτος χιονιάς χωρίς επισκέπτες στο χιονοδρομικό! (βίντεο)

San Carlos de Bariloche, Αργεντινή

το Bariloche στην Αργεντινή είναι από τις πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο

Χιονίζει από Μάιο έως Σεπτέμβριο και η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει πάνω από τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Καταρράκτες Ιγκουασού στην Αργεντινή…Το υδάτινο μεγαλείο! (photo & video)

Ντένβερ, Κολοράντο

Το Ντένβερ μέσα στα χιόνια

Βρίσκεται στην καρδιά της οροσειράς Rocky και όταν χιονίζει… χιονίζει για τα καλά και μάλιστα σε θερμοκρασίες -25 βαθμούς Κελσίου.

Valdez, Αλάσκα

Σπίτια καλυμμένα με χιόνι στο Valdez στην Αλάσκα

Χιονίζει από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και τα πάντα γίνονται ολόλευκα. Οι θερμοκρασίες δεν ανεβαίνουν το χειμώνα πάνω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Ανακαλύψτε την Αλάσκα: Την πιο παγωμένη πλευρά των ΗΠΑ!

Σαν Μονί, Γαλλία

Το χιονισμένο Chamonix στη Γαλλία

Δημοφιλές θέρετρο της Γαλλίας για τους απανταχού λάτρεις του σκι, το βουνό του Mont Blanc που δεσπόζει πάνω από την πόλη υπόσχεται υψηλή χιονόπτωση από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο. Εδώ θα βρείτε και το μοναδικό εστιατόριο Le Panoramique, που αποτελεί μια βεράντα “στην άκρη του κόσμου”!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,440 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ