Τι πιο σημαντικό από την ασφάλεια σε ένα ταξίδι; Είναι αλήθεια, ότι πολλοί Έλληνες αγνοούν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο ταξίδι με αποτέλεσμα να έχουν δυσάρεστα απρόοπτα. Πολλοί , γυρνάνε από το ταξίδι τους χωρίς κινητά, χρήματα, διαβατήρια, βαλίτσες κλπ!!! Κρίμα δεν είναι; Το παρακάτω άρθρο περιέχει κανόνες ασφάλειας και δικούς μου αλλά και ενός πρώην πράκτορα της CIA, ο οποίος φυσικά  θα ξέρει κάτι παραπάνω κι από εμένα.

- Advertisement -

Σας ξεκινάω στο blog μου στο Travelstyle.gr από τα βασικά…

1. Μέσα στις βαλίτσες σας, που δίνετε στο αεροπλάνο, δεν θα έχετε ποτέ χρήματα ή σημαντικά έγγραφα,συμβόλαια ,ταυτότητες ,ιδιωτικά συμφωνητικά και πολλά άλλα.  Στις βαλίτσες σας, πάντα θα γράφετε όλα τα στοιχεία σας και καλό θα ήταν πριν την παραδώσετε να βγάλετε μία φωτογραφία της.

10 tips για να ταξιδέψεις οικονομικά από τον Τάσο Δούση, μετά από 25 χρόνια εμπειρίας!

Ναι μη γελάτε. Όταν σας την σπάσουν ή σας την χάσουν θα δείτε πόσο χρήσιμη θα είναι αυτή η φωτογραφία, για να πάρετε την αποζημίωση σας.

2. Μην κυκλοφορείτε σαν τουρίστες. Μην δίνετε στόχο και μην ξεχωρίζετε σαν την μύγα μες το γάλα,προσπαθήστε να κυκλοφορείτε σαν τους ντόπιους χαλαροί και άνετοι. Δε χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να σταματάτε να ανοίγετε τον χάρτη ,ιδιαιτέρως σε επικίνδυνες περιοχές.

3. Στο ταξίδι ποτέ δεν πρέπει να χαλαρώνετε, τα μάτια σας δεκατεσσερα ,διότι οι απατεώνες εσάς περιμένουν για να ζήσουν. Πάντα να παίρνετε ταξί με ραντεβού. Ποτέ μη σταματάτε στο δρόμο αυτοκίνητα και οδηγούς που είναι πρόθυμοι να σας πάνε στον προορισμό σας. Ποτέ δεν μπαίνετε σε τάξι μαϊμού που δεν έχουν τηλέφωνο απέξω για να γνωρίζετε τα στοιχεία της εταιρείας.

5 νησάκια στην Ελλάδα από τον Τάσο Δούση που αξίζουν τα λεφτά τους! (photos)

Παρακάτω ακολουθούν αλλες… 10 εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες από τον πράκτορα της CIA…

1. Κάνετε έρευνα αγοράς πριν ξεκινήσετε 

Ο Hanson προτείνει την εκτενή έρευνα στο διαδίκτυο πριν την επιλογή προορισμού ή την απόρριψή του. Προτείνει επίσκεψη στη σελίδα του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ για αξιόπιστη ενημέρωση όσον αφορά την ασφάλεια του προορισμού.

2. Ψηφιοποιήστε τα σημαντικά έγγραφα και φέρετέ τα μαζί σας σε ένα ασφαλές στικ 

Ενώ προτείνει τα αντίγραφα, ο Hanson καλεί τους πελάτες του να έχουν μαζί τους ένα ασφαλές στικ (flash drive) το οποίο θα περιέχει όλα τα σημαντικά έγγραφα όπως αντίγραφα του διπλώματος οδήγησης, του διαβατηρίου, της ασφάλεια ταξιδίου, των κρατήσεων του ξενοδοχείου, των πληροφοριών πτήσης και τηλέφωνα πρεσβειών καθώς και ο, τιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε. Έχετε το στικ αυτό μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

5 tips και μυστικά για τα αεροπλάνα που ξέρουν μόνο πιλότοι, αεροσυνοδοί και ο Τάσος Δούσης!

3. Αποφύγετε το πορτοφόλι που κρέμεται από το λαιμό 

Συνήθως οι τουρίστες δεν καταφέρνουν να κρύβουν με αυτόν τον τρόπο το πορτοφόλι τους καθώς το φορούν έξω από την μπλούζα. Όπως και να το φοράτε, ο Hanson προτείνει να μην το προτιμήσετε καθώς είναι τόσο αναγνωρίσιμο που οι κλέφτες μπορούν και τα ξεχωρίζουν μέσα από το πλήθος αφαιρώντας το. Αντί αυτού, προτείνει ένα κρυφό πορτοφόλι που μπορεί να προσαρτάται στη ζώνη και να κρύβεται στη μέσα μεριά του παντελονιού. Προτείνονται ακόμη εκείνα που διαθέτουν προστασία, η οποία εμποδίζει την υποκλοπή στοιχείων από τις πιστωτικές κάρτες.

4. Κρατήστε το στόμα σας κλειστό όσον αφορά τα ταξιδιωτικά σχέδια 

Αυτό προτείνεται γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιός ακούει, ή διαβάζει. Οι κακοποιοί παρακολουθούν τα social media και τα περισσότερα αδικήματα προέρχονται από ανθρώπους που γνωρίζετε, είτε άμεσα είτε είναι φίλοι φίλων. Αν δημοσιεύσετε οτι θα πάτε στη Ντίσνειλαντ, τότε ο κόσμος ξέρει οτι το σπίτι σας θα είναι άδειο.

Ο Τάσος Δούσης ανακαλύπτει ένα καταπληκτικό, τίμιο ξενοδοχείο στη Νάξο με τιμή 72€ και άριστα 10 στην booking από 751 σχόλια (photos)

5. Κλείστε δωμάτιο σε ψηλό όροφο και έχετε ένα επιπλέον κλειδί 

Ένας εύκολος τρόπος να ξεγελάσετε τους τρίτους ότι δεν είστε ένας εύκολος στόχος, επειδή ταξιδεύετε μόνος -η, είναι να ζητήσετε ένα επιπλέον κλειδί  από τη ρεσεψιόν. Επίσης, εφόσον τα περισσότερα αδικήματα συμβαίνουν στους χαμηλούς ορόφους, προτείνει να κλείνουμε δωμάτιο από τον τρίτο όροφο κι επάνω.

6. Μη χρησιμοποιείτε το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου 

«Ποτέ δεν αφήνω διαβατήριο ή ο, τιδήποτε αξίας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Τα χρηματοκιβώρια δεν έχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και σχεδόν οποιοσδήποτε εργαζόμενος στο ξενοδοχείο μπορεί να παρακάμψει τον κωδικό και να τα ξεκλειδώσει», αναφέρει ο Hanson.

10 μυστικά για την καθαριότητα στα ξενοδοχεία που ξέρουν μόνο οι καμαριέρες και ο Τάσος Δούσης

Είναι σημαντικό να έχει κανείς μαζί του το διαβατήριο επειδή ποτέ δεν ξέρεις πώς οι κυβερνήσεις αντιδρούν, επομένως η απόδειξη της εθνικότητάς σας και του ταξιδίου σας είναι σημαντικά.

7. Βάλτε συναγερμό που ενεργοποιείται με το άνοιγμα της πόρτας 

Το τοποθετείτε στην πόρτα του δωματίου όταν πέφτετε για ύπνο και αν οποιοσδήποτε προσπαθήσει να την ανοίξει, ενεργοποιείται ο συναγερμός, αποτρέποντας συνήθως τη διάρρηξη.

Τάσος Δούσης για Ρώμη: 6+1 πράγματα που πρέπει να κανείς για να περάσεις υπέροχα!

8. Να συμπεριφέρεστε όπως οι ντόπιοι 

Είναι σημαντικό να δείχνετε και να λειτουργείτε όπως ένας ντόπιος, σεβόμενοι τα έθιμα και την κουλτούρα του προορισμού. Μην προκαλείτε φασαρία, να ντύνεστε κατάλληλα, να είστε ευγενικοί και να περπατάτε με αυτοπεποίθηση. Μάθετε τις επιλογές μετακίνησης πριν αφήσετε το ξενοδοχείο.

9. Να είστε ένα βήμα μπροστά από τους απατεώνες 

Στους περισσότερους προορισμούς οι περισσότεροι κάτοικοι είναι καλοί, όμως κάθε τόσο ορισμένοι είναι απατεώνες. Να είστε προετοιμασμένοι. Να γνωρίζετε τις τυπικές απάτες στα ταξίδια και να αποφεύγετε τις καταστάσεις όπου κινδυνεύετε να γίνετε το θύμα. Μερικές φορές οι συνέπειες μπορεί να είναι πιο οδυνηρές από μια απλή κλοπή του πορτοφολιού.

10 μυστικά για την καθαριότητα στα ξενοδοχεία που ξέρουν μόνο οι καμαριέρες και ο Τάσος Δούσης

10. Καλέστε ταξί από αξιόπιστους παρόχους της υπηρεσίας 

Με την άνθιση υπηρεσιών όπως οι AirBnb, Uber και Lyft, οι κάποτε αναγνωρίσιμες γραμμές της ασφάλειας έχουν θολώσει. Τόσο το Uber όαο και το Lyft έχουν καθιερώσει δικές τους ειδοποιήσεις ασφαλείας. Χρησιμοποιήστε την κρίση σας και να επιζητείτε επιπλέον διαβεβαιώσεις. Προτείνεται η χρήση ταξί και υπηρεσιών μεταφοράς με αυτοκίνητο αποκλειστικά από τα ξενοδοχεία.

Μην ξεχνάτε ότι το διαβάσατε στο blog μου στο Travelstyle.gr

Για περισσότερα άρθρα μπείτε στο blog μου στο Travelstyle.gr  εδώ https://www.travelstyle.gr/

Ακολουθήστε με και στο instagram για περισσότερες πληροφορίες και ταξιδιωτικά tips που δεν θα δείτε στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ