Αεροπλάνο της Air New Zealand πετάει στους αιθέρες

Με την πανδημία να ταλανίζει τον πλανήτη και τα ταξίδια με αεροπλάνο να αποτελούν μεγάλο ερωτηματικό, μια αεροπορική εταιρεία προσφέρει αυτό… το ερωτηματικό στις πτήσεις της, σχεδιάζοντας τις περίφημες “πτήσεις μυστηρίου”!

Αεροπλάνο της Air New Zealand καμπίνα με επιβάτες

Αν και το μυστήριο συνήθως παραπέμπει σε βιβλία της Αγκάθα Κρίστι ή σε ταινίες, φαίνεται πως πλέον θα ισχύει και στα αεροπορικά ταξίδια. Τι σημαίνει αυτό; Μια αεροπορική εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία ετοιμάζεται να διοργανώσει “πτήσεις μυστηρίου”, όχι για να επιλύσει κάποιον φόνο, αλλά να ιντριγκάρει τους επιβάτες. Οπότε ξεχάστε τις περίφημες πτήσεις στο πουθενά της Qantas.

Τι είναι οι “πτήσεις μυστηρίου”

Η Air New Zealand δημιουργεί ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ταξιδιών με αεροπλάνο, καλώντας τους ταξιδιώτες να πληρώσουν μια βασική τιμή για να κλείσουν ένα ολόκληρο πακέτο διακοπών με την αεροπορική εταιρεία, συμφωνώντας να μη μάθουν τον προορισμό τους μέχρι δύο μέρες πριν φύγουν.

Τα πακέτα, που ξεκινούν από περίπου 500 ευρώ, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να επιλέξουν τις ημερομηνίες που επιθυμούν να ταξιδέψουν και ένα μέρος που δεν ενδιαφέρονται να πάνε. Η αεροπορική εταιρεία πετά σε 20 προορισμούς στη Νέα Ζηλανδία, οπότε κάποιος θα ταιριάζει στον καθένα!

Δείτε τι είναι το traffic light που εφαρμόζεται στην ΕΕ για τον κορονοϊό;

Αεροπλάνο της Air New Zealand αεροσυνοδός με επιβάτες στην καμπίνα

Η Νέα Ζηλανδία κατάφερε να περιορίσει τον κορονοϊό, αλλά οι κάτοικοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν οπουδήποτε έξω από τη χώρα, εκτός από μερικά αυστραλιανά κράτη, χωρίς καραντίνα ή να λάβουν σημαντικά μέτρα ασφαλείας κατά την επιστροφή τους.

Οπότε η λύση της… μυστήριας πτήσης φαντάζει ιδανική! Ενώ τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά για σχεδόν όλους τους επισκέπτες λόγω κορονοϊού, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την τόνωση του τουριστικού τομέα είναι η ενθάρρυνση των ντόπιων να ταξιδεύουν στο εσωτερικό.

Πώς θα προστατευτείτε από τον κορονοϊό μέσα στο αεροπλάνο

Περιορισμός των μετακινήσεων μέσα στο αεροπλάνο

Πολλοί επιβάτες συνηθίζουν για διάφορους λόγους (τουαλέτα, ξεμούδιασμα κλπ.) να μετακινούνται από τη θέση τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεστε σε επαφή με άλλους επιβάτες που μπορεί να είναι φορείς ή να νοσούν. Όσο λιγότερες μετακινήσεις τόσο το καλύτερο.

προστασία μέσα στο αεροπλάνο από κορονοϊό

Διαλέξτε τη θέση σας

Έρευνα έχει δείξει ότι οι «ασφαλέστερες» θέσεις είναι αυτές των καθισμάτων που είναι στα παράθυρα, σε αντίθεση με αυτά που βρίσκονται στο διάδρομο. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα οι επιβάτες των καθισμάτων των παραθύρων έχουν κατά μέσο όρο 12 λιγότερες «στενές» επαφές με άλλους επιβάτες σε σχέση με αυτούς που κάθονται στο διάδρομο.

Καθαρισμός, ή «απολύμανση» του χώρου μας

Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να έχετε προνοήσει πριν το αεροπορικό σας ταξίδι να έχετε προμηθευτεί απολυμαντικά μαντηλάκια που περιέχουν οινόπνευμα. Ένα μικρό μπουκαλάκι με αντισηπτικό υγρό είναι επίσης χρήσιμο.

Λάθη που κάνεις όταν ταξιδεύεις και πως να τα αποφύγεις!

Καμπίνα αεροσκάφους προστασία από κορονοϊό πτήσεις μυστηρίου

Συμβουλές για τους επιβάτες των αεροπλάνων

Η χρήση μιας απλής μάσκας είναι το πρώτο και το πιο απλό που θα σκεφτεί κάποιος, αλλά αρκεί μόνο αυτό; Ακολουθείστε μερικές ακόμα απλές συμβουλές για την προστασία σας από τον κορονοϊό μέσα στο αεροπλάνο.

  • Επιλέξτε, αν είναι δυνατόν, η θέση σας να είναι στο παράθυρο.
  • Επιλέξτε, αν είναι δυνατόν η θέση σας να μην είναι δίπλα στις τουαλέτες, καθώς είναι ένα σημείο που επισκέπτονται πολλοί επιβάτες.
  • Χρησιμοποιείστε απολυμαντικά μαντηλάκια μόλις καθίσετε στη θέση σας για να για να καθαρίσετε το τραπεζάκι του καθίσματός σας, τα χερούλια του (υποβραχιόνιο) την επιφάνεια του «τοίχου» και το τζάμι σας, τη ζώνη ασφαλείας σας και την αγκράφα της.
  • Αφού καθίσετε, απολυμάνετε τα χέρια σας με τα ειδικά απολυμαντικά μαντηλάκια για να αποφύγετε τη μετάδοση από τόσες επιφάνειες με τις οποίες έχετε αναπόφευκτα έρθει σε επαφή (ντουλάπι πάνω από τη θέση σας, καθίσματα κλπ).
  • Ανοίξτε τον προσωπικό αεραγωγό του καθίσματος σας, που βρίσκεται στην οροφή και ρυθμίστε τον προς το πρόσωπό σας. Η συνεχής ροή αέρα δημιουργεί ένα μικρό «αόρατο» τείχος που περιορίζει, έστω και λίγο, τη μετάδοση του εκπνεόμενου αέρα από τους άλλους επιβάτες.
  • Περιορίστε τις μετακινήσεις εντός του αεροπλάνου. Γι’ αυτό το λόγο , φροντίστε να έχετε επισκεφτεί την τουαλέτα του αεροδρομίου πριν την πτήση, να έχετε πάρει από το σακίδιο σας ό,τι μπορεί να σας είναι χρήσιμο πριν καθίσετε στο κάθισμά σας, να χρησιμοποιήσετε anti-DVT τεχνικές για καθήμενους για να μην χρειαστεί να σηκωθείτε για να ξεμουδιάσετε.
  • Αποφύγετε να βάζετε τα χέρια σας στο πρόσωπο σας. Πιθανές πύλες εισόδου των μικροβίων στο σώμα σας είναι το στόμα, η μύτη και τα μάτια.
  • Μην χρησιμοποιείτε τα περιοδικά του αεροπλάνου που βρίσκονται στη θήκη του καθίσματος σας. Πιθανώς να τα έχουν πιάσει δεκάδες χέρια προηγούμενων επιβατών. Για να περάσει η ώρα σας ευχάριστα , φροντίστε να έχετε φέρει δικά σας περιοδικά ή το δικό σας tablet για να δείτε μια ταινία, να ακούσετε μουσική, να διαβάσετε ένα e-book ή να δείτε ένα e-περιοδικό.
  • Αμέσως μετά την προσγείωση, μην βιαστείτε να σηκωθείτε στο διάδρομο για την αποχώρηση σας. Συνήθως περνούν αρκετά λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες και να αρχίζουν να βγαίνουν σιγά-σιγά οι επιβάτες και δεν θέλετε όλο αυτό το διάστημα να βρίσκεστε σε «στενή επαφή» με άλλους επιβάτες και πιθανούς φορείς μιας λοίμωξης.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ