Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
26.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΤι έγινε στην πτήση της Qantas με προορισμό το πουθενά; Ποικίλες οι...

Τι έγινε στην πτήση της Qantas με προορισμό το πουθενά; Ποικίλες οι αντιδράσεις!

Θέλετε να μάθετε τι έγινε σε αυτή την περίφημη πτήση της Qantas με προορισμό το πουθενά; Πολλές συζητήσεις, αντιπαραθέσεις και αντιδράσεις προκλήθηκαν!

Qantas πτήση στο πουθενά πίνακας ανακοινώσεων

Μια πρωτότυπη πτήση πραγματοποίησε η Qantas με προορισμό το πουθενά, τα εισιτήρια της οποίας μάλιστα εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα. Η πτήση QF787 αναχώρησε από το Σίδνεϊ το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, πετώντας πάνω από την αυστραλιανή μητρόπολη, προτού περάσει από διάφορες περιοχές.

- Advertisement -
Qantas πτήση στο πουθενά επιβάτης στο αεροπλάνο βγάζει φωτογραφίες

Πέταξε πάνω από τον κόλπο Μπάιρον και τη Χρυσή Ακτή έως τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και το Ουλουρού και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το ταξίδι φτάνοντας στο ίδιο ακριβώς σημείο από το οποίο απογειώθηκε.

Qantas πτήση στο πουθενά υπέροχη θέα στη θάλασσα

Η πρωτότυπη πτήση της Quantas

Η πτήση της Qantas στο πουθενά, που μάλλον είναι το νέο trend στα ταξίδια, οργανώθηκε από τον αυστραλιανό αερομεταφορέα με σκοπό να κερδίσει το χαμένο έδαφος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της μείωσης των ταξιδιών, φιλοξενώντας επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν αλλά να μην πατήσουν… έδαφος!

Qantas πτήση στο πουθενά επιβάτες μέσα στο αεροπλάνο

Υπήρχαν μόλις 150 θέσεις στο αεροπλάνο, με το κόστος τους να κυμαίνεται από 566 έως 2.734 δολάρια, ενώ ήταν διαθέσιμα μόνο σε κατοίκους Αυστραλίας, καθώς τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο.

Qantas πτήση στο πουθενά απογείωση αεροπλάνου

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν μέσα στο Boeing 787 Dreamliner της Qantas είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν σημαντικά αξιοθέατα της Αυστραλίας αλλά και υπέροχα τοπία της χώρας από μια εντυπωσιακή οπτική γωνία, καθώς το αεροσκάφος κατέβαινε κατά διαστήματα περίπου στα 4.000 πόδια.

Qantas πτήση στο πουθενά θέα από το παράθυρο του αεροπλάνου

Στην καμπίνα, τα μεσαία καθίσματα αφέθηκαν κενά, για να υπάρχουν οι απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις, ενώ τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα ασφάλειας για την προστασία των επιβατών από τον κορονοϊό.

Τα σχόλια των επιβατών

Μετά από μήνες σχεδόν ασταμάτητης δουλειάς λόγω πανδημίας, η γιατρός Φιόνα Ντάουνς λέει ότι η επιβίβασή της στην μετ’ επιστροφής πτήση της Qantas στο πουθενά ήταν «αυτό το ταξίδι με αεροπλάνο ήταν μια ευκαιρία ζωής».

«Το να πετάς σε τόσο χαμηλό ύψος πάνω από αυτές τις τοποθεσίες ήταν πραγματικά μοναδικό», είπε ο Κε Χουάνγκ, ένας άλλος επιβάτης, στο CNN.

Qantas πτήση στο πουθενά θέα στον Κοραλλιογενή Ύφαλο από το παράθυρο του αεροπλάνου

«Εχω πάει στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Υφαλο και το Ουλουρού αρκετές φορές – αλλά το να πετάξω με ένα αεροσκάφος αυτού του μεγέθους, σε διακεκριμένη θέση και να κοιτάζω έξω από το παράθυρό αυτά τα ορόσημα που ένιωθα ότι ήταν ακριβώς δίπλα μου – ήταν μοναδική εμπειρία που δεν θα επαναληφθεί», συμπληρώνει η Ντάουνς.

Γενικά στην πτήση υπήρχε ένα κλίμα πάρτι ανάμεσα δτους επιβάτες, ενώ δεν έλειψαν και εκείνη που μίλησαν για την περιβαλλοντική καταστροφή με μια τέτοια πτήση στο πουθενά. Ωστόσ η Quantas υποστηρίζει πως θα αντισταθμίσει το 100% των εκπομπών άνθρακα της εν λόγω πτήσης.

Qantas πτήση στο πουθενά επιβάτης στο αεροδρόμιο πριν την πτήση

Τα νέα σχέδια της Qantas περιλαμβάνουν ναυλωμένες πτήσεις στην Ανταρκτική, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο, επιτρέποντας στους επιβάτες να απολαύσουν την παγωμένη θέα μεταξύ της απογείωσης και της προσγείωσης στο Σίδνεϊ.

Πώς θα προστατευτείτε από τον κορονοϊό μέσα στο αεροπλάνο

Περιορισμός των μετακινήσεων μέσα στο αεροπλάνο

Πολλοί επιβάτες συνηθίζουν για διάφορους λόγους (τουαλέτα, ξεμούδιασμα κλπ.) να μετακινούνται από τη θέση τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεστε σε επαφή με άλλους επιβάτες που μπορεί να είναι φορείς ή να νοσούν. Όσο λιγότερες μετακινήσεις τόσο το καλύτερο.

Διαλέξτε τη θέση σας

Έρευνα έχει δείξει ότι οι «ασφαλέστερες» θέσεις είναι αυτές των καθισμάτων που είναι στα παράθυρα, σε αντίθεση με αυτά που βρίσκονται στο διάδρομο. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα οι επιβάτες των καθισμάτων των παραθύρων έχουν κατά μέσο όρο 12 λιγότερες «στενές» επαφές με άλλους επιβάτες σε σχέση με αυτούς που κάθονται στο διάδρομο.

Καθαρισμός, ή «απολύμανση» του χώρου μας

Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να έχετε προνοήσει πριν το αεροπορικό σας ταξίδι να έχετε προμηθευτεί απολυμαντικά μαντηλάκια που περιέχουν οινόπνευμα. Ένα μικρό μπουκαλάκι με αντισηπτικό υγρό είναι επίσης χρήσιμο.

προστασία μέσα στο αεροπλάνο από κορονοϊό

Λάθη που κάνεις όταν ταξιδεύεις και πως να τα αποφύγεις!

Συμβουλές για τους επιβάτες των αεροπλάνων

Η χρήση μιας απλής μάσκας είναι το πρώτο και το πιο απλό που θα σκεφτεί κάποιος, αλλά αρκεί μόνο αυτό; Ακολουθείστε μερικές ακόμα απλές συμβουλές για την προστασία σας από τον κορονοϊό μέσα στο αεροπλάνο.

Καμπίνα αεροσκάφους προστασία από κορονοϊό
  • Επιλέξτε, αν είναι δυνατόν, η θέση σας να είναι στο παράθυρο.
  • Επιλέξτε, αν είναι δυνατόν η θέση σας να μην είναι δίπλα στις τουαλέτες, καθώς είναι ένα σημείο που επισκέπτονται πολλοί επιβάτες.
  • Χρησιμοποιείστε απολυμαντικά μαντηλάκια μόλις καθίσετε στη θέση σας για να για να καθαρίσετε το τραπεζάκι του καθίσματός σας, τα χερούλια του (υποβραχιόνιο) την επιφάνεια του «τοίχου» και το τζάμι σας, τη ζώνη ασφαλείας σας και την αγκράφα της.
  • Αφού καθίσετε, απολυμάνετε τα χέρια σας με τα ειδικά απολυμαντικά μαντηλάκια για να αποφύγετε τη μετάδοση από τόσες επιφάνειες με τις οποίες έχετε αναπόφευκτα έρθει σε επαφή (ντουλάπι πάνω από τη θέση σας, καθίσματα κλπ).
  • Ανοίξτε τον προσωπικό αεραγωγό του καθίσματος σας, που βρίσκεται στην οροφή και ρυθμίστε τον προς το πρόσωπό σας. Η συνεχής ροή αέρα δημιουργεί ένα μικρό «αόρατο» τείχος που περιορίζει, έστω και λίγο, τη μετάδοση του εκπνεόμενου αέρα από τους άλλους επιβάτες.
  • Περιορίστε τις μετακινήσεις εντός του αεροπλάνου. Γι’ αυτό το λόγο , φροντίστε να έχετε επισκεφτεί την τουαλέτα του αεροδρομίου πριν την πτήση, να έχετε πάρει από το σακίδιο σας ό,τι μπορεί να σας είναι χρήσιμο πριν καθίσετε στο κάθισμά σας, να χρησιμοποιήσετε anti-DVT τεχνικές για καθήμενους για να μην χρειαστεί να σηκωθείτε για να ξεμουδιάσετε.
  • Αποφύγετε να βάζετε τα χέρια σας στο πρόσωπο σας. Πιθανές πύλες εισόδου των μικροβίων στο σώμα σας είναι το στόμα, η μύτη και τα μάτια.
  • Μην χρησιμοποιείτε τα περιοδικά του αεροπλάνου που βρίσκονται στη θήκη του καθίσματος σας. Πιθανώς να τα έχουν πιάσει δεκάδες χέρια προηγούμενων επιβατών. Για να περάσει η ώρα σας ευχάριστα , φροντίστε να έχετε φέρει δικά σας περιοδικά ή το δικό σας tablet για να δείτε μια ταινία, να ακούσετε μουσική, να διαβάσετε ένα e-book ή να δείτε ένα e-περιοδικό.
  • Αμέσως μετά την προσγείωση, μην βιαστείτε να σηκωθείτε στο διάδρομο για την αποχώρηση σας. Συνήθως περνούν αρκετά λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες και να αρχίζουν να βγαίνουν σιγά-σιγά οι επιβάτες και δεν θέλετε όλο αυτό το διάστημα να βρίσκεστε σε «στενή επαφή» με άλλους επιβάτες και πιθανούς φορείς μιας λοίμωξης.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,422 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ