πιστοποιητικό ταξίδια Γαλλία

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι για όλα τα ταξίδια προς της χώρα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν ειδικό πιστοποιητικό, για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού (Covid-19), όποιος ταξιδιώτης επιθυμεί να μεταβεί στη Γαλλία – Γάλλος υπήκοος, υπήκοος Κράτους Μέλους της ΕΕ ή εξομοιωμένου Κράτους, ή υπήκοος τρίτης χώρας –, πρέπει να προσκομίσει ειδικό πιστοποιητικό, για την είσοδο ή διέλευσή του σε γαλλικό έδαφος. Το μέτρο αυτό ισχύει από τη Δευτέρα 6 Απριλίου στις 18:00 ώρα Γαλλίας.

Το πιστοποιητικό, μαζί με τα κατάλληλα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν τον προβαλλόμενο λόγο μετακίνησης, θα ζητηθεί από τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Γαλλία, πριν τη χρήση του εισιτηρίου τους.

Θα πρέπει επίσης να παρουσιαστεί στις αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο των συνόρων:

  • Στα εξωτερικά σύνορα της Γαλλίας (εναέρια, θαλάσσια, χερσαία σύνορα)
  • Στα σημεία ελέγχου στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης, τα άτομα που ταξιδεύουν με προορισμό υπερπόντιες γαλλικές κοινότητες θα υποβληθούν, κατά την άφιξή τους, σε υγειονομικούς ελέγχους οι οποίοι ενδέχεται να οδηγήσουν στον περιορισμό τους σε καραντίνα, στην οικεία τους ή σε κατάλληλη δομή.

Όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες του Schengen, πολλές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, ανάκτησαν προσωρινά τον έλεγχο των συνόρων τους. Η Γαλλία επιτρέπει την είσοδο Γάλλων υπηκόων, υπηκόων Κρατών μελών της ΕΕ και εξομοιωμένων Κρατών, καθώς και υπηκόων τρίτων χωρών με κύρια κατοικία στη Γαλλία (με τους/τις συζύγους και τα παιδιά τους). Επιτρέπεται, επίσης, η διέλευση υπηκόων της ΕΕ και εξομοιωμένων Κρατών, καθώς και υπηκόων τρίτων χωρών προς τις χώρες τους. Τέλος, προβλέπονται οι μετακινήσεις επαγγελματιών στον χώρο της υγείας για την καταπολέμηση του Covid-19, μεταφορέων αγαθών, προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών, μελών διπλωματικών αποστολών και εργαζομένων στη φύλαξη των συνόρων.

Για όσους χρειαστούν για ειδικούς λόγους να ταξιδέψουν στη Γαλλία, μπορούν να βρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας, gr.ambafrance.org.

- Advertisement -

Δείτε, επίσης, με ποιο τρόπο θα αποζημιώνονται οι ταξιδιώτες για τις ακυρώσεις κρατήσεων λόγω κορονοϊού.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ