Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
35.1 C
Athens
ΑρχικήΚόσμος23 από τις πιο περίεργες συνήθειες των λαών που δεν θα πιστεύετε...

23 από τις πιο περίεργες συνήθειες των λαών που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!

Τι είναι κοινωνικά αποδεκτό και τι όχι; Το πιθανότερο είναι ότι γνωρίζετε καλά τις κοινωνικές συνήθειες στην χώρα σας καθώς και το πώς να επικοινωνείτε με τους άλλους. Τι γίνεται όμως σε άλλες χώρες; Αυτό που για εμάς είναι φυσιολογικό, μπορεί για τους άλλους να θεωρείται απαράδεκτο και το αντίθετο. 

Δείτε τι μπορεί να σας προκαλέσει αμηχανία σε κάποια άλλη χώρα και πώς μπορεί να φανείτε αγενής χωρίς να το θέλετε.

- Advertisement -

ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙ

Σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ολλανδία το να κάθεστε στην πίσω θέση στο ταξί θεωρείται αγένεια. Εάν είστε μόνοι, να κάθεστε πάντα στη θέση του συνοδηγού.

ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Στις χώρες της Νότιας Αμερικής, το να αποκαλείτε τις ΗΠΑ Αμερική θεωρείται περιφρονητικό. Σε κάποιες περιπτώσεις οι άλλοι πιστεύουν ότι θεωρείτε τις ΗΠΑ ανώτερες και ότι πρόκειται για το μόνο κράτος της ηπείρου.

ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Οι καθυστερήσεις είναι αναμενόμενες, όπου κι εάν βρίσκεστε, στη Γερμανία όμως δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Είναι σαν να δείχνετε στους άλλους ότι ο χρόνος σας έχει μεγαλύτερη αξία από το χρόνο εκείνων που αφήσατε να σας περιμένουν.

ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ

Στην Κίνα και στην Ινδία το να ανοίγετε ένα δώρο μόλις σας το δίνουν θεωρείται ένδειξη απληστίας και αδύναμου χαρακτήρα.

ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΣΑΣ

Στην μουσουλμανική, στη βουδιστική και στην ινδουιστική κουλτούρα, το να δείχνετε σε κάποιον τις πατούσες σας θεωρείται έλλειψη σεβασμού. Κι αυτό επειδή θεωρείται το πιο βρώμικο μέρος του σώματός μας καθώς αγγίζει μονίμως το έδαφος.

ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Στη δυτική κουλτούρα, δεν συνηθίζεται να βγάζουμε τα παπούτσια μας όταν μπαίνουμε στο σπίτι κάποιου. Στις περισσότερες χώρες όμως της Ασίας, βγάζουμε τα παπούτσια μας αμέσως μόλις μπούμε.

ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΤΑ ΠΟΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Στη Νορβηγία πίνεις μόνο το ποτό που έφερες μαζί σου στο πάρτι. Σε κάποια άλλη μέρη του κόσμου, συνηθίζεται να φέρνουν οι καλεσμένοι κρασί ή μπίρα και να πίνουν ό,τι θέλουν.

ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ

Σε πολλές χώρες θεωρείται φυσιολογικό να είναι οι άνδρες χωρίς μπλούζα (ιδιαίτερα στην παραλία). Ωστόσο, στη Νότια Κορέα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι άνδρες φορούν μπλούζα ακόμη και στη θάλασσα.

ΝΑ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ

Μπορεί να μην είναι και το πιο ευγενικό να αρνείσαι κάτι που σου προσφέρουν να φας στη Δύση, αλλά στο Λίβανο είναι εξαιρετικά αγενές.

ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Οι αγκαλιές και το να αγγίζεις τους άλλους δεν είναι πολύ συνηθισμένο σε χώρες όπως η Κίνα, η Ταιλάνδη και η Κορέα. Ο σεβασμός του προσωπικού χώρου του άλλου είναι σημαντικός και διαφέρει από χώρα σε χώρα.

THUMBS UP

Στις περισσότερες δυτικές χώρες σημαίνει κάτι σαν ‘ok,’ αλλά σε κάποια μέρη όπως είναι η Ρωσία, μπορεί να έχει την ίδια έννοια με το μεσαίο δάχτυλο.

ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Στην Τουρκία και στη Νότια Κορέα, το να έχεις το ένα χέρι στην τσέπη θεωρείται αγενές.

ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ, ΦΟΡΜΕΣ Η ΠΑΛΙΑ ΡΟΥΧΑ

Σε κάποιες χώρες μπορεί αυτό το ντύσιμο να είναι φυσιολογικό ή αποδεκτό αλλά σε κάποια μέρη της Ευρώπης και της Ιαπωνίας θεωρείται έλλειψη σεβασμού και καλού γούστου.

ΝΑ ΦΥΣΑΤΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΑΣ

Το να φυσάτε τη μύτη σας σε δημόσιο χώρο θεωρείται αηδιαστικό και αγενές σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία.

ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ

Στις περισσότερες δυτικές χώρες, το να αδειάζετε το πιάτο σας δείχνει ότι σας άρεσε το φαγητό και ότι είστε ικανοποιημένοι. Στην Κίνα, στις Φιλιππίνες και στην Ταιλάνδη όμως, σημαίνει ότι δεν είστε ικανοποιημένοι και δεν σας έφτασε το φαγητό.

ΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ

Στις ΗΠΑ το πουρμπουάρ είναι υποχρεωτικό και δείχνει καλούς τρόπους. Σε χώρες όμως όπως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία είναι προσβλητικό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μισθοί εκεί είναι αρκετοί και δεν χρειάζονται τα πουρμπουάρ.

ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ

Σε κάποιες χώρες όπως στην Πορτογαλία είναι αγένεια και έλλειψη σεβασμού να δείχνετε κάποιον με το δάχτυλο.

ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ

Στην Μιανμάρ ο σωστός τρόπος για να καλέσει κάποιος τον σερβιτόρο είναι να κάνει έναν ήχο που ακούγεται σαν φιλί στον αέρα.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

Σε κάποιες χώρες είναι φυσιολογικό, σε κάποιες άλλες ανήκουστο.

ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ

Αυτό συνηθίζεται στην Ιρλανδία και είναι τόσο συχνό που όταν ανοίγει η μεσαία πόρτα για να κατέβουν οι επιβάτες, εκείνοι προτιμούν την μπροστινή για να ευχαριστήσουν τον οδηγό.

ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΑΝΔΡΑ

Στην αραβική κουλτούρα δύο άνδρες που κρατιούνται χέρι-χέρι δεν είναι σημάδι σεξουαλικότητας αλλά χειρονομία φιλίας και απέραντου σεβασμού.

ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Προφανώς αυτό είναι φυσιολογικό στη Δανία η οποία είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο.

ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ

Το πρώτο πράγμα που κάνετε στη Νότιο Κορέα όταν γνωρίζετε κάποιον είναι να τον ρωτήσετε την ηλικία του, είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα. Δείχνει ότι θέλετε να τον γνωρίσετε

Δείτε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,188 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ