Μπουφές ξενοδοχείου

Τα δεδομένα διαμονής στα ξενοδοχεία έχουν αλλάξει και μαζί και ο τρόπος που απολαμβάναμε το πρωινό μας αλλά ειδικότερα ο μπουφές. Η μετά-κορονοϊού εποχή απαιτεί αλλαγές ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και να κάνετε διακοπές με ξεγνοιασιά χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

Η έρευνα για τον μπουφέ στα ξενοδοχεία

Σύμφωνα με ομάδα πανεπιστημιακών ερευνητών από την Ιαπωνία, η οποία τοποθέτησε μια αίθουσα μπουφέ σε υπεριώδεις ακτίνες, για να αποδείξει το αναπόφευκτο, πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η συγκέντρωση πολλών ανθρώπων σε μια αίθουσα πρωινού στην εποχή της πανδημίας και θα παραμείνει επικίνδυνη μέχρι τουλάχιστον την ανακάλυψη ενός εμβολίου για την COVID-19.

Πρωινό σε εστιατόριο

Ο μπουφές πρωινού λοιπόν, δυνητικά αποτελεί την απόλυτη εστία για μια υπέρ-συγκέντρωση COVID-19 σωματιδίων, από πιάτα, πιρούνια, θαμώνες σε συνωστισμό, υπολείμματα φαγητών και όχι μόνο.

Καθαριότητα δωματίων: Ο Τάσος Δούσης σας αποκαλύπτει τα μυστικά που ξέρουν μόνο οι καμαριέρες. Επίκαιρο όσο πότε

Σήμερα θα σας γράψω και θα σας αποκαλύψω ποιες είναι οι πιο βρώμικες επιφάνειες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ποια είναι τα σημεία που δεν καθαρίζουν πότε οι καμαριέρες και τι εσείς πρέπει να προσέχετε για να μην κολλήσετε κανένα μικρόβιο που θα το κουβαλάτε για όλη σας τη ζωή.

Αυτές τις πληροφορίες θα τις βρείτε μόνο στο blog μου στο travelstyle.gr

Γνωρίζετε φαντάζομαι οτι όταν πάτε σε ένα ξενοδοχείο στο δωμάτιο που εσείς θα μείνετε έχουνε μείνει πριν από εσάς χιλιάδες άνθρωποι. Ξέρετε ότι όλοι επισκέπτες δεν είναι ίδιοι και πολλοί από αυτούς αφήνουν τη στάμπα τους και τα μικρόβια τους σε μέρη που δεν φαντάζεστε καν. Πάμε λοιπόν να δούμε τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε κράτηση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου προκειμένου να αποφύγετε την «στενή επαφή» με τα χιλιάδες μικρόβια.

Ο Τάσος Δούσης γράφει 10 λόγους που πρέπει να φύγει η Airbnb από την Ελλάδα

1. Κριτικές καθαριότητας

Όταν κάνετε την κράτηση σας σε ένα ξενοδοχείο είτε είναι τριών αστέρων είπε είναι πέντε αστέρων καλό θα είναι να διαβάζετε τις κριτικές κυρίως για την καθαριότητα από άλλους ταξιδιώτες. Όταν δείτε ξενοδοχείο που στην καθαριότητα έχει κάτω από οκτώ να το αποφύγετε έστω και αν σας το δίνουν τζάμπα.

2. Ιδιαίτερη καθαριότητα

Μία καμαριέρα καθαρίζει κατά μέσον όρο την ημέρα από 14 μέχρι και 20 δωμάτια. Στο οκτάωρο της λοιπόν θα πρέπει να υπολογίζεται ότι θα χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να καθαρίσει το δωμάτιό σας. Σε 30 θα κάνει όσα βλέπει η πεθερά. Καλό θα είναι λοιπόν να πιάσετε την καμαριέρα του ορόφου σας και να της ζητήσετε να κάνει μια ιδιαίτερη καθαριότητα στο δικό σας δωμάτιο δώσε της ένα μικρό μπουρμπουάρ και  πίστεψε με θα έχετε ένα άλλο δωμάτιο σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους ταξιδιώτες του ξενοδοχείου.

3. Χρήση απολυμαντικού

Με το μαντηλάκι που σας δίνουν στο αεροπλάνο. Η με το απολυμαντικό που έχετε για τα χέρια σας. Ή ακόμη με λίγη οδοντόπαστα και με χαρτί τουαλέτας ,καθαρίστε τις λεκάνες και τους νιπτήρες στα μπάνια του ξενοδοχείου. Είναι βέβαιο ότι έτσι θα είσαστε περισσότερο ασφαλείς ιδιαιτέρως οι γυναίκες από τα μικρόβια.

Τάσος Δούσης: Ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Ελλάδα που έχει τρελάνει τους ξένους; Γιατί του δίνουν 10 στην booking;

4. Το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης

Το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης δεν το καθαρίζουμε ποτέ μα ποτέ οι καμαριέρες. Είναι το σημείο όπου μαζεύει τα περισσότερα μικρόβια σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Καθαρίστε το σχολαστικά με μία χαρτοπετσέτα και με λίγο νεράκι.

5. Οι κουβέρτες

Συνήθως οι κουβέρτες πάνω στα κρεβάτια των ξενοδοχείων δεν πλένονται ποτέ. Όπως επίσης δεν πλένονται ποτέ τα παπλώματα και τα διακοσμητικά που είναι πάνω στα κρεβάτια. Μόλις μπείτε σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο βγάλτε το κάλυμμα του παπλώματος και αφήστε το σε μια καρέκλα.

Λευκό δωμάτιο πετσέτες

6. Μοκέτες ή Χαλάκια

Στο πάτωμα ενός ξενοδοχείου δεν θα πατάτε ποτέ αν έχει μοκέτα ή χαλάκια. Μπορεί να αποκτήσετε μύκητες από το πουθενά. Να έχετε μαζί σας παντόφλες απ’ το σπίτι σας ή αν έχει το ξενοδοχείο μιας χρήσεως παντόφλες σωθήκατε. Αν δείτε μάρμαρο η ξύλο στο ξενοδοχείο τοτε να πατάτε άφοβα.

Μετά από 50 ταξίδια στη Μύκονο, ο Τάσος Δούσης γράφει 5 μοναδικά tips και συμβουλές για να περάσεις υπέροχα!

7. Γυάλινα ποτήρια

Σε πολλά δωμάτια ξενοδοχείου θα δείτε ότι σας έχουνε γυάλινα ποτήρια στο δωμάτιο σας. Πολύ ωραία, να ξέρετε όμως ότι αυτά τα ποτήρια δεν πλένονται ποτέ και δεν καθαρίζονται ποτέ. Αν θέλετε λοιπόν να τα χρησιμοποιήσετε ή να τα πλύνετε μόνοι σας ή αφήστε τα στην άκρη για ντεκόρ.

Ο Τάσος Δούσης ανακαλύπτει το πιο τίμιο μαγειρείο της Αθήνας που έχει ξετρελάνει τους ξένους!

8. Οι διακόπτες του δωματίου

Τώρα θα με πείτε ψυχασθενή, αλλά τι να κάνω πρέπει να σας το πω και αυτό. Προσοχή στους διακόπτες στο δωμάτιο ξενοδοχείου. Το δεύτερο μέρος όπου συγκεντρώνει τα πιο πολλά μικρόβια στο δωμάτιο που θα μείνετε μετά το τηλεχειριστήριο είναι οι διακόπτες για τα φώτα. Ένα μικρό καθάρισμα με ένα απλό μωρομάντηλο θα σας σώσει.

9. Το νερό

Παρακάλεσε την καμαριέρα σας όταν θα μπει στο δικό σας δωμάτιο να αλλάξει το νερό που χρησιμοποιεί για την σφουγγαρίστρα. Με το ίδιο νερό καθαρίζουν όλα τα δωμάτια όσο κι αν σας φαίνεται απίθανο και απίστευτο. Το αποτέλεσμα είναι να μεταφέρονται τα μικρόβια από δωμάτιο σε δωμάτιο.

10. Τεστ καθαριότητας

Κάντε το τεστ καθαριότητας που έχει εφεύρει η αφεντιά μου για να δείτε το επίπεδο της καμαριέρας που σας καθαρίζει το δωμάτιο αλλά και την πολιτική του ξενοδοχείου. Με ένα στυλό βάλτε μια μικρή βούλα στην πετσέτα προσώπου στο δωμάτιό σας, βγάλτε την απ’ τη θέση της και πέταξε την πάνω στο κρεβάτι σας η στο πάτωμα .

Όταν θα γυρίσετε ξανά στο δωμάτιο σας  τσεκάρετε  αν η πετσέτα με το σημάδι σας είναι στη θέση της. Αυτό σημαίνει ότι οι πετσέτες σας δεν αλλάζουν,αλλά απλά τακτοποιούνται με σχολαστικότητα σαν να είναι καινούργιες.

Πάρος: 18 ξενοδοχεία που αξίζουν τα λεφτά τους

Αυτό  πρέπει να σας βάλει σε υποψίες, ότι δηλαδή ,μπορεί εσείς χωρίς να το γνωρίζετε να χρησιμοποιείτε τις πετσέτες που άφησε ο προηγούμενος πελάτης του ξενοδοχείου. Σας άφησα κάγκελο!!!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ