Μαυρομμάτα Ευρυτανίας
Ενημερώθηκε στις 4 Μαρτίου 2021, 10:21

Μπορεί να μην ανήκει στα διάσημα χωριά της Ευρυτανίας, ωστόσο η Μαυρομμάτα σού κλέβει την καρδιά με την πρώτη ματιά. Πνιγμένη στα έλατα αποτελεί ησυχαστήριο για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φύση και την ηρεμία του τοπίου…

Χτισμένο στα 870 μέτρα στη νοτιοανατολική πλευρά της Κόψης (1.941μ), είναι χαμένο μέσα στα έλατα, αποτελώντας ένα από τα πράσινα χωριά της Ευρυτανίας. Η Μαυρομμάτα φημίζεται για το φυσικό της κάλλος αλλά και για την γραφικότητά της.

Τα καλντερίμια της και τα παλιά πέτρινα σπίτια δημιουργούν μια όμορφη αίσθηση στον επισκέπτη, ένα χωριό πλημμυρισμένο με ομορφιές που ξεπροβάλλει μέσα στην άγρια φύση δεν μπορεί παρά να συμπεριληφθεί στις επόμενες αποδράσεις μας.

Γραφικό χωριό μέσα στα έλατα

Παρά τη μείωση των κατοίκων που υπέστη λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν, η Μαυρομμάτα στην Ευρυτανία σήμερα αριθμεί 70 κατοίκους, που την κρατούν ζωντανή και “μάρτυρα” αδιάψευστο του αγώνα των κατοίκων, του τότε και του σήμερα.

Στο ορεινό χωριό ο επισκέπτης θα δει τα απομεινάρια του παλαιού πέτρινου τοξωτού γεφυριού, το οποίο και ανατινάχτηκε από τον στρατό το 1949.

Επίσης αξίζει να δείτε τον ερειπωμένο “μηχανισμό” Καρέλι, που μετά την καταστροφή του γεφυριού, χρησίμευε για τη μεταφορά από την μια όχθη του ποταμού στην άλλη, σε συνθήκες αντίξοες, επικίνδυνες και τρομακτικές, όταν ειδικά ο ποταμός “φούσκωνε” από το νερό και την κακοκαιρία. Σου έκοβε πραγματικά την ανάσα, όπως και το βίνετο που ακολουθεί…

Οι Εικόνες & ο Τάσος Δούσης ταξίδεψαν στο όμορφο Καρπενήσι και μας παρουσιάζουν το πιο luxury ξενοδοχείο μέσα στα έλατα με βαθμολογία άριστα 10!

Τάσος Δούσης και οι «Εικόνες» μας ταξιδεύουν στην όμορφη Ευρυτανία, στο Καρπενήσι και τα ορεινά, γραφικά χωριά της και όχι μόνο! Μετά το Μεγάλο Χωριό, και τις όμορφες Κορυσχάδες και το Φαράγγι “Πάντα Βρέχει” ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του επισκέπτονται την πρωτεύουσα του νομού, το Καρπενήσι και μένουν στο ωραιότερο και ξενοδοχείο της περιοχής, το Escapade Luxury Residences. 

Escapade Hotel Εικόνες Καρπενήσι Ευρυτανίας κοντά σε Μαυρομμάτα

Ο Τάσος Δούσης και οι Εικόνες έφτασαν στον Καρπενήσι και έμειναν στο υπέροχο αυτό ξενοδοχείο χτισμένο μέσα στη φύση με συγκλονιστική θέα και μας το παρουσιάζουν στο παρακάτω βίντεο.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του παρουσιάζουν τις ομορφιές του τόπου και όλα όσα θα δούμε και θα κάνουμε εκεί.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ