Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
30 C
Athens
ΑρχικήΑφρικήΝότια ΑφρικήΦυλή Τουαρέγκ: Η νομαδική φυλή των 7 ανέμων!Ελεύθερο σέξ για τις γυναίκες...

Φυλή Τουαρέγκ: Η νομαδική φυλή των 7 ανέμων!Ελεύθερο σέξ για τις γυναίκες και διαζύγια υπέρ τους

Ελεύθερο σεξ, διαζύγια υπέρ των γυναικών, άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα, μια ζωή γεμάτη μυστήριο και περιπέτειες, είναι η ζωή της νομαδικής φυλής της Σαχάρας, των Τουαρέγκ, που έρχεται στο φως χάρη σε μια φωτογράφο

Η νομαδική φυλή  των Τουαρέγκ διασχίζει την έρημο της Σαχάρας εδώ και αιώνες, μένει σε σκηνές και κινείται στα σύνορα μεταξύ Λιβύης, Μάλι, Νιγηρίας και Αλγερίας, με οδηγό συνήθως έναν τυφλό από την φυλή, που με την δυνατή του όσφρηση και γεύση, θα ανακαλύψει τις ασφαλέστερες περιοχές της ερήμου!

Βόμβα μεγατόνων στην αγορά: Λουκέτο σε μεγάλη αεροπορική εταιρεία! Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις!Χάνουν τα εισιτήρια τους όσοι τα είχαν ήδη «κλείσει»!

- Advertisement -

Η Βρετανίδα φωτογράφος, Henrietta Butler, ταξίδεψε για πρώτη φορά το 2001 στην Σαχάρα, ανακάλυψε και «αιχμαλώτισε» με τον φακό της, μοναδικές στιγμές από την μυστηριώδη ζωή των Τουαρέγκ και μας έδωσε φωτογραφίες και πληροφορίες, που μας φέρνουν κοντά στο μυστήριο και στην γοητεία που εκπέμπει η νομαδική αυτή φυλή.

Ο σεβασμός στις γυναίκες, τα εύκολα διαζύγια, η περίεργη «νομοθεσία» τους υπέρ των γυναικών, οι νόμιμες εξωσυζυγικές σχέσεις και το παράξενο «κληρονομικό» τους δίκαιο, θα έκαναν πολλούς απελευθερωμένους δυτικούς να κοκκινίσουν.

Οι νεαρές κοπέλες αντιμετωπίζονται από τις οικογένειές τους ισότιμα με τα αγόρια της ηλικίας τους, οι νέες ανύπαντρες γυναίκες έχουν το δικαίωμα να δεχθούν την νύχτα στη σκηνή τους, τον εραστή τους, ο οποίος «παρκάρει» απέξω την καλά εκπαιδευμένη καμήλα του, που παραμένει υπομονετικά στην θέση της μέχρι να ξημερώσει… Σημειώνεται, ότι οι γονείς της κοπέλας μένουν στην ίδια σκηνή και όλη τη νύχτα «κάνουν τα στραβά μάτια».

Οι γυναίκες παντρεύονται γύρω στα είκοσι, θα έλεγε κανείς, αργά, για μια φυλή ισλαμιστών, που διαφέρει όμως πολύ από τους υπόλοιπους μουσουλμάνους, αλλά, διατηρούν το δικαίωμα να έχουν εραστές… Σε περίπτωση διαζυγίου, η σύζυγος κρατά την σκηνή και τα οικόσιτα ζώα, που είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για τους Τουαρέγκ της ερήμου, ενώ ο σύζυγος αποχωρεί από την σκηνή με την καμήλα του, το μόνο περιουσιακό στοιχείο που του έχει απομείνει μετά από έναν αποτυχημένο γάμο…

Η Luo Denping λειτουργεί ως τουριστική ατραξιόν ανεβαίνοντας σε βράχο 180 μέτρων για να ζήσει!

Όσο για τα κληρονομικά τους και εδώ η πρωτοτυπία πρωταγωνιστεί! Τους άνδρες κληρονομεί ο γιος της αδελφής τους, αφού είναι ο μόνος «σίγουρος» κληρονόμος, που προέρχεται κατευθείαν από τα δικά τους γονίδια! Αντιλαμβάνεστε, ελπίζω, ότι με τόση σεξουαλική απελευθέρωση, δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουροι, αν τα παιδιά τους, είναι δικά τους…

Οι άνδρες Τουαρέγκ καλύπτουν τα πρόσωπά τους εδώ και αιώνες, για προστασία από την σκόνη της Σαχάρας και από τα κακά πνεύματα, ενώ θέλουν τις γυναίκες τους με ακάλυπτα πρόσωπα για να θαυμάζουν την ομορφιά τους.

Και όμως, η Butler, τονίζει ότι δεν πρόκειται για μια μητριαρχική κοινωνία. Στην πολιτική οι άνδρες έχουν τον πρώτο λόγο και παίρνουν τις αποφάσεις, ενώ οι γυναίκες έχουν ρόλο συμβουλευτικό και κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο.

Όμως, η γοητευτική φυλή των Τουαρέγκ, η ελευθερία της και το μυστήριο που την καλύπτει, κινδυνεύουν από την άνοδο των φανατικών ισλαμιστών στην περιοχή. Το Ισλαμικό Κράτος των τζιχαντιστών επεκτείνεται απειλητικά στη νοτιοδυτική Λιβύη και η Μπόκο Χαράμ, που απλώνει τα πλοκάμια της στη Νιγηρία και στο Μάλι, δημιουργούν μια σοβαρή απειλή για τους Τουαρέγκ και εκφράζονται φόβοι ότι θα αναγκαστούν από τις συνθήκες να προσαρμοστούν σε έναν πιο συντηρητικό τρόπο ζωής.

Έκθεση του τραπεζικού found HSBC αποκαλύπτει: Οι 17 χώρες στις οποίες ζουν σαν κροίσοι

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,397 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ