Οι γερμανικές αεροπορικές απαγορεύουν την υφασμάτινη μάσκα

Φρανκφούρτη και Αμβούργο: Δεν υπάρχουν αναχωρήσεις από μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας λόγω απεργίας. Οι απεργίες στη Γερμανία έχουν προκαλέσει ακυρωμένες πτήσεις και δρομολόγια τρένων που με τη σειρά τους προκαλούν ταξιδιωτικό χάος σε όλη τη χώρα!

Οι πτήσεις και τα τρένα σε όλη τη Γερμανία έχουν σοβαρές διακοπές μέχρι το Σαββατοκύριακο λόγω απεργιών. Η ναυαρχίδα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa λέει ότι «αναμένουν εκτεταμένες επιπτώσεις στο πρόγραμμα πτήσεων».

Οι επίσημες ώρες απεργίας του προσωπικού εδάφους της Lufthansa ήταν: από χθες Τετάρτη στις 20:00 έως 7.10 π.μ. του Σαββάτου 9/3.

Στα αεροδρόμια του Αμβούργου και της Φρανκφούρτης δεν υπάρχουν καθόλου αναχωρήσεις λόγω της απεργίας του προσωπικού ασφαλείας που διαρκεί μέχρι σήμερα Πέμπτη στις 22:00.

Είναι η τρίτη φορά φέτος που απεργία προκαλεί μαζικές ακυρώσεις πτήσεων για τη Lufthansa. Η απεργία στα υπεραστικά και περιφερειακά σιδηροδρομικά δρομολόγια ξεκινά στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης και, σύμφωνα με το σωματείο GDL, θα διαρκέσει μέχρι τη 13:00 της Παρασκευής.

Η GDL έχει δηλώσει ότι αναμένει ότι τα σιδηροδρομικά ταξίδια θα είναι “αναξιόπιστα”, επομένως οι ώρες απεργίας θα μπορούσαν να αλλάξουν την τελευταία στιγμή, ώστε οι χειριστές τρένων να μην μπορούν να προγραμματίσουν εκ των προτέρων.

Γιατί γίνονται οι ταξιδιωτικές απεργίες στη Γερμανία;

Οι διαφωνίες μεταξύ μελών του συνδικάτου και μεταφορικών εταιρειών συνεχίζονται εδώ και μήνες στη Γερμανία .
Μαζί με το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς, το συνδικάτο GDL ζητά μείωση των ωρών εργασίας από 38 σε 35 την εβδομάδα χωρίς περικοπή μισθών, κάτι που αρνήθηκε η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn.

Το συνδικάτο Ver.di επιδιώκει αύξηση μισθού κατά 12,5%, ή τουλάχιστον 500 ευρώ περισσότερα μηνιαίως, σε διαπραγματεύσεις για σχεδόν 25.000 εργαζομένους εδάφους της Lufthansa , συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού ελέγχου εισιτηρίων, διαχείρισης αεροσκαφών, συντήρησης και εμπορευματικών μεταφορών.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ver.di, Marvin Reschinsky, δήλωσε ότι οι απεργίες έρχονται σε μια στιγμή που οι εργαζόμενοι στο έδαφος μετά βίας κερδίζουν τον κατώτατο μισθό, ωστόσο η γερμανική Lufthansa υπερηφανεύεται για υψηλό περιθώριο κέρδους.

«Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτή η εταιρεία θα ανακοινώσει ετήσια αποτελέσματα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, ότι τα μπόνους για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα αυξηθούν σημαντικά και ότι οι υπάλληλοι εδάφους με ωρομίσθιο 13 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ξέρουν πλέον καν πώς να τα βγάλουν πέρα ​​στη Γερμανία», είπε ο Ρεσσίνσκι σε δήλωση.

Με την προειδοποιητική απεργία, το συνδικάτο θέλει να αυξήσει την πίεση στη Lufthansa ενόψει του προγραμματισμένου πέμπτου γύρου συλλογικών διαπραγματεύσεων στις 13 και 14 Μαρτίου.

Απεργία τρένων στη Γερμανία: Ποιες υπηρεσίες θα επηρεαστούν;

Η απεργία των εργαζομένων στο GDL θα επηρεάσει τα τρένα της Deutsche Bahn (DB). Κατά τη διάρκεια προηγούμενων απεργιών, η DB λειτούργησε χρονοδιαγράμματα έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, αυτές οι απεργίες δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν με προειδοποίηση 48 ωρών, επομένως θα μπορούσε να είναι αδύνατο για την DB να προγραμματίσει εκ των προτέρων.

Σε ανακοίνωσή της, η DB αναφέρει: “Κατά τη διάρκεια της απεργίας, η DB θα προσφέρει μια βασική υπηρεσία σε υπεραστικές, περιφερειακές και S-Bahn υπηρεσίες. Συνιστούμε να κάνετε κράτηση θέσης σε υπεραστικές υπηρεσίες. Η βασική προσφορά είναι διαθέσιμη μέσω του χρονοδιαγράμματος πληροφορίες στο bahn.de και στο DB Navigator. Η DB ζητά από τους ταξιδιώτες να ελέγξουν εάν η σύνδεσή τους είναι διαθέσιμη 24 ώρες πριν από την αναχώρηση.”

Ποια αεροδρόμια στη Γερμανία θα επηρεαστούν;

Όλα τα αεροδρόμια της Γερμανίας είναι πιθανό να επηρεαστούν σε κάποιο βαθμό. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης δήλωσε: «Έχει εξαγγελθεί απεργία του προσωπικού ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024.

Η απεργία θα προκαλέσει μεγάλες διακοπές και ακυρώσεις πτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα σημεία ελέγχου ασφαλείας θα παραμείνουν κλειστά. Ως εκ τούτου, οι επιβάτες προέλευσης που αναχωρούν από τη Φρανκφούρτη δεν θα μπορούν να περάσουν από τους νομικά απαιτούμενους ελέγχους ασφαλείας. Συνιστούμε σε όλους τους επιβάτες να αποφεύγουν να έρχονται στο αεροδρόμιο. Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία ή την ταξιδιωτική σας εταιρεία για πληροφορίες σχετικά με την πτήση σας.”

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν “αναχωρήσεις” την Πέμπτη λόγω της απεργίας του προσωπικού σεξουαλικής ασφάλειας. Για πτήσεις τις υπόλοιπες ημέρες λένε: “Ζητείται από τους επηρεαζόμενους επιβάτες να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία για πληροφορίες σχετικά με ακυρώσεις και επιλογές εκ νέου κράτησης.”

Το αεροδρόμιο του Μονάχου αναφέρει: “Λόγω της απεργίας, θα υπάρξουν επίσης σημαντικοί περιορισμοί και ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Οι επιβάτες που επηρεάζονται από ακυρώσεις πτήσεων ως αποτέλεσμα της απεργίας της Verdi θα ενημερωθούν από τη Lufthansa μέσω email ή μέσω της εφαρμογής Lufthansa. ” Συμβουλεύουν όλους τους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν έρθουν στο αεροδρόμιο.

Το αεροδρόμιο Βρανδεμβούργου του Βερολίνου συμβουλεύει τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τη Lufthansa για να δουν εάν επηρεάζεται η πτήση τους.

Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ αναφέρει ότι αναμένουν μόνο «ελαφριές επιπτώσεις» λόγω των απεργιών.

Πώς να μάθετε εάν η πτήση της Lufthansa ακυρώθηκε

Η Lufthansa λέει ότι μόνο το 10-20% των πτήσεων της συνεχίζονται.

Σε ανακοίνωσή της, η Lufthansa αναφέρει: «Οι επιβάτες που θα επηρεαστούν από μια παρατυπία θα λάβουν πληροφορίες σχετικά με ακυρώσεις και επιλογές εκ νέου κράτησης μέσω email ή στην εφαρμογή της Lufthansa».

Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας στην κράτησή σας είναι ενημερωμένα, ώστε η αεροπορική εταιρεία να μπορεί εύκολα να επικοινωνήσει μαζί σας.

Συμβουλεύουν τους επιβάτες να ελέγχουν αυτήν τη σελίδα στον ιστότοπό τους για ενημερώσεις. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τον λογαριασμό X της Lufthansa για περαιτέρω ενημερώσεις.

Εάν επικοινωνήσετε με τη Lufthansa μέσω X (πρώην Twitter), θα πρέπει να γνωρίζετε μια δήλωση που έχει εκδώσει η αεροπορική εταιρεία:

«Προσέξτε για ψεύτικους λογαριασμούς που φαίνεται να είναι προσωπικό της Lufthansa ή της Lufthansa, που ισχυρίζονται ότι μπορούν να σας βοηθήσουν. Ελέγχετε πάντα ότι η απάντηση προέρχεται από έναν από τους επίσημους λογαριασμούς της Lufthansa που βρίσκονται εδώ http://ti.lh.com/9eMB και σας ενημερώνουμε ότι δεν προσφέρουμε βοήθεια μέσω WhatsApp παρά τον ισχυρισμό από πλαστά προφίλ χρηστών. Εάν επιθυμείτε να ζητήσετε βοήθεια, μπορείτε να το κάνετε μέσω της ακόλουθης σελίδας http://ti.lh.com/Mcbe.”

Απεργία της Lufthansa: Μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων;

Η Lufthansa έχει δηλώσει: “Οι πτήσεις που ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας μπορούν να πραγματοποιηθούν εκ νέου δωρεάν κράτηση στη διεύθυνση http://lufthansa.com, στην εφαρμογή της Lufthansa ή μέσω των κέντρων εξυπηρέτησης.”

Λένε επίσης: «Λόγω της απεργίας τα rebooking resks δυστυχώς δεν στελεχώνονται».

Εάν η πτήση σας είναι εσωτερικού, μπορείτε να λάβετε ένα κουπόνι για ένα αντίστοιχο ταξίδι με τρένο μέσω του ιστότοπου της Lufthansa. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, δικαιούστε πλήρη επιστροφή χρημάτων εάν ακυρωθεί η πτήση σας.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ