απευθείας πτήσεις Αθήνα Νέα Υόρκη

Η Delta Airlines δεν θα συνεργάζεται πλέον με τη ρωσική Aeroflot και έχει διακόψει όλες τις σχέσεις κοινής χρήσης κωδικών και συχνών επιβατών λόγω των οικονομικών κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της ρωσικής κυβέρνησης.

- Advertisement -

«Σε ισχύ αμέσως, η Delta απέσυρε τις υπηρεσίες κοινής χρήσης κωδικών που παρέχονται σε συνεργασία με την εθνική αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας, την Aeroflot», ανέφερε σε δήλωση η αεροπορική εταιρεία με έδρα την Ατλάντα.

Η Delta δεν πετά απευθείας στη Ρωσία ή την Ουκρανία. Ωστόσο, η συμφωνία κοινής χρήσης κωδικών επέτρεψε στους πελάτες της Delta και της Aeroflot να κάνουν κράτηση πτήσεων στον ιστότοπο οποιουδήποτε αερομεταφορέα, κάνοντας τα ταξίδια μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας σημαντικά πιο βολικά.

«Καταργήσαμε τον κωδικό μας από τις υπηρεσίες που λειτουργούν από την Aeroflot πέρα ​​από το αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας και ο κωδικός της Aeroflot έχει αφαιρεθεί από τις υπηρεσίες Delta από το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη-JFK». Η Delta ανέφερε σε δήλωση ότι «θα γίνουν καταλύματα για πελάτες που επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές».

Η Aeroflot προσφέρει απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς τέσσερις πόλεις των ΗΠΑ: Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, DC, Λος Άντζελες και Μαϊάμι. Οι κρατήσεις για αυτούς τους προορισμούς εξακολουθούσαν να είναι διαθέσιμες.

Το αεροδρόμιο Anchorage στην Αλάσκα είπε στο Reuters ότι άρχισε να λαμβάνει έρευνες σχετικά με την ικανότητά του να χειρίζεται επιπλέον πτήσεις την Πέμπτη.

Όταν ο ρωσικός εναέριος χώρος ήταν επίσης απαγορευμένος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν συχνά το αεροδρόμιο της Αρκτικής για ανεφοδιασμό.

Επίσης, την Παρασκευή, η βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλυσε τη συμφωνία χορηγίας 53 εκατομμυρίων δολαρίων με την Aeroflot, ενώ απομένουν 18 μήνες: «Αποσύραμε τα δικαιώματα χορηγίας της Aeroflot υπό το φως των εξελίξεων στην Ουκρανία», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, η KLM Dutch Royal Airlines ακύρωσε επίσης ορισμένες πτήσεις προς τη Ρωσία, ενώ η British Airways διέκοψε τις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις της προς τη Μόσχα. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απαγόρευσε στα αεροσκάφη της Aeroflot να προσγειώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία απάντησε απαγορεύοντας στους βρετανικούς αερομεταφορείς να προσγειώνονται στη Ρωσία.

Σε απάντηση, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών, γνωστή ως Rosaviatsiya, δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επιτρέπεται να πετούν στον ρωσικό εναέριο χώρο.

«Το μέτρο αυτό λήφθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της Διακυβερνητικής Συμφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου Βασιλείου ως απάντηση σε μη φιλικές αποφάσεις των αεροπορικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με περιορισμούς στις τακτικές πτήσεις αεροσκαφών που ανήκουν, μισθώνονται ή εκμεταλλεύονται πρόσωπα που συνδέονται με τη Ρωσία. ή είναι εγγεγραμμένος στη Ρωσία», ανέφερε το πρακτορείο σε ανακοίνωσή του.

Ως αποτέλεσμα της αλλαγής δρομολογίου και του πρόσθετου κόστους καυσίμων, οι πτήσεις από την Ευρώπη προς την Ασία θα διαρκέσουν σημαντικά περισσότερο και θα είναι πολύ πιο ακριβές.

Οι πτήσεις προς την Άπω Ανατολή συνήθιζαν να ακολουθούν το πιο άμεσο μονοπάτι πάνω από τις παγωμένες ερημιές της Σιβηρίας. Ωστόσο, οι αυξανόμενες εντάσεις απαιτούν μια πιο εκτεταμένη πτήση πάνω από τη Μέση Ανατολή, η οποία καταναλώνει περισσότερα καύσιμα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξήσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Η ρωσική αεροδιαστημική είναι μια από τις πιο ακριβές στον κόσμο για υπερπτήσεις. Η απαγόρευση της πτήσης μπορεί να επηρεάσει την Aeroflot, η οποία κερδίζει 420 εκατομμύρια δολάρια σε χρεώσεις για τον εναέριο χώρο της μόνο από ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς.

Η χρήση του εναέριου χώρου της Ρωσίας (ο διάδρομος της Σιβηρίας) για υπερπτήσεις βοηθά την Aeroflot, την κύρια αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας, η οποία έχει κερδίσει σταθερά έσοδα από τέτοιες πληρωμές από ξένες αεροπορικές εταιρείες για πολλά χρόνια.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ