Ποιος δεν αγαπάει την ιταλική κουζίνα και σε ποιον δεν αρέσουν οι pasta και τα risotti! Βρήκαμε ένα υπέροχο ριζότο, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα με σολομό, μάραθο και αρακά που θα είναι έτοιμο στο πιάτο σας σε πολύ λίγο χρόνο! Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε!

Θα χρειαστείτε λιγότερο από 30 λεπτά για να την φτιάξετε και θα είναι σίγουρα απολαυστική!

Σημ. Τα υλικά είναι για 4-6 μερίδες

Υλικά

750ml ζεστός ζωμός ψαριού ή λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
225 γραμ. ρύζι arborio (για ριζότο)
300ml ξηρό λευκό κρασί
150 γραμ. κατεψυγμένο αρακά μικρού μεγάθους
½ χυμό λεμόνι
2 x 150 γραμ. φιλέτο σολομού σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
3 κλαδάκια φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο
30 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη, και επιπλέον για το σερβίρισμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
50γραμ. αρακά για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1.Ρίξτε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και διατηρήστε τον ζεστό σε χαμηλή φωτιά.

2.Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το μάραθο και σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς για ένα λεπτό, έως ότου οι κόκκοι του ρυζιού “γυαλίσουν” από το λάδι.

3.Ρίχνουμε το κρασί στον ζωμό, ανακατεύουμε και διατηρούμε το υγρό μείγμα σε ένα απαλό σιγανό βράσιμο. Προσθέτουμε μια κουταλιά του ζεστού μείγματος στο ρύζι και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς. Περιμένουμε έως ότου ο ζωμός απορροφηθεί σχεδόν πλήρως πριν προσθέσουμε την επόμενη κουτάλα. Συνεχίζουμε να προσθέτετε τον ζωμό, με μια κουτάλα κάθε φορά, και μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 15-20 λεπτά.

4.Προσθέτουμε τα μπιζέλια και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε λίγο ακόμα από τον ζωμό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τις φέτες σολομού, την κρέμα γάλακτος, το εστραγκόν και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι ο σολομός να φτάσει στο βαθμό προτίμησης μας.

5.Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με επιπλέον παρμεζάνα και γαρνίρουμε με βλαστούς μπιζελιού.

Tips

  • Είναι σημαντικό να προσθέσετε τον ζωμό όταν είναι ζεστός. Εάν τον προσθέσετε κρύο, το μείγμα θα πάρει πολύ χρόνο για να βράσει και το ρύζι στο τέλος θα παραψηθεί.
  • Είναι σημαντικό να σερβίρετε ριζότο μόλις μαγειρευτεί, καθώς δεν διατηρεί μετά τα υγρά του.

Φωτο: BBC Food

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ