Κόκκινη σάλτσα
Ενημερώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2020, 18:19

Αγαπάτε τις εξωτικές και διαφορετικές γεύσεις; Σας αρέσουν οι ξεχωριστές συνταγές που δε συναντά κανείς καθημερινά; Τώρα που δεν μπορούμε να ταξιδεύουμε σε εξωτικούς προορισμούς, είναι μια καλή ευκαιρία να μελετήσουμε τη γλώσσα, την κουζίνα και τον πολιτισμό άλλων λαών. Το travelstyle σας προτείνει να δοκιμάσετε 3 υπέροχες σάλτσες με μοναδική εξωτική γεύση!

Αν σας αρέσουν οι εξωτικές γεύσεις, τότε γνωρίστε και τη Χιλιανή κουζίνα και τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε!

Αντόμπο, Φιλιππίνες

Τη σάλτσα αυτή θα την συναντήσετε σε κάθε νοικοκυριό στις Φιλιππίνες και είναι τόσο συνηθισμένη όσο η μαγιονέζα για τους Δυτικούς λαούς. Συνοδεύει όλα τα γεύματα, όπως ρύζι, χοιρινό, κοτόπουλο ή ψάρι. Για να την φτιάξετε, κόβετε σε μικρά κομμάτια το κρέας και το βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε ξίδι, σως σόγιας, μαύρο πιπέρι, φύλλα δάφνης και προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά. Αφήστε να πάρει μια βράση για 5 λεπτά και μετά αφήστε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.

Φιλιππινέζικη σάλτσα adobo

Pili Pili, Τανζανία

Αυτή η πικάντικη σάλτσα φτιάχνεται από την αφρικανική κόκκινη πιπεριά και είναι πολύ συνηθισμένη σε χώρες της Αφρικής όπως η Κένυα και η Τανζανία. Έχει πολύ χαρακτηριστική γεύση και συνοδεύει όλων των ειδών τις συνταγές, από ψάρια και κρέας μέχρι ρύζι και λαχανικά και δίνει μια πεντανόστιμη νότα στην κουζίνα.

Για να την ετοιμάσετε θα χρειαστείτε 12 αφρικανικές κόκκινες πιπεριές, 1 σκόρδο, 1 κρεμμύδι, 1 kiloκιλό ντομάτες, 4 κουταλιές της σούπας ξίδι, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη, 1 κουτ. γλυκού αλάτι και λίγο πράσινο πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και βράστε τα σε μια κατσαρόλα για μισή ώρα (χωρίς νερό). Όσο βράζουν, ανακατεύετε απαλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια παχύρευστη σάλτσα. Προσοχή! Μην αγγίζετε τα μάτια ή το πρόσωπό σας αφού έχετε πιάσει καυτερές πιπεριές.

Pili pili sauce

Salsa al olivo, Περού

Πρόκειται για μια σάλτσα από ελιές από το Περού, με ένα άγγιγμα από εσπεριδοειδή που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Χρησιμοποιείται κυρίως για να συνοδεύσει ψάρια και ή θαλασσινά όπως χταπόδι και να τα μεταμορφώσει σε γεύμα πολλών αστέρων!

Χταπόδι με salsa al olivo

Για να την ετοιμάσετε, αναμίξτε ½ κιλό μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι σε ένα μίξερ με 2 σκελίδες σκόρδο και 2 κουτ. μαγιονέζα. Αφού αναμιχθούν καλά, προσθέστε χυμό από 2 λεμόνια και ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο. Δε χρειάζεται αλάτι. 

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ