Χάλστατ: Το ρομαντικό σκηνικό που θα σας μαγέψει

Το Χάλστατ (Hallstatt) ανάµεσα στο Σάλτσµπουργκ και το Γκρατς της Αυστρίας, αυτή η άκρως ειδυλλιακή πόλη είναι αµφιθεατρικά χτισµένη στις όχθες της λίµνης Hallstättersee, στους πρόποδες των Άλπεων!

Χάλστατ: Το ρομαντικό σκηνικό που θα σας μαγέψει

Είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία της Αυστρίας αφού η ομορφιά της κόβει την ανάσα και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της χώρας. Το Χάλστατ είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, λόγω της μοναδικότητας του τοπίου του, που συνδυάζει την ιστορική αρχιτεκτονική του γραφικού οικισμού, την λίμνη και τα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν, καθώς και τα πλούσια προϊστορικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής και της δυνατότητας για χειμερινά σπορ.

Χάλστατ: Το ρομαντικό σκηνικό που θα σας μαγέψει

Θεωρείται από τους πιο παλιούς κατοικημένους οικισμούς στην Ευρώπη, γι΄αυτό και είναι ένα από τα προστατευμένα αξιοθέατα της UNESCO.

Αυτή η λιμνούπολη φαίνεται να είναι βγαλμένη από παραμύθι και κάθε της γωνιά αποτελεί και ξεχωριστή καρτ ποστάλ, με τα χιονισμένα παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια, τα στενά σοκάκια, τις εντυπωσιακές σπηλιές και τους φιλόξενους ανθρώπους της να συνθέτουν ένα ιδανικό ρομαντικό σκηνικό.

Διαβάστε ακόμα:
Σιένα: Μια πόλη-μουσείο στην καρδιά της Τοσκάνης -Η ωραιότερη ίσως μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης

Δείτε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ