Σίγουρα πιστεύετε ότι ο επαρχιακός δρόμος που βρίσκεται κοντά στο σπίτι σας είναι ένας ασυνήθιστα επικίνδυνος δρόμος . Αλλά υπάρχουν πολύ χειρότεροι αλλού και πριν ακόμη τους χαρακτηρίσουμε επικίνδυνους , ρίξτε μια ματιά στους ακόλουθους παρακάτω. Μία βόλτα με το αυτοκίνητο είναι πιο ξεκούραστη , καθώς δεν χρειάζεται να περιπλανηθείτε περπατώντας κατά μήκος σε κάποιον από αυτούς τους δρόμους . Ένας εφιάλτης για την τοπική οδική ασφάλεια .Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε τα φρένα σας για μία τελευταία φορά, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και τις αισθήσεις σας σε εγρήγορση, και το πιο φρόνιμο, αποφύγετε τους.

 

Το τούνελ Γκουαολιάνγκ στην Κίνα

chine

Τα τοιχώματα αυτής της διαδοχικής σήραγγας έχουν εκσκαφεί από τους χωρικούς. Λίγα οχήματα διέρχονται λόγω της στενότητας της σήραγγας, της απότομης πλαγιάς και πολλών “τυφλών γωνιών/σημείων”. Πριν από την κατασκευή αυτού του δρόμου, η μόνη πρόσβαση προς το χωριό Γκουαολιάνγκ ήταν μέσα από μια σκάλα σκαλισμένη στο βουνό. Το 1972,οι χωρικοί απελπισμένοι από την κατάσταση αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν νέο τρόπο πρόσβασης σκάβοντας απευθείας το βουνό.

Το πέρασμα Ρόχτανγκ “σωρός πτωμάτων”

NORVEGE

Ρόχτανγκ , «σωρός πτωμάτων» στα ανατολικά Ιμαλάια της Ινδίας, οφείλει το όνομά του στις φονικές κατολισθήσεις που συχνά καλύπτουν τα 4.000 μ του δρόμου. Το κλίμα είναι απρόβλεπτο, δεν είναι ασυνήθιστα φαινόμενα όπως χιονοθύελλες και ξαφνικές χιονοστιβάδες. Κάθε χρόνο, ο δρόμος είναι πλήρως καλυμμένος με χιόνι και επιπλέον μη εντοπίσιμος, καθαρίζεται για το άνοιγμα του από το Μάιο έως το Νοέμβριο. Μία βαριά χιονόπτωση όμως είναι αρκετή για να καταστήσει εντελώς ανέφικτη την πρόσβαση και να ακινητοποιήσει αυτούς που χρησιμοποιούν το πέρασμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια ασφαλέστερη σήραγγα βρίσκεται υπό κατασκευή. Αλλά το πέρασμα Ρόχτανγκ, προσφέροντας θαυμάσια τοπία, δεν κινδυνεύει να εγκαταληφθεί από τους τουρίστες.

Ο Ομοσπονδιακός Ρώσικος Αυτοκινητόδρομος Μ56 – Ο αυτοκινητόδρομος της Κολάσεως

russian-road-25a

Η ρωσική ομοσπονδιακή εθνική οδός M56, που συνδέει τη Μόσχα με το Ιρκούτσκ στη Σιβηρία, φέρει το παρατσούκλι του αυτοκινητοδρόμου της κόλασης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος, αλλά ένας χωματόδρομος. Το χειμώνα, με χαμηλές θερμοκρασίες, ο δρόμος είναι βατός. Αλλά το καλοκαίρι, με το λιώσιμο των πάγων και τη βροχή, το ταξίδι γίνεται περισσότερο από επικίνδυνο. Η λάσπη κάνει την οδήγηση αδύνατη και μπορεί να καταπιεί εντελώς τα οχήματα. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση μπορεί να επεκταθεί πάνω από 100 χιλιόμετρα και μερικοί επωφελούνται από την κατάσταση για να επιτεθούν, να κλέψουν και να απαγάγουν τους ταξιδιώτες.

Ο αυτοκινητόδρομος Leh-Manali στην Ινδία

38-img_5043

Ο αυτοκινητόδρομος Leh-Manali στην Ινδία,είναι μια εθνική οδός στη βόρεια Ινδία που συνδέει το Leh με το Ladakh στο κράτος του Τζαμού και το Κασμίρ και το Manali στο κράτος Himachal Pradesh. Είναι ανοικτό μόνο για τεσσεράμιση μήνες το χρόνο , το καλοκαίρι μεταξύ του Μαΐου ή του Ιουνίου, όταν καθαρίζεται το χιόνι, μέχρι τα μέσα Οκτώβρη όταν οι χιονοπτώσεις μπλοκάρουν πάλι τα υψηλά περάσματα.

Ο αυτοκινητόδρομος James Dalton , Αλάσκα

Alaska. Dalton Highway. Arctic winter. Trans Alaska Pipeline snakes across the tundra next to a truck driving on the highway hauling freight.Αυτός ο μακρύς δρόμος των 667 χλμ, είναι παράλληλος με τον αγωγό trans-Alaska, είναι ένας από τους πιο απομονωμένους δρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διασχίζει μόνο τρεις πόλεις: Coldfoot (10 κάτοικοι), Wiseman (14 κάτοικοι) και Deadhorse (25 μόνιμους κατοίκους). Το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι πλήρως καλυμμένο με χαλίκι, ή ακόμη και με χώμα,που μετατρέπεται σε λάσπη με την παραμικρή βροχή. Επιπλέον είναι γεμάτος με λακκούβες.
Αν αυτό φαίνεται ακίνδυνο, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική: οι ισχυροί άνεμοι της περιοχής έχουν την τάση να κάνουν τις πέτρες να πετούν, πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε εκπληκτικές επιπτώσεις …

 

Η γέφυρα του Déception Pass , Ουάσινγκτον , Η.Π.Α.

routes-dangereuses-monde-16-750x400

Ο αυτοκινητόδρομος στην Ιαπωνία

routes-dangereuses-monde-15

Πηγή: buzz-manda.com
Προηγούμενο άρθροΑυτά τα νησιά είναι πανέμορφα, με υπέροχους ανθρώπους και τα αγνοούν οι τουρίστες! (Photos)
Επόμενο άρθροΠοιο πασίγνωστο τουριστικό αξιοθέατο ανοίγει σήμερα (20/4) για τους επισκέπτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ