Αεροπλάνο - πτήσεις

Ενώ μπορεί να νομίζετε ότι οι δυο αυτές λέξεις είναι συνώνυμες, υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στις “απευθείας” και τις “χωρίς ενδιάμεσο σταθμό” πτήσεις. Για να αποφύγετε κάποια σύγχυση στο μέλλον, διαβάστε προσεκτικά.

- Advertisement -

Οι πτήσεις χωρίς ενδιάμεσο σταθμό σας μεταφέρουν από το ένα αεροδρόμιο στο άλλο χωρίς στάση. Ανεβείτε στο αεροπλάνο, δέστε τη ζώνη ασφαλείας σας και την επόμενη φορά που θα αγγίξετε το έδαφος, θα έχετε φτάσει στον προορισμό σας.

Ωστόσο, οι απευθείας πτήσεις δεν προσφέρουν την ίδια άνεση. Αντιθέτως, “απευθείας” σημαίνει ότι ο αριθμός της πτήσης δεν αλλάζει, ακόμα κι αν το αεροσκάφος πραγματοποιήσει μία ή και παραπάνω στάσεις.

Επίσης, μάθετε πως επιλέγουν τις πτήσεις οι ταξιδιώτες; Κόστος ή ασφάλεια;

Ταξίδι με αεροπλάνο

Όπως γράφει ο πιλότος Patrick Smith στο “Cockpit Confidential”, μια απευθείας πτήση “αποτελεί κατάλοιπο της εποχής όταν οι πτήσεις ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις έκαναν τακτικά ενδιάμεσες στάσεις”. Μια “απευθείας” πτήση, για παράδειγμα, νοτιοδυτικά από το Ντένβερ προς το Σαν Ντιέγκο, θα μπορούσε να σταματήσει στη διαδρομή για το Όουκλαντ ή το Λος Άντζελες.

Πλέον γνωρίζετε τη διαφορά… Αλλά, παρόλο που είστε κι επισήμως εξυπνότεροι, το να κάνετε online κράτηση δε σας αναγκάζει να γνωρίζετε τη διαφορά. Όταν κάνετε κράτηση σε μια πτήση από το σημείο Α στο σημείο Β, είναι πιθανό να μην σας εμφανιστούν στάσεις, είτε πρόκειται για απευθείας πτήση είτε μέσω πτήσεων με άμεση ανταπόκριση, στα διαθέσιμα δρομολόγια.

Αποκλείεται να το γνωρίζετε! Γιατί τα αεροπλάνα έχουν λευκό χρώμα;

Αεροπορικά ταξίδια

Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι τα περισσότερα αεροπλάνα είναι βαμμένα λευκά. Γιατί, όμως, οι εταιρείες ξοδεύουν πάνω από 75 γαλόνια λευκής μπογιάς για να τα βάψουν;

Οι διαφημιστικές καμπάνιες και η επωνυμία της κάθε αεροπορικής εταιρείας βέβαια δίνουν χρώμα σε κάποια αεροσκάφη, αλλά η μεγάλη τους πλειοψηφία είναι κατά κύριο λόγο λευκά.

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

Το βίντεο του Tech Insider έχει την απάντηση

Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, συνήθως τα αεροπλάνο βάφονται λευκά ή σε ανοιχτά χρώματα για να μην απορροφούν τον ήλιο και να μειώσουν τόσο την αύξηση της θερμοκρασίας όσο και τις πιθανές ζημιές που μπορεί να γίνουν από την ηλιακή ακτινοβολία. Με λίγα λόγια, είναι σαν να φορούν αντηλιακό. Άλλωστε, ένα δροσερό αεροσκάφος έχει και λιγότερο κόστος. Ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο δεν φθείρονται εύκολα τα πλαστικά υλικά του αεροσκάφους. Παρ’ ολ’ αυτά, δεν σημαίνει ότι αν ένα αεροσκάφος είναι βαμμένο με άλλο χρώμα δεν είναι ασφαλές.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ