Στα Κανάρια Νησιά θα γίνει η πρώτη πτήση με υγειονομικό διαβατήριο τον Ιούλιο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (WTO) συνεργάζεται πυρετωδώς με τις επίσημες αρχές της Ισπανίας για το σχεδιασμό μέτρων με στόχο την επανεκκίνηση του τουρισμού με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο. Τα σχέδια περιλαμβάνουν συστήματα ανίχνευσης και προφυλάξεις για την προστασία των ανθρώπων από τον κορονοϊό. Όπως δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού των Κανάριων Νησιών, Yaiza Castilla, λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι επιβάτες να ταξιδέψουν με άνεση. Η Ισπανία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση με υγειονομικό διαβατήριο για τουρίστες τον Ιούλιο.

Πώς θα είναι η πρώτη πτήση με υγειονομικό διαβατήριο

Όλοι οι επιβάτες της πρωτοποριακής πτήσης θα έχουν μαζί τους ψηφιακό υγειονομικό διαβατήριο, μέσω ψηφιακής εφαρμογής από την εταιρεία Hi+Card με έδρα τα Κανάρια Νησιά κι ερευνητές από τις Λύσεις Δεδομένων Τουρισμού (TDDS) της Ισπανίας. Η εφαρμογή θα αποθηκεύει ιατρικό ιστορικό που θα επαληθεύεται από τα κυβερνητικά υγειονομικά τμήματα και θα επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδεύουν “με ασφάλεια, ανιχνευσιμότητα και σταθερότητα”, σύμφωνα με δήλωση του CEO των TDDS, Antonio López de Ávila.

Με «υγειονομικό διαβατήριο» θα ταξιδεύουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

“Οι επιβάτες της πτήσης θα μεταφέρουν στο smartphone τους ένα μοναδικό ψηφιακό προφίλ, όπου ένας υγειονομικός φορέας του Υπουργείου Υγείας θα ανεβάζει ιατρικές πληροφορίες”, εξηγεί. “Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγεται η πιθανότητα δημιουργίας ψεύτικων προφίλ ή χειρισμού του ιατρικού ιστορικού”.

Ποια τα σχέδια της Ισπανίας

Για την επανεκκίνηση του τουρισμού η Ισπανία θα κάνει την πρώτη πτήση με υγειονομικό διαβατήριο

Δε γνωρίζουμε ακόμα τι προορισμό θα έχει η πτήση αυτή, ούτε το σημείο αναχώρησης. Ωστόσο, το υπουργείο Τουρισμού των Κανάριων Νησιών σημείωσε ότι αν η πτήση είναι επιτυχημένη, το σχέδιο θα μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους προορισμούς διακοπών. Ήδη, πολλά ελληνικά και ιταλικά νησιά, όπως η Σαντορίνη, η Κρήτη και το Κάπρι εξετάζουν την εισαγωγή υγειονομικών διαβατηρίων για διεθνείς αφίξεις.

Διαβάστε ακόμα:  United Airlines: Σχεδιάζει την άρση αναστολής και την επανέναρξη των πτήσεων προς Κούβα

Ο Τάσος Δούσης σας προτείνει 45 προορισμούς στην Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι & όχι μόνο!

Η Ισπανία επιδιώκει να προωθήσει τα Κανάρια Νησιά ως “ένα μέρος ασφαλές για τον τουρισμό”. Η Τενερίφη, η Γκραν Κανάρια και το Λανθαρότε θα προβούν σε εκτενείς ανανεώσεις για να κρατήσουν ντόπιους και τουρίστες ασφαλείς από τον κορονοϊό.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στα νησιά αυτά έχει καταφέρει να παραμείνει χαμηλός. Έτσι, οι αρχές ελπίζουν να μπορέσουν να ξανανοίξουν για τους ντόπιους το καλοκαίρι. Επόμενος στόχος είναι ο εσωτερικός και διεθνής τουρισμός, σύμφωνα με αναφορά του Ινστιτούτου Στατιστικής των Κανάριων Νήσων (ISTAC).

Πώς αναμένεται το πλάνο να ωφελήσει τον τουρισμό

Στις εποχές που ζούμε, που ο κορονοϊός έχει ταρακουνήσει την παγκόσμια οικονομία και απειλεί τον τουρισμό, η καινοτομία γίνεται ακρογωνιαίος λίθος της ανάκαμψης”, αναφερει ο γραμματέας του WTO. “Τα ταξίδια δε θα είναι ποτέ πια όπως πριν. Αντίθετα, θα είναι ασφαλέστερα και πιο βιώσιμα συνεχίζοντας να ωφελούν τα κράτη και τις κοινότητες”.

Πηγή: Lonely Planet

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ