τρατορία σερβιτόρος με μάσκα

Στις 3 Μαΐου η Ιταλία μπήκε στην τρίτη φάση του ξεσπάσματος του κορονοϊού και η χώρα έχει αρχίσει σταδιακά να επανέρχεται ανοίγοντας, μεταξύ άλλων, καταστήματα, μουσεία, γυμναστήρια κι εστιατόρια. Η χώρα ανοίγει τα σύνορά της τον Ιούνιο σε μια προσπάθεια να επιτρέψει ξανά τις διεθνείς μετακινήσεις.

Ιταλία: Πως ένα διάσημο εστιατόριο ξανά ανοίγει μετά το lockdown

Πότε και για ποιους ανοίγει τα σύνορά της η χώρα

Μετά την απαγόρευση στα διεθνή ταξίδια από τις αρχές του lockdown, η Ιταλία θα αρχίσει να υποδέχεται και πάλι τουρίστες στις 3 Ιουνίου. Οι τουρίστες θα χρειάζεται να φέρουν έντυπο μετακίνησης ούτε να μπουν σε καραντίνα μόλις φτάσουν στη χώρα.

Γονδολιέρηδες με μάσκα στη Βενετία

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, οι πρώτοι τουρίστες που θα δεχτεί η χώρα θα προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη Σένγκεν, καθώς και από το Μονακό και την Ελβετία. Οι πολίτες άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να επισκέπτονται την Ιταλία από τις 15 Ιουνίου, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης.

Στην Ιταλία, τα μουσεία, τα εστιατόρια και τα τουριστικά θέρετρα δουλεύουν πυρετωδώς για να υποδεχτούν τους τουρίστες σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας και τις οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση. Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της ιταλικής οικονομίας και αναμένεται να δώσει πνοή στη γειτονική χώρα.

Ryanair: Αναλυτικά όλες οι πτήσεις Ελλάδα – Ιταλία αυτό το καλοκαίρι

Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το άνοιγμα των συνόρων των κρατών της να γίνει ομαλά και όσο γίνεται ταυτόχρονα ώστε οι πολίτες να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα, ειδικά σε χώρες με μικρό αριθμό κρουσμάτων από κορονοϊό, όπως η Ελλάδα.

κόσμος με μάσκα σε καφετέρια στην Ιταλία

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει η ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν ξανά να ταξιδεύουν ελεύθερα αλλά με ασφάλεια, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους από τα μέσα Ιουνίου.

Πηγή: Lonely Planet

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ