Παραλία Χερόμυλος Εύβοια

Αν σκέφτεστε μια κοντινή εκδρομή και προορισμούς που θα φτάσετε οδικώς, ειδικά τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά, τι θα λέγατε για ένα μπάνιο σε μια από τις υπέροχες παραλίες της Εύβοιας; Και για να ακριβολογούμε τι θα λέγατε να εξερευνήσετε τον μαγευτικό Χερόμυλο στη Νότια Εύβοια; Η συγκεκριμένη παραλία εκτός από εκπληκτική είναι και πολύ κοντά στην Αθήνα αφού απέχει από το κέντρο της πρωτεύουσας μόλις 139 χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο, έχει κρυστάλλινα, αιγαιοπελαγίτικα νερά και μοιάζει με φυσική πισίνα! 

- Advertisement -

Η παραλία Χερόμυλος

Η παραλία Χερόμυλος βρίσκεται στη Νότια Εύβοια, 5 μόλις χιλιόμετρα από το χωριό Άγιοι Απόστολοι, βλέπει στο Αιγαίο και αποτελεί μια από τις πιο όμορφες και γραφικές παραλίες της Εύβοιας, την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν εξωτική λόγω του ιδιαίτερου χρώματος των νερών της. Στο μεγαλύτερο μέρος της η παραλία έχει ψιλό βότσαλο ενώ στη νότια πλευρά της έχει χοντρή άμμο ιδανική για παιδιά.

Χερόμυλος, Εύβοια

Τα νερά της παραλίας δεν είναι ρηχά επομένως θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα σε περίπτωση που έχετε μικρά παιδιά ή δεν σας αρέσουν τα πολύ βαθιά νερά. Η παραλία είναι σχετικά απομονωμένη και διαθέτει μία συστάδα από αρμυρίκια και φυσική σκιά στα 100 μέτρα από την ακτή τα οποία όμως είναι συνήθως κατειλημμένα από κατασκηνωτές αφού η συγκεκριμένη παραλία προτιμάται από όσους κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ. Ωστόσο, δεδομένης της απαγόρευσης του ελεύθερου κάμπινγκ μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας στην σκιά των κατάφυτων δέντρων.

Πως θα πάτε

Από την Χαλκίδα, κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια, αφού περάσετε το Αλιβέρι περίπου 10 λεπτά αργότερα, θα συναντήσετε πινακίδα προς Κάρυστο. Στα επόμενα μέτρα βρίσκεται μπροστά σας το χωριό Κριεζά, εκεί θα στρίψετε προς Πετριές – Αγίους Αποστόλους.

Σε 15 λεπτά θα έχετε φτάσει στο χωριό των Αγίων Αποστόλων, μετά στρίβετε αριστερά με κατεύθυνση προς Στόμιο. Μετά από 5 – 10 λεπτά θα συναντήσετε πινακίδα προς Χερόμυλο και φτάσατε!

Αθήνα-Χερόμυλος

Δείτε την παραλία Χερόμυλος μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ