Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
38.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Πάρος εξελίσσεται σε διεθνή προορισμό με απευθείας πτήσεις ακόμα και από...

Η Πάρος εξελίσσεται σε διεθνή προορισμό με απευθείας πτήσεις ακόμα και από χώρες εκτός Σένγκεν!

Σε διεθνή τουριστικό προορισμό με απευθείας πτήσεις ακόμα και από χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν, όπως το Ισραήλ, εξελίσσεται η όμορφη Πάρος, χάρη στη δημοφιλία της και την ανάπτυξη των υποδομών της, όπως είναι η επέκταση του αεροδρομίου. Επίσης, με απευθείας πτήση με το Ισραήλ θα συνδέεται πλέον η Μαγνησία!

Σε επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάρο την Παρασκευή 16 Απριλίου έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, Μάρκου Κωβαίου, ο πρώτος αναφέρθηκε στο σχετικό αίτημα του Δήμου Πάρου και δεσμεύτηκε ρητά να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε σε συνδυασμό με την ήδη προγραμματισμένη επέκταση του Αεροδρομίου να οριστεί το νησί ως διεθνές σημείο εισόδου για χώρες εντός και εκτός της συνθήκης Σένγκεν.

- Advertisement -

Δεν είναι τυχαίο ότι η Πάρος τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε έναν πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό νησιωτικό προορισμό, καταρρίπτοντας κάθε χρόνο το προηγούμενο ρεκόρ της στην τουριστική κίνηση και προσελκύοντας επενδύσεις σε καταλύματα και παροχές υψηλής ποιότητας. Η δημοτικότητα της Πάρου αποτυπώνεται άλλωστε και στη ζήτηση από μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς εντός και εκτός Ευρώπης που διαθέτουν δικό τους πτητικό πρόγραμμα για απευθείας αεροπορική σύνδεση με το νησί, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι με την ολοκλήρωση της στελέχωσης και του εξοπλισμού του Αεροδρομίου, θα υπάρξει έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Πάρος Νάουσα

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Πάρος αναδείχθηκε ως το κορυφαίο νησί της Ευρώπης για το 2020, σύμφωνα με το περιοδικό Travel + Leisure  ενώ πρωταγωνιστεί σε αντίστοιχα ξένα δημοσιεύματα κάθε έκδοσης τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμος Πάρου εκπονεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο εκστρατεία για την κινητοποίηση της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς για το 2021, τόσο με προωθητικές ενέργειες σε συνεργασία με τα κατά τόπους Γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό όσο και με διαδικτυακές συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και influencers, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στον κλάδο του τουρισμού, World Travel Market στο Λονδίνο, ΙΤΒ στο Βερολίνο και ΙΜΤΜ στο Ισραήλ.

Πάρος σοκάκι Νάουσα

Για την αρτιότερη προετοιμασία εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, προκειμένου η Πάρος να είναι έτοιμη να υποδεχθεί με ασφάλεια τους επισκέπτες της, στη κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, έθεσε σειρά ζητημάτων μεταξύ των οποίων η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο νησί και της ικανότητας ελέγχου στον αυστηρότερο επιχειρησιακά βαθμό στους τομείς της δικαιοδοσίας τους: καταπολέμηση παραβατικότητας, κυκλοφοριακές παραβάσεις, παραεμπόριο και επιτήρηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για τον Covid-19.

Η αναγκαιότητα άμεσου εμβολιασμού όλων των επαγγελματιών και εμπλεκόμενων με τον τουρισμό επισημάνθηκε επίσης ως επιτακτική ανάγκη. Ως υψηλής προτεραιότητας τέθηκε επίσης ο στόχος για διεξαγωγή ελέγχων κατά την είσοδο στο πλοίο ή το αεροπλάνο από την ηπειρωτική Ελλάδα ή το εξωτερικό προς τα νησιά επιβατών που είτε διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα σε ανιχνευτικό έλεγχο COVID-19 του τελευταίου 24ωρου.

Πάρος, nightlife Νάουσα

«Ύμνοι» για την Πάρο από Γάλλους δημοσιογράφους – Τα σχόλιά τους για τους εμβολιασμούς στο νησί

Μια ομάδα Γάλλων δημοσιογράφων που εργάζονται σε γνωστό περιοδικό της χώρας τους, επισκέφθηκε προ ολίγων ημερών την Πάρο, στο πλαίσιο αφιερώματος του περιοδικού στις ομορφιές του νησιού.

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, εντυπωσιάστηκαν απ΄όσα είδαν στο νησί, από τα τοπία του, τις παραλίες, τους γραφικούς οικισμούς του.about:blank

Δεν έγραψαν ωστόσο απλώς, διθυραμβικά σχόλια, μόνο για την Πάρο. Η δημοσιογραφική έμπειρη ματιά τους, δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει και ένα φλέγον θέμα της επικαιρότητας, όπως είναι οι τρέχοντες εμβολιασμοί κατά του Covid 19 που διεξάγονται στη χώρα μας, όπως άλλωστε και στη δική τους αυτή την περίοδο.

Πάρος, βάρκες στο λιμανάκι WorldvibesbyEleanna

Τα σχόλιά τους ήταν εξίσου ενθουσιώδη και μάλιστα απρόβλεπτα, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ζουν σε μια από τις πιο προηγμένες σε όλους τους τομείς χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το parianostypos.gr, οι Γάλλοι «περιηγητές» της Πάρου, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας του νησιού και έλαβαν γνώση της όλης διαδικασίας οργάνωσης και πραγματοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας. Εντυπωσιάστηκαν από την αρτιότητα και την εύρυθμη διεξαγωγή του προγράμματος σε ένα νησί σαν την Πάρο, επισημαίνοντας ότι η άριστη αυτή οργάνωση αποτελεί μέρος του συνολικού εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» που υλοποιεί η Ελλάδα.

Συγκρίνοντας αυθόρμητα τα ελληνικά εμβολιαστικά δεδομένα, ανέφεραν ότι η χώρα μας προχωρά καλύτερα και με ταχύτερα βήματα στο θέμα των εμβολιασμών από τη Γαλλία! Στάθηκαν ιδιαίτερα στη σημασία της επιτάχυνσης αφού είναι γνωστό ότι μέσα στο μήνα Μάιο η Ελλάδα «ανοίγει» τις δραστηριότητες της κοινωνίας και της οικονομίας, με την επαναλειτουργία των σχολείων, της εστίασης και φυσικά του τουρισμού.

Πάρος WorldvibesbyEleanna

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά και στην Πάρο. Έως και το Σάββατο 24 Απριλίου, είχαν διενεργηθεί στο νησί 3.072 συνολικά εμβολιασμοί πολιτών. Από αυτούς, 2.058 πολίτες είχαν μέχρι τις 24/4 κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, και 1.014 και τη δεύτερη.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,438 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ